Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey
brothers' Alıntı:
ercan bey carbon clean ile çekişte düzelme olduğunu söylemişiniz peki yakıta etkisi oldumu ? geçenlerde bir arkadaşımla bu konu üzerine konuştuk araçlarımız aynı ( 2.4 benzin+lpg ) olduğu halde toplam 600 tl yakıt ile 1800 km şehirlerarası yol yaptığını söyledi benim aracımla bu max.1300 km , şehir içinde ise kilometrede yaklaşık 40-45 kuruş aralığında değişen yakıt tüketimim var sizin yakıt tüketim değerlerinizide paylaşırmısınız
çekiş sorununa gelirsek 4-5 ay kadar önce baskı balata vs. kilometresi gelmiş zaruri işlemleri yaptırdım servisten arabayı ilk aldığım anda çekiş çok iyiydi fakat dur-kalk yaptığım ilk rampada araba yığıldı servis ile görüştüm birde lpg ayarlarına baktırmamı söylediler birkaç defa ayar yapıldı olmadı daha sonra yeni bir versiyonla bir üst kademe ( kendileri öyle söyledi ) program yüklendi çekiş + performans %100 fark etti
--------------
ERHAN arkadaş...
Aracım rolantide, stop etti edecek gibi oluyordu. Birkaç servise gittim, çoğu sizin de dediğiniz gibi gaz ayarlarından bu sorunun oluşabileceğini söylediler.
Söylenen bana ilk etapta mantıklı gelmişti ancak, aynı sorun benzinde çalışıyorken de yapıyordu. madem gaz ayarları ile bu iş düzelecek, benzindeyken bu sorun niye var dedim kendi kendime.
önce bir gaz servisine gittim, ayarların normal olduğunu söylediler.
sonra mahallemizdeki sanayiye uğradım. sorunu dile getirdim ve carbon clean ile bu sorunu çözebileceklerini ifade ettiler.
internette araştırdım bu carbon clean nedir , zararı varmıdır diye. olumsuz yazılar pek yoktu, ben de bu uygulamayı yaptırdım. rampada bayılan araba düzeldi, rolantisi normalleşti.
---------------------------------------------------
Yakıt mevzuatına gelince; aracımı aldığım günden itibaren bir kez olsun ne yakıyor diye hesap etmedim. Çok bütçeli biri olduğum için değil tabi... .....sebebini bilmiyorum ama bu yakıt sarfiyatı istatistiğini yapmadım.. o yüzden carbon clean den önceki ve sonraki verileri dile getiremiyorum.
ancak serviste bana söylenen kelebek boğazının kuru kalmasından ötürü yakıt sarfiyatının da arttığı şeklindeydi..
bu işlemden sonra gözle görünür ve hissedilir bir düzelme yaşadım diyebilirim..
--------------------------
yaklaşık iki senedir TERRANO kullanıcısıyım.. aracımdan da memnunum..
şunu anladım ki; bir 4*4 ü GAZ denen olay doyuramıyor. DÖRT ÇEKER ibaresindeki ÇEKER ibaresinin oluşabilmesi için YANMA ODASI, ZENGİN bir karışımdan oluşmalı...Zengin Karşımı gerektiren bütçe de beni yoracağından, bu performansla idare edeceğim gibi görünüyor...
----------------------------------------------
bahsettiğiniz ÜST KADEME PROGRAM VERSİYONU olayını ben de denemek isterim...
aracımda ATİKER sistem var.. bahsettiğiniz olay, sadece kullandığınız gaz sistemi markasına mı ait? yoksa her gazlı araca uygulanabiliyor mu?
--------------------------------------
saygılar
ercan...