Muazzez’in Seyir Defterinden, Yunanistan Turu (yaz, 2018)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hgonullu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 309
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,976
Naflion çok güzel bir yer. Biri denizin içerisinde toplam üç tane kalesi var. Büyük bir liman, limanda bir cruise gemisi, onlarca yelkenli ve balıkçı tekneleri görünüyor. Burası Helen’e başkentlik yapmış zamanında. Ayrıca, Osmanlının eline geçmiş, meydanda “Syntagmtos Meydanı” biri tiyatro olarak kullanılan iki tane cami var. Sokaklar çok güzel, uzaktan da olsa kaleleri fotoğraflıyoruz.

Google'dan bakıyorum fotoğraflara....
Nafplion ne kadar da güzel bir yermiş hakikaten !...
hem çok tanıdık geliyor , hem de anlaşılmaz bir farklılık var !...
Buldum , buldum (!)...
Her taraf temiz ve düzenli , bakımlı ...
GoogleEarth bakışıyla da şehrin yerleşiminin ne kadar muntazam planlandığı görülüyor .
Yüksek kat hiç gözüme çarpmadı , o da apayrı tabii....

Etiketler
Google'dan bakıyorum fotoğraflara....
Nafplion ne kadar da güzel bir yermiş hakikaten !...
hem çok tanıdık geliyor , hem de anlaşılmaz bir farklılık var !...
Buldum , buldum (!)...
Her taraf temiz ve düzenli , bakımlı ...
GoogleEarth bakışıyla da şehrin yerleşiminin ne kadar muntazam planlandığı görülüyor .
Yüksek kat hiç gözüme çarpmadı , o da apayrı tabii....

Bizim de en çok sevdiğimiz yerlerden oldu.
Tek problemi fazla lüks, sosyetik bir yer hissi veriyor.

30 Temmuz 2018, Pazartesi;

Hareket: Mora, Monemvasia
Hedef : Mora, Karavoslasi

Kilometre: 115,153

Sabah kalkıp, deniz ve duş işini hallediyoruz. Karavan toplanması, kahvaltı, tekerleğin altına kuru palmiye yaprakları koyarak karavanı kumdan kurtarma operasyonu derken yola çıkış 11’i buluyor. (Bu arada deniz çok berrak, kumlu, çok güzel. Söyleyeyim dedim bir daha.)
15 dakika sonra Monemvasia adasındayız. Güzel bir kalesi var. Ada bir köprü ile ana karaya bağlı. Köprüden sonra park yerleri var, Muazzez’i park edip, kızımız Ada’yı karavanda bırakıp, yürüyerek adayı dolaşmaya gidiyoruz.

RrD06R.jpg
https://i.hizliresim.com/RrD06R.jpg

Kalenin tarihini Google’ dan okuyun artık. Ama muhteşem görüntüler var. Adanın ana karaya bakan, giriş kısmı sarp kayalık, dolayısıyla doğal sur. Denize bakan ucunda sur ve içinde dar sokaklar, evler, mağazalar, kafeler olan yaşam alanı. Yukarıya çıkınca ibadethane, hamam ve muhtemelen zamanının yönetim binaları alanına gidiliyor. İki saate yakın dolaşıyoruz. Sonra dönüp bir sonraki adımımız olan Sparta’ya doğru yola çıkıyoruz.

Nispeten çok tırmanmadan, iyi bir yoldan Sparta’ya 1.5 saatte ulaşıyoruz. Helen’lere zorluk çıkaran Sparta, kalıntılarına verilen önemsizlikle kendini gösteriyor. Atina’nın ihtişamı yanında Sparta’yı çok sönük buluyoruz. Başlayan yağmurun da etkisiyle çabuk dolaşıyoruz. Belki de Spartalılar savaşçı olduklarından sanata çok önem vermemişlerdir, zaman ayıramamışlardır, belki de Yunanistan kazılara dediğim nedenden yeterince önem vermemiştir. Kim bilir?

Her neyse, dolaştıktan sonra 1968’de dikilen Spartalı heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çekilerek yola çıkıyoruz. Hedefimizde yine deniz kenarı var. Bize göre deniz kenarları gecelemek için daha uygun, daha keyifli. En azından Yunanistan için. Biraz geri dönerek Karavoslasi’ye kadar geliyoruz.

Yine koyu tam karşıdan gören boş bir arsaya yerleşiyoruz. Koyda yelkenliler demir atmış. Hava güzel, biraz serin. Sahil iri taşlı ve denizin getirdiği malzemeler var etrafta. Masamızı kurup yemeğimizi yiyoruz, sonrasında denizi seyrederek uzo keyfi devam edecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.