Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gazi sezer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 757
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,348
Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

kivrem direksiyona geçti yola çıktık, çok acıkmıiş ve yorulmuştuk yola çıkmaya hiçde uygun bir durunm değildi,ama mecburduk bir an önce memlekete dönmeliydik duracak zaman yok Mersin'i özledim evimi oğlumu. haritada mesafe bir karış gözüküyor 1260 km yol var. bunları düşünürken uyumuşum,kivremin lastik patladı sesine uyandım , patlak patlak uzakta gözüken petrol istasyonuda yanaştık lastikler dubleks olmadığı için hava vuramdık, biri cant üzerinde lastiğin diğeride havası inmiş oda yapışacak yere, ne kriko nede bijon anahtarı var. yakıt almaya gelen bir minübuse kivrem rica etti lastikciye haber verirmisin diye sağolsun gitti getirdi lastikciyi, 25-30 yaşlarında genç bir lastikci hemen istetmeyi söktü taktı dükkanına doğru yola çıktık.

IMG0093A
 

Etiketler
Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

Gazi, yazmakta geciktim...
Ama önce Trabzon macerasını okuyayım ondan sonra yazayım istedim.
Bu arada o kadar ekmeği ne yaptınız:smiley:)
Ben bu hikayenin çok daha fazla detaylarını biliyorum, ağzımdan şörükler akarak dinlemiştim hem senden, hem Ahmet'ten:smiley:)
Hamdi abiye de çok önemli bir detayda bir şey söylemek istiyorum!!
Arabanın üzerindeki çadırda ben yatacam:smiley:)
Kuyuluk'un yukarı tarafında muhteşem yerler var. Oraya domuz avına gidecez ve domuz çevirecez ya:smiley:)
 

Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

35 plakalı araba, lastikci nereden gelip nereye gittiğimizi sordu Mersin'e gidiyoruz diyince yüz ifadesini görmeliydiniz, meğer bu arkadaş Mersin üniversitesinde okumuş sohbet ederken iki lastiğimizi değiştirdik, mersin'e yerleşmeyi düşünüyormuş kartımı verdim gelirsen yardımcı olabileceğimi söyledim. tekrar lastik patlamaz inşallah diyerek yola koyulduk, direksiyona ben geçtim ( sevda baştan gitmiyor sarılıp yatmayınca misali ) kullanmak bir başka defender uzaktan bakmaya benzemiyor.açlığımızı ve yorgunluğğumuzu unuttuk kendimi çok iyi hissetmeye başladım trabzıon samsun yolundayız hafif yağışlı bir hava yol kaymak gibi (mersin yollarına benziyor) sanki helikopter kullanıyorum,kivre dedim şu karadenize geldik rakı balık yemeden gitmeyelim eğer samsun'a kadar sabredersen sana kalkan ve rakı içireceğim ,uyaroğlu kirvem benim tamam dedi.
 

Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

başkan hoş geldin, ekmekleri merak ediyorsan mersin'e girişi bekleyeceksin.çayırağası ile birlikte yatarsınız çadırda
 

Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

yol boyunca yağış vardı çok severim yağmuru,ekmekciden ekmek alırken dilimlemişti yolda yersiniz diye, kendi kendime demiştim bu kadar ekmek yenirmi diye, yeniyormuş arkadaş hemde trabzon samsun arasında dilimlenmiş ekmeği tükettik,bizde tükendik sonunda 21:00 cıvarı samsuna girdik 15:00 trabzon'dan çıkmıştık.Merkeze doğru ilerledik sorduk nerede balık rakı diye tarif ettiler İtimat balık diye bir yerin önünde park yeri bulup park ettik, kapıda karşıladı Şefik diye bir görevli arkadaş rakı ve canlı müzik olduğunu söyledi,yorgunlun ve açlığın üzerine duyduğum çok güzel sözlerdi bunlar, hemen kalkan tarttırdım tabi fiyatı sordum 90 TL kilosu 1.250 gr kalkan öyle taze duruyorduki hamsi ve mezgit dayanamadım 750 gr onlardan seçtim,tek kelime ile muhteşemdi iki kilo balığı kivremle yedik ikişer duble rakı ile,hesap 135 TL geldi, kredi kartını verdim çektiler,şefik arkadaş bize kartını verdi istediğiniz zaman size kalkan gönderirim arayın beni dedi vedalaştık ve çıktık,gitme vakti gelmişti zaman kaybetmememiz lazım kivrem geçti direksiyona artık akdenize doğru inişe geçmeye başladık
 



Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

güzergahımız samsun,çorum,sungurlu,kırıkkale,kırşehir,nevşehir,nigde,pozantı,mersin daha gideceğimiz neredeyse 1.000 km var saat 23:00 olmuş biz samsundan yeni çıkıyoruz hesaplarım hiç tutmuyor öğlen çıkar saat 24:00 gibide evde oluruz diye düşünüyordum saat 23:00 samsun'dayız.kivre ben sürerim dedi ve çorum'a doğru yola çıktık,bir gözümüz kapalı geldik çorum'a dayanacak hal kalmdı dinlenmeye karar verdik, opet istasyon bulmalıydık bir an önce saat 01:30 opet bulduk arabayı stop ettik, araba merkezi kilit kitleyip yattık, bir ara uyandım üşümüşüz kivrem kalarifer açtı tekrar yattık içerisi hamam gibi olmuş öyle bir yatmışızki sabah saat 06:00 olmuş,trabzondan çıkalı 15 saat oldu biz çorum'dayız
 


Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

Günaydın Gazi kardeş bu saattde herhalde kalkmışsındır.
Benim İlime gittiniz,dönüşte İlçemden hatta mahallemden geçtiniz ve az sonra Giresun topraklarına ayak bastınız.Lastik patlattığınız yer yani fotoğrafta görülen yer Eynesil ilçesinin girişi.Hava sisli değilse kafanı kaldırıp yukarı baksan bu mevsimde tepesi karlı olan ve geçen sene şenliğe gittiğin SİSDAĞI'nı o heybeti görürsün.İşte o dağı yayla olarak Eynesil,Beşikdüzü ve Şalpazarı sakinleri kullanmakta ayrıca sizler gibi misafirler her zaman gelmekte.
Bazı sayfalarda da yazdım DEFENDER'in neye benzediğini abinize sorun söz bana aittir kimse sahip çıkmasın.
Bu seneki şenlikte görüşmek üzere Defenderle haaaa.Özlemiştir o toprakları,havayı.Ben özledim önceki sene sizin oraları gezdim dondurmacı sanırım ismi Halil oradan cezerye aldım eşe dosta tabi millet hasta oldu cezeryenin iyisini yiyince.Hadi hadi bir an önce başla devamına bekliyoruz.
Kalın sağlıcakla.
 

Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

Gazi kardeş unuttum,
Birdaha kalkan yersen sakın ha öyle 2-3kg lık yeme.Yediğin için afiyet olsunda tekrar kalkan mevsimi yolun düşerse şöyle 6-7 kg lık bir kalkandan kestir kuzu kestirir gibi ye bak lezzete senin yediğinde çok güzel de birde benim dediğimi dene afiyet olsun zaten balığı yazık etmemişsiniiz yosa balık ağlardı.Ben askerken bile Taşucu lu balıkcıların verdikleri Lagos ları hiç yazık edip günaha kalmadım.
Kal sağlıkla.
 

Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

abi oyle bır anlatıyorsunkı az kaldı monıtorun ıcıne gırecegım yanı muhtesem bırsey bu ben trabzona cok gıder gelırım bende osamnıyelıyım o yol aynıd edıgın gıbı hıc hesaba uymuyor 28 saatte varmıstım aynı yol uzerınden ama keske sızınle tanısmıslıgım olsaydıda bende gelseydım okadar muthıs bır maceranız olmuskı hayran kalmamak elde degıl bu arada rakıyı cok severım ama mılelr yerıne efes extra yada efes dark olsaydı daha guzel olurdu tercıh sızın yınede devamını sabırsızlıkla beklıyorum bu arada bende okurken bol ıcecek aldım yanıma sen dedın dıye abı ınan bıtmıs maceranızı okurken farkına yazıyı okumam bıtınce vardım ama harbıden muthıs olmus bu macera beklıyorum devamını sabırsızlıkla
 



Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

sisdağlı selam, kesinlikle emin olabilirsin defender'la geleceğimiize,inan banada hayal gibi geliyor yaşadıklarım banada. tekrardan aynı güzergahda yolculuk etmek isterim. Balık konusuna gelince söylediğin gibi yaptık 5 kg kalkan'ı parçalattırdım.
 


Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

baxses emin ol bende yazarken aynı duyguları yaşıyorum.milller konusuna gelince bir arkadaşım alıştırdı ( ilk içtiğimde su gibi gelmişti ) 7 yıldır rakı içmediğim zamanlar miller içiyorum, bu demek değilki önerdiğin birayı içmeyeceğim,inşallah karadan tanıştığımızda sen ısmarlarsın. "Çukurova gezenbilir doğa sporları ve kültür derneği" kuruluş çalışmalarına başladık, inşallah dernek alarak gezeceğiz.
 

Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

turbocolic hoşgeldin.! akşama devam edeceğim, şuan kaportacı Muzaffer usta'nın yanındayım defender yeni fırından çıktı fotoluyorum.
 

Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

gazi abi ogünkü yemekler için teşekkürler hayırlı olsun şimdiden. hamdi abinin bütçenin sınırsız olduğunu söylemesi bize yeni bir ufuk açtı ;D bijonlar 60 ken 150 ye maloldu böyle giderse hamdi abi bize kızar gibi :D
 



Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

biz gereklerini yerine getiriyoruz bora, defender sahibi olmak kolay değil, katlanacak masraflarına.bu arada bora Muzaffer usta'nın yanındayım defender fırından çıktı
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,027
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst