Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gazi sezer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 757
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,087

Etiketler
Ynt: Mersin'de Bir Defender 110 Topluyoruz

bir mercedes,bmw gibi arabalara gösterilen itina gösteriliyor şuan kaportada,sahibinin (abim olur) ifadesi ile damat gbi hazırlanır.

unutamayacağım defender turundan sonra, Burhan abiye biz aracı alarak buradayız, defender abim alıyor sende konuşmussun kendisi ile, bana söylediği şey aracın motorunu,şanzuman dört çeker,defransiyel hepsini kontrol ettirmeden almayın, bu konuda ne yapabilirz dedim, Burhan abi o olgun duruşu ile araba önemli değil siz benim misafirimizsiniz, yarın baktırırız şimdi siz açsınızdır ne yemek istersiniz diye cevapladı.

tabiki hamsi.. malesef taze hamsi bulunamadığından bizi akçaabat'da cemil usta diye bir yere götürceğini köfte sevip sevmediğimizi sordu,olabilir hamsi değilde köfte ile rakı içeriz diye düşündüm, koyulduk yola bahçeli büyük güzel bir yere geldik çokta açıkmıştık bir an önce bişeyler yeyip rakı içip kivreme olan borcumu ödemek istiyordum.rakı bölümü olmadı ama (içkisizmiş) akçaabatın Lezzetli Köfte ve pirzolasını yedik, güzeldi. bir taraftan yemek yiyoruz,bir taraftan bir birimizi daha iyi tanımak için sohbeet ediyoz, bir taraftan lafı nasıl açarımda bu kivreme olan borcumu öderim diye düşünüyorum, o kadar çok yemişizki yorgunluğun üzerine yerimizden kalkacak halimiz yok, yemek sonunda kivremin duymak istediği konu açıldıysada yorgunluktan yarına kalsın istedi.burhan abiden bizi bir otele götürmesini rica ettik oda bizi adını hatırlamıyorum ama bir otele yerleştirdi,sahile yakın deniz gören bir oda idi odamız sakin ve temizdı,iki kişi 140 TL kahvaltı dahil,sabah büyük gün olacaktı bizim için bir an önce yatmalı ve dinlenmeliydik , aracı alırsak Mersin'e kadar araçla gidecektik,Nasıl uyuduğumu soracak olursanız otel aklıma geldikce kivremin horlama sesleri kulaklarımda çınlıyor.

yağışlı bir karadeniz sabahında uyandım saat 05:00 gibi duşa girdim sular buz gibi (06:00 da ısınıyormuş) soğuk duşun ardından otelin teras katında trabzon ekmeği ve tereyağı ile yaptığımız kahvaltıda unutulacak gibi değildi.Akşamdan konuşmuştuk 08:00 bizi alın diye Burhan abinin elemanı (Mersin'li sevgilisi olan) geldi ve otelden defender ile bizi aldı, trabzon sanayisine doğru yol aldık.

planım, sanayide ustaya baktırmak,abimin istediği gibi ise öğleye kadar noter işlemlerini bitirip aracın bakımını yaptırıp yola çıkmak, istediği gibi değilsede bir an önce ucak bileti bulup Adana'aya uçmak. sanayiye vardık rasgele bir usta arıyoruz ( hani akıllıyız ya tanıdıkları olmasın diye ) sonunda "Kardeşler oto tamirhanesi Yaşar usta" ile tanıştık kendisi 45-50 yaşlarında land rover tamircisi.----------- bu arada güvenlik haber verdi kivrem geliyormuş miller içmeye,ben bir kapıya bakayım. devam ederim birazdan...

aracınız hayırlı olsun.. yazınızla heycanınızı birlikte takipteyiz.

[attachment=2]

EWR13000.jpg

EWR13000.jpg

Yaşar ustaya durumu anlattık ustacım biz bu arabayı alacağız eğer sen okeylersen, satıcı ile notere gideceğiz ve ardından bu araçla Mersin'e döneceğimizi, yaşar usta elindeki işii bıraktı ve bizimle ilgilenmeye başladı, ilk iş olarak motora bakıp düzenli bakım yaparsanız bu motor sizi 10 yıl götür dedi, bu söz üzerine işte bu dedim kendi kendime abimin hayalındeki arabayı bulduk dedim. Bu arada Burhan abide arıyor ne oldu noter gidelimmi di ye, unutmadım abimin dört çekerine baktır sözünü,Burhan abiye biraz bekle abi arazi dörtçekeride çalıştıralım ondan sonra dedim. hemen arazi vitese bakmalarını ve nasıl çalıştığnı görmek istediğimi söyledim.Bunun üzerine yaşar usta normal vitesin yanındaki küçük vitesi takmaya çalıştı,fakat vites hilç bir yere geçmiyor boşta sallanıyor, nedendir falan derken Burhan abinin elemanı Gazi abi aracın sahibi arazisini aşağıdan söktü demezmi o an yıkıldım tamda almaya karar vermişken...

sökülen bişeymi değilmi onuda bilmiyorumki, ben arazi 4 çeker ne anlarım.Yaşar ustaya arazisi çalışmassa alamayacağımı ifade ettim ustamız ön iki koltuk arasında bulunan dirsek koyma yerini(ben miller dolabı diyorum) kaldırdı orada bir kapak açtı küçük vitesin şanzıman bağlantı yeri kopmuş, bunun üzerine anladıkki sahibi vitesle oynanmasın diye kendi söktürmüş,yaşar usta Yan tarafta bulunan land rover parçacısı" Günnar ithalat" dan parçayı aldı yerine taktı, tamam dedim ustam bir tur atalım arazisini çalıştıralım dedim bunun üzerine usta defender kirko ile ön ve arkayı kaldırdı,vitese takıp gaz verdikce 4 teker aynı anda hareket etti rahatladım abimin tembih ettkileri şeyler olmuştu.bu arada saat 11 daha notere gidilecek ondan sonra yol bakımları yapılacak, çok geçikmiştik.! hemen notere gitmeliydik, burhan abiye arazisinin çalıştığnı notere gidebileceğimizi ancak bu aracın 1260 km yol gidecek durumda olmadığını ifade ettik.

Gazi bey, topladığınız araç avatardaki beyaz Defender gibi mi olacak?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR