Lübnan Gezimiz (18-23 Mayıs 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,492
Ynt: Lübnan Gezimiz (18-23 Mayıs 2011)

bayağı emek vermişsin yazıya...fotoğraflar, detaylı bilgiler hatta isim isim hiç üşenmeden yazmışsın her detayı...ellerine sağlık...

ben de bir iki ekleme yapayım izninle...

beyrut denince ilk akla gelen şeyi pas geçmişsin...bu kadar gezince kopamıyor insan...bazen gezmeye bazen kopmaya gitmek en doğrusu belki de...adlarını hatırlamıyorum ama iki güzel yer vardı geceleri takıldıkları...bir tane de o meşhur caminin olduğu harükulade yer olmak üzere aslında 3 taneydi...orası çok sosyetik filan geldiğinden ilk gelişte alabora olmayayım diye ben diğer birine gittim...1 gece kalıp döndüm çünkü... :p :p

dedikleri gibi yarın ölecekmiş gibi eğleniyorlar...ölümün farkında olmak hayata daha da bir değer katmış onların yaşamında...parası olan oralarda olmayan da sahilde eğleniyordu...iki düğüne tanık oldum yeminle bizde düğünde bu kadar eğleneni zor bulursun...bunlar sokakta oynuyordu...dedim ki işte öleceğini bilen insanın yaşaması da bir başka oluyor...hakkını veriyor o hayatın...ilk gözlemim çok iyi eğlendikleri yönündeydi...hani dünya yıkılsa umurlarında değil gibi...

ikincisi arabalardı...ben bu kadar üst seviye arabayı başka bir yerde görmedim bu kadar kısa süre içerisinde...belki küçük yer olduğundan beyrut'u yürüyerek bile dolaşabiliyoruz diye ama 4 tane aston martin dbs görmek 1 saat içinde ve ardından vaoww derken 3 tane de otelin önünde parkta görmek moralimi çok bozmuştu...allah'tan gün bitmişti de gidip 1-2 tanesini çizmeye kalkmadım...normal mercedes'e filan binen moralmen yıkılır orada...alayı amg idi....range'ler supercharger porsche'lar turboydu....ne düşündüğünüzü çok iyi biliyoru o kadar ucuz benzin olursa olacağı odur...buna niye şaşırdın ki...siz öyle sanın...benzin nerdeyse türkiye ile aynı fiyattı...3,6 lira....hani arap ülkesinde kar görüp şaşırmışsın ya ben de benzinde o fiyatı görünce şoke olmuştum...

bir diğer aklımda kalan şey ise...paralel binalar ve inanılmaz uzunluk ve genişlikteki balkonlarıydı...ben öyle balkon da görmemiştim hayatımda...dikkat ettyisen sahildeki tüm binaların balkonu tek bir daireye aitti ve balkon baştan sona kadardı....

o yeni yaptıkları şehir de güzeldi...saat kulesinin olduğu yer....bizim nişantaşı'ndan 10 tane yapmışlar içeri....

Etiketler

bu arada araba kiralamışsınız benzin fiyatı dikkatini çekmedi mi...yoksa ben yanlış mı hesapladım rakamları...3,6 lira yerine 36 kuruş filan olmasın... ;D ;D

vize istemiyor ama kapıda otel rezervasyonunuzu görmek istiyorlar...ben yaptırmadan gitmiştim sıkıntı çıkardılar beni bilmem ne müdürünün odasına götürdüler ben de üyelik kartlarımı gösterip birinde kalacağım ama hamra denen yerin iyi olmadığını 19 mayıs'ta gelen bir arkadaşım söyleyince ben de görmeden rezervasyon yapmak istemedim dedim...o kadar para bayılıp kötü otelde kalınca insan uyuz oluyor doğal olarak...yalandan bir rezervasyon ayarladı THY yetkilisi de o şekilde soktular içeri...tabii gidip orada kalmadım...hamra aslında hiç de güzel kalınacak bir yer değil...eski püskü bir yer...konforsuz ve inanılmaz kalabalık...ama beyrut ile iligli yazıları okuduğunuzda herkes hamra diyor başka da bir şey demiyor...zevk meselesi diyeceğim ama kimsenin o kadar kötü bir zevki olmamalı bence... :p :p

fiyatlara gelince orası için çok gereksiz yüksek fiyatlar...tabii çok alternatif olmaması neticesinde kötü oteller bile fiyatı yukarıda tutuyor...bir de klasik euro'nun % 25 yükselmesi var ki 4-5 gece kalacağın fiyata 3-4 gece kalabiliyorsun...durduk yere dert yurtdışına gidenler için...

bir de ulaşımın karayolu ile yapıldığı şehirlerde araba kiralamak çok mantıklı...ve oteli ücretsiz park olacak şekilde bulmak...hele ki kalabalık yolculuk yapılıyorsa...kalabalıktan kastım 2 kişidir... :p :p

avis iyi ama fiyatları yüksek...hatta en yükseği...

araba kiralarken autoeurope.eu adlı siteye girin...bunlar dünyanın en büyük araba kiralama operatörü...kendi arabaları yok ama tüm şirketlerin rezervasyon ağına sahipler ve son dakika indirimleri, tüm şirketleri ve arabaları karşılaştırma, upgrade imkanları vs vs. hepsini tek elden görebileceğiniz bir yer...ve çok ciddi firmalar...ben inanılmaz komik rakamlara araba kiralıyorum sadece havaalanı gidiş dönüş taksi parasına 3-4 gün araba kiralayabiliyorsunuz çoğu yerde...mesela dublin gibi pajalı bir şehirde günlük araba kirası 11 euro...şaka gibi...çünkü promosyon var ve hemen size bilgisi geliyor...ki dünyanın her yerinde her zaman promosyona giren araç firmaları var...

son mailleri...

Dublin from 11 EUR
Munich from 16 EUR
Prague from 19 EUR
Brussels from 22 EUR

Merhaba,
Eğlence anlayışı herkes için farklıdır.
Ben gece hayatından hoşlanmadığım için özellikle gitmedim.
Gitmemiş olmanın da eksikliğini hissetmedim hiç.
Araplar görgüsüz ve gösterişe düşkün insanlar.
Sanırım o kadar çok lüks araba olmasının sebebi o.
Bizde de biraz öyle, o yüzden sanırım "ayranı yok içmeye tahtarevanla gider s...." atasözü çok kullanılıyor :smiley:

Türkiye' deki benzin fiyatlarından sonra aslında hiç şaşırmadım benzin fiyatlarına, hatta farketmedim bile :smiley:
Biz en pahalı benzini kullanıyoruz. Beyrut' ta pahalı olmuş çok mu, netice doğunun Paris' i :smiley:

Vize almadım. Havaalanında hiç sorun yaşamadım. Gayet güleryüzlü karşılayıp mümkün olduğunca çabuk hallettiler giriş işlemlerini.
Hatta kaybolan valizimiz bile ben arabayı teslim alıncaya kadar bulundu.

Daha önceki yurt dışı gezilerimde de sürekli avis kullandım.
Kiralamadan önce araştırdım ve en uygun fiyatı orada gördüm.
Üstelik aracı Türkiye Avis' ten kiralarsanız fiyat çok çok daha uygun oluyor.
Lübnan' daki Avis daha pahalı fiyat veriyor.
Ayrıca da şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım Avis ile o yüzden hizmet kalitesinden çok memnunum.

yurtdışına gidince insan sırf görmek için dahi olsa bazı sevmediği şeyleri yapabiliyor...hele ki orası o sevilmeyen şeyiyle ünlüyse... :p :p mesela pattaya...ben de tayland'da orası ve en kuzeyi hariç her yere gittim ama pattaya'ya gitmemiştim...bu sefer gideceğim bakalım ne varmış... :D :D

ülkede vize zaten uygulanmıyor bize...kapıda sorun da yok...EĞER OTEL REZERVASYONUN VARSA...yani doldurduğun formda nerede kalacağını soruyorlar sen de birşey yazmazsan işte o zaman sorun çıkıyor...ben rezervasyon yaptırmadan gidecekler için uyarı niteliğinde yazdım...

avis tartışmasız dünyadaki en yüksek fiyatlı araç kiralama şirketidir...easycar.com ya da autoeurope.com ile kıyaslamadan dünyanın hiçbir yerinde araba kiralamayın derim...yine de keyif sizin para sizin... :p :p

bu arada bir gezginden araplar görgüsüz lafını duymak biraz ağır geldi...lüks arabaya binmekle görgüsüzlüğün ne alakası var...parası çok olan herkesin binme hakkı var neticede... 8) 8)

Seval Hanım çok güzel bir gezi yapmışsınız. İzlenimleriniz yol gösterici. Yurtdışında ben de sizin gibi avis ten kiraladım hep ama en ucuzunu thy indirimi ile avis.at avusturya sitesinden alıyorum.

bartek' Alıntı:
Seval Hanım çok güzel bir gezi yapmışsınız. İzlenimleriniz yol gösterici. Yurtdışında ben de sizin gibi avis ten kiraladım hep ama en ucuzunu thy indirimi ile avis.at avusturya sitesinden alıyorum.

Teşekkür ederim bilgi için.
Aklımda bulunsun.

turkıye ehlıyetı herhangı bır sıkıntı yaratıyormu.. 18 kasımda 3 gunluk bır planımız var.rent a car arastırması yaptıgımda 85 euro gıbı bır fıyat cıktı.normalmıdır veya daha www.autoeurope.eu dan daha uygun bıryer bulabılırmıyız..tesekkurler..

daha once bır seyahatım olmustu ordakı trafık sıkıntısı , trafık ısıkların olmaması herkesın kafasına gore bıyerlere dalması ve kargasa benı korkutmuyor degıl acıkcası..

PIKACU' Alıntı:
turkıye ehlıyetı herhangı bır sıkıntı yaratıyormu.. 18 kasımda 3 gunluk bır planımız var.rent a car arastırması yaptıgımda 85 euro gıbı bır fıyat cıktı.normalmıdır veya daha www.autoeurope.eu dan daha uygun bıryer bulabılırmıyız..tesekkurler..

daha once bır seyahatım olmustu ordakı trafık sıkıntısı , trafık ısıkların olmaması herkesın kafasına gore bıyerlere dalması ve kargasa benı korkutmuyor degıl acıkcası..

Merhaba
Ehliyetle ilgili sorun yok.
Kendi ehliyetinizi kullanabilirsiniz.

Trafik kurallarina kimse uymuyor.
Sokaklarda tabela yok. Nerede oldugunuzu anlamiyorsunuz.
Sokaklarin cogu tek yon. O yuzden araba kullanmak biraz zorlayici.

detay olarak çok iyi hazırlanmış meraklanmadım değil kazablanka dan bahsetmemişsiniz karışıklıklar biterse sömestrede ailece gitmeyi düşünüyoruz

DOGAN SAHIN' Alıntı:
detay olarak çok iyi hazırlanmış meraklanmadım değil kazablanka dan bahsetmemişsiniz karışıklıklar biterse sömestrede ailece gitmeyi düşünüyoruz

Merhaba Doğan Bey,
Kazablanka, Fas' ta, siz karıştırdınız sanırım.

keyif' Alıntı:
bu arada araba kiralamışsınız benzin fiyatı dikkatini çekmedi mi...yoksa ben yanlış mı hesapladım rakamları...3,6 lira yerine 36 kuruş filan olmasın... ;D ;D

18 kasımdakı 3 gunluk gezımızde ozellıkle benzın fıyatına dıkkat ettım lıtresı 1660 lubnan parası yanı 1.1 dolar.20 dolara 18 kusur lıtre benzın aldım 2 defa.

aracı budget.com dan kıraladım.otomatık kıa pıcanto 3 gunluk 90 dolar.gayet makuldu.hıcbır sorunda yasamadım.daha once hamrada kaldıgım napolı otel cok kotuydu ve kayalıkların bulundugu rouce de cıty suıte adında bır otelde kaldık bence gayet guzeldı.kahvaltı dahıl kısıbası 60 dolar a bookıng.com dan yaptırdık..

hamra caddesının bır ara sokagında herkes tarafından bılınen barbar adında bır sandvıc cı var.24 saat acık.bence mutlaka denenmelı.5 dolara delı sandvıcler yapıyorlar.philadelphia steak ve chıcken sub mutlaka denemenız gerekenlerden.kendılerıne has cok ozel yemeklerı olmadıgından bu sekılde gecıstırmeyı daha uygun buldum.dogu yemeklerının aynısını ozel menu dıye sunuyorlar.bızde cok daha ıyısı yapılıyor.[attachment=1]
bana gorede en guzel eglence yerı gemmayzeh caddesı.bence baska yerlerde macera aramayın.benım verdıgım gıbı 4 bıraya 200 dolar vermek zorunda kalırsınız.clublere gırıste mutlaka gırıs ucretı alıyolarmı sorun.
ve ısın en keyıflı tarafı freeshoptan yapacagınız alısverıs.marlboro kartonu 14 dolar wınston 11 dolar smırnoff 100 cl votka 12 dolar absolut votka 100 cl 15 dolar. jack danıels 100 cl 23 dolar :smiley: ınsanın kulagına cok hos gelıyor..ve sınır yok ıstedıgınız kadar getırebılıyorsunuz.bırsey demıyorlar.ben 10 lıtre ıckı 20 karton sıgara getırmıstım..

BEYRUT EKIM 2010 (182).jpg

demek 2 lira civarı bugün itibariyle...ben yanlış hesaplamışım o zaman...

4 bira için 200 dolar mı...fıçının kendisini mi içtin... :p :p

sigaraya zam yapın diye bizim maliye bakanı geçenlerde akıl veriyordu...kendisine çok gelmiş olmalı...yurtdışı ile sigara fiyatını karşılaştıran ilerizekalılar nedense milli gelirden bihaberler...doğal olarak oranlamadan da...

akıl çok gelip başkasına verince olacağı budur...kıyakçılığın sonu ayakçılıktır diye boşuna dememişler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri