Lübnan Gezimiz (18-23 Mayıs 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,492

Etiketler

Ynt: Lübnan Gezimiz (18-23 Mayıs 2011)

Gezinizi ilgi ile izledim.Fotoğraflara bakılırsa gezi için zaman iyi seçilmiş.
Paylaşımınız için teşekkür ediyor veee devamını bekliyorum.

Rüzgar

Omer Camii’ nin hemen asagisinda 14 Şubat 2005’te suikasta kurban giden Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri’nin mezarı var. Beyrut’un lüks semti Solidere’deki Şehitler Meydanı’nda bulunan bu anit mezar oldukça dikkat çekici ve sasirtici. Bölgedeki Roma kalıntıları, Osmanlı eserlerini gezenlerin bir durağı da üzerine çadır çekilmiş bu mezar. Ogul Hariri babasinin anisina bu sekilde muhafaza edilmesini istemiş. Biraz asagida ise Hariri’ nin suikaste ugradigi sokak var. Bu anit mezar içerisinde sadece Hariri’ nin değil onunla birlikte suikastte olen 7 kisinin daha anit mezari var. Beyrut gerçekten ilginç bir yer.

IMG_7456.png

IMG_7457.png

IMG_7458.png

IMG_7459.png

Mezar cadirin hemen karsisinda Sehitler meydani var. Meydandaki kursun delikleriyle dikkat geçek heykel oldukça ilginç. Hatta heykelin kolu kursun deliklerine daha fazla direnemeyip yere dusmus.

IMG_7460.png

IMG_7462.png

Şehir turunu bitirdikten sonra bir de alışveriş merkezlerine gidiyoruz tabii. Alışveriş merkezleri buradaki mağazaların aynılarıyla dolu üstelik de fiyatları daha pahalı. O yüzden alışverişten vazgeçiyoruz. AVM’ ye giderken yolda karpuz aşerdiğim için Carrefour kıvamında bir yere giriyoruz. Ama ben Bacardi Breezer Lime ve Smirnoff Ice’ ları görünce unutuyorum karpuzu. Alışveriş torbalarımı şangırdata şangırdata çıktım nihayet AVM’ den.

O kadar dolaşmanın üzerine epey bi acıktık tabii. Daha gezi planı yaparken bir çok kişiden Abd El Wahab restaurantı duymuştum. Oraya uğramadan olmaz diyerek rotayı oraya çevirdim. Abd El Wahab bizim buradaki Ünlüer tarzında bir yer. Bildiğin kebapçı :smiley:

124.png

125.png

Ama dedikleri yemekler ve mezeler müthişti. Beni asıl can damarımdan vuran ise künefe oldu. Tabii onun da fotoğrafı yok. Yemek söz konusu olunca çoğunlukla aklım başımda olmuyor sanırım. Gözüm dönüyor. Gerçi künefe de insanın başını döndürmeyecek cinsten değil hani.

Künefeyi kadayırftan değil irmikten yapıyorlar. Hani bizim revani tatlısı vardır ya onu düşünün. Ama şerbeti yok. Nar gibi kızarmış irmiğin içinde nefis kaşar peyniri. Şerbet ayrıca sosluk içersinde geliyor. Dilediğiniz kadar döküyorsunuz tatlının üzerine. Şerbetin içinden hafif gül suyu kokusu duyuyorsunuz. Yavaşça üzerine dökerken sıcacık irmik, yanmış çöl toprakları gibi emiyor şerbeti. Sonra da işte o muhteşem lezzet. Bence Lübnan’ daki en olağanüstü şey künefeydi.

O kadar agir yemekten sonra biraz yuruyus yapmak gerek diyerekten geri donduk otelimizin olduğu Hamra’ ya. Sonra aklima Pigeon rocks yani güvercin kayaliklari dedikleri yer kaldi. Görülmesi gereken yerler listemizde orasi da vardi.

IMG_7507.png

IMG_7506.png

Lübnan gezinizi ilgiyle takip ediyorum, anlatım ve görseller için teşekkür ederim. Ayrıca devamlı kaos olan bir ülke fiyatların çok abartılı olduğunu tahmin ediyorum. Devamını bekliyoruz.

aslında bu sene aklımda arabayla hatay,suriye,ürdün,lübnan turu yapmak vardı ama aynı sizin gibi güvenlik sorunlarından dolayı bu turu erteledim ve yine arabamla balkanları gezdim ama aklımda arap turunu yapmak hep var,paylaşımlarınızı ilgi ile okudum özellikle kayak bölümünü çünkü kayseride yapılabilecek en iyi spor kayak ve lübnanda nasıl olur diye düşünmeden edemedim :eek: tekrar gideceğinizi yazmışsınız belki ailecek grup olarak gideriz hep beraber,ne de olsa siz orada bulundunuz rehber olursunuz bize ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri