Lübnan Gezimiz (18-23 Mayıs 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,501
Ynt: Lübnan Gezimiz (18-23 Mayıs 2011)

Bu damacanalar demir parmaklıkların ardında duruyordu. Kilitli olduğu için açamadım, tırmanmayı denedim ama duvarda gezinen kocaman örümcekler fikrimi değiştirdi. Sonra kollarımı havaya kaldırıp makinayı flaş ile kullandım. Tam tutturamasamda birazcığının fotoğrafını çekebildim. Mahzenlerin bu kısmı çok ilginçti ama ben ancak bu kadarını görebilmiştim :(

106.png

Biraz ürkütücü :smiley:

107.png

Etiketler

Mağaranın ıcığını gezdikten sonra şarap satışının yapıldığı bölüme gidip 6 şişe şarabı kucaklayıp oradan çıktım :smiley: Daha da fazla almak istedim ama dönüşte bavulu taşımak zor olur diye vazgeçtim. Tabii ilk şişeyi açıp tadına baktıktan sonra çok çok pişman oldum :(

Ksara’ dan çıktığımızda deli gibi acıkmıştık. En yakın yerde yemek yemeğe karar verdik. 5 dakikalık mesafede Mr. Grill diye bir restoran bulduk. Benim aklımda şöyle orta pişmiş t-bone steak vardı veya porçini pantarlı bonfile. O kadar acıkmışım ki hayallere daldım. Ama ne mümkün onları bulmak Allah’ ın Ksara’ sında. Yine et şiş, kebap ve labneh çıktı karşımıza. Ben pek kebab seven bir tip olmadığım için bu beni hiç mutlu etmedi. Ama mecburen yedik tabii. Tabii yemek yiyip ağırlık çökünce Zahle de Anjar’ da yalan oldu. Direk otele gidip attık kendimizi yatağa. 1 saat dinlendikten sonra yine Hamra sokağındaki bir kafe bara gidip demlendim sonra da deliksiz bir uyku :smiley:

3. gün cumartesiydi. Dedik ki şehir de dolaşıp alış veriş yapalım. Alışveriş yapamadık ama şehirde epey dolaştık :smiley: Alışveriş yapıp eşya taşıma hamallığı yapmak gereksiz. Zaten hepsi İstanbul’ da var. Üstelik daha ucuz. Sabah kahvaltımızı otelde yapıp Downtown’ a doğru gittik. O gün şehir turu var yani keyif zamanı. Downtown’ ın şık bir kafesine oturup kahve içerek başlayalım güne dedik.

Burası Wegand caddesi üzerindeki bir havuz. Havuzun kenarlarını o kadar güzel dengelemişler ki her yerinden aşağıya su akıyordu. Su terazisi mükemmeldi. Tabii babam ve benden başka kimse havuzun bu özelliğine hayranlık duymamıştır herhalde :smiley:

108.png

Kahveleri içtikten sonra Beirut Souk denen mevkide şöyle bir dolandık. Buradaki binaların çoğu yeni yapılmış ve hepsi çok şık.

109.png

110.png

Sonra tekrar Wegand caddesine çıkıp başlıyoruz dolanmaya.

Burası Mecidiye Camii. Mecidiye Camii Sultan Abdülmecit tarafından yaptılımış fakat savaş sırasında yerle bir olmuş. Savaş sonrasında da Başbakan Refik Hariri tarafından eskisini aratmayacak şekilde restore edilmiş.

111.png

Bu bölgede Roma Hamamı, Ömer Camii, Birlesmis Milletler Binası, Başbakanlık Binası, Parlamento Binası, tarihi Yunan Ortodoks ve Katolik kiliseleri gibi eserler var. Gerçekten gezilip görülesi bir yer.

112.png

Osmanlı Saat Kulesi ve ben.

113.png

114.png

115.png

Bu sokak akşamları bizim Nevizade’ yi aratmıyor ;)

116.png

117.png

Ömer Camii ve kiliselerin arka sokaktan görünüşleri

118.png

Buranın ne olduğunu bilmiyorum. Ama çok merak ettim.

119.png

Ben yurtdışında dolanırken hep kiliselerin mimarisine hayran hayran bakarım. Onları görünce de çok kızarım neden hiç böyle alımlı cami yok diye. İşte Ömer Camii bu anlamda yüzümü güldüren ilk camii oldu. Hem öyle ki hep kerteriz aldık bu camiyi. Beyrut sokakları hep tek yön, tabelada olmayınca hep kayboluyor insan. Fakat Ömer Camii öyle bir yerdeki, o boncuk mavisi kubbesi bir çok yerden görünüyor. Onu gördüğüm an içim rahatlıyor tamam yolu bulduk diye. Tabii bunun dışında mimarisiyle de hayranlığımı kazandı.
Camiye kadar gelip de içini görmeden olmaz tabii. Hemen uygun moda geçip dalıyorum caminin içine :smiley:

120.png

çok keyifli olmuş herşeyi ile....

ve fotoğraflar çok güzel...

nice seyehatlerinize... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri