Ynt: Lübnan Gezimiz (18-23 Mayıs 2011)
Seval Hanım merhaba ,
Bende genelde gezilerimi sizin tarz yaparım , araba kiralayıp gezebildiğim kadar bütün ülkeyi gezmek isterim , aynı şehirde 4-5 gün mümkün değil kalamam
Sizi çok ama çok takdir ettim gezinizi okurken , hatta yanlış anlaşılmasın lütfen , işte benim hayal ettiğim bayan modeli dir bu
Neden , çünkü bir kere gezi konusunda rahatsınız , korkmuyorsunuz ve kendinize güveniniz yüksek , genelde bizim ülkemizde insanlar nedense yurtdışına çıkınca kendilerini sudan çıkmış balık gibi hissederler , korkarlar çok , tedirgin olurlar , aman şu olur aman bu olur . Filistin e kadar potansiyel tehlike barındıran bir çok yabancı ülkeyide kendim gezdim , hatta bazılarına yalnız gittim , ve benim edindiğim düşünce şu dur ; dünyanın neresinde olursanız olun , insan heryerde insan , her yerde başınıza kötü birşey gelme riski aynı orandadır . Lübnan da yada Cecenistan da ne kadar basınıza kötü bir olay gelme riski varsa İstanbul da da o kadardır . Zorla siz gidip bela aramazsanız hiçbiyerde başınıza birşey gelmez , ve gercekten insanların iyi olduklarına , içlerinde iyiliği barındırdıklarına her zaman inanırım , dünyanın heryerinde yardım istediğinizde insanlar ellerinden gelebilecek birşey se yardım ediyorlar . Her millet için geçerli bu , araplarda yardım eder Sırplarda eder , İsrail lilerde . Gittiğiniz ülkede savaş hali yoksa bence sıkıntı yoktur . Hatta bir iki örnek vermek isterim , bayan kuzenimle Sırbistan gezisi yaptık , kendisi o da cok pirpiriklidir , gitmeden önce tabiri caizse başımın etini yemişti
Mehmet orda bişey olurmu , Sırplar bize düşman şöyle böyle , döndükten sonra Sırplara sevdalandı millet olarak
) Yine aynı şey İsrail de başıma geldi ; 10 gunluk bir tatile gitmiştim kız arkadaşımla , herkes bana dediki , olm tatile israil e mi gidilir , aman abi roketlere dikkat et vs.
10 gunde bütün İsrail i gezme imkanım oldu + Batı Seria yı , ve gördümki , belkide İsrail bir turist icin dunyanın gezilecek en güzel ülkelerinden birisi , güvenlik olarak Turkıye den daha güvenli bir ülke + İsrail liler Türkleri çok seviyorlar ve sıkı bir bagla kendilerini Turkıye ye baglı görüyorlar . Yani demem o ki basınızı daha fazla agrıtmayayım
siz , bizim toplumdaki pirpirikli , supheci ve komplo teorilerine inanan cogunluktan değilsiniz , hemde bayan olmanıza ragmen gidip cok guzel gezmişsiniz ülkeyi tebrik ederim , Lubnan gibi bir yerde araba kiralamayı bayanı bırakın bir cok erkek cesaret edemez
) Bu arada bende Subat ayının ilk haftası 4 gunlugune gidiyorum , bu yuzden Lubnan bilgilerine bakınırken sizin yazıya rastladım , sizin yazıda bana yardımcı olacak sagolun , ben de sanırım 5-6 tane yaptıgım gezileri burada paylaştım , istersenız onlara da bir göz atın , Gezmek dunyanın en guzel şeyi benim için , bir tutku
gezdiğim zaman yasadıgımı hissediyorum ve cok mutlu oluyorum
))) iyi günler , yazı ve paylaşım için cok tesekkürler ....