LR Freelander

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 266
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,687

Etiketler
Ynt: LR Freelander

freelander sahiplerinden lr yetkililerine hiç şikayet gitmiyormuş türkiyeden neden çünkü burada kimse asfaltdan inmiyorda ondan :smiley:
 


Ynt: LR Freelander

ismail bey öncelikle hoşgeldiniz.Sizi geçen hafta hem kendi zevkimiz hemde sırf burada yazabilmek için yaptığım testdrıve' a göz atmaya davet ediyorum.
işte linki :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11616.20
 

Ynt: LR Freelander

Yeni görev gereği çamura ve suya hasret pullarım kurumuşken, bende artık halı kenarındaki çizgilerde sürmek üzere LR freelander almaya karar verenlerdenim. Artık internet sağolsun orası burası derken baya bilgi sahibi olduğuma inanıyordumkiiii. 1.8 XEİ ve 1.8 5DR arasındaki farkları çözebilmiş değilim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
 



Ynt: LR Freelander

Freelander 2005 benzinli kullanıyorum. Torku çok yüksek değil , arazi için bazı handikapları var , ancak otoban performansı için yukarıda yazılan olumsuzluklara katılmıyorum. Oldukça dengeli , gürültüsüz , yüksek hızlarda bile stabilitesini kaybetmiyor.

Çok ağır arazi koşulları için üretilmiş bir araç değil sonuçta , ama arazi için ayrı , günlük kullanım için ayrı otomobil düşünmeyenlere, (uzakdoğu örneklerine göre) ideal bir araç.
 

Ynt: LR Freelander

İlhami bey, hayatınızın hatasını yapmayın! 1.8 motordan uzak durun, servisler bu araçlarla dolu, 1.8 motor devamlı conta yakması ile ünlüdür, diğer motor seçenekleri sorunsuz, BMW nin en büyük kazığıdır bu 1.8 motor
 

Ynt: LR Freelander

Diğerleri sorunsuz derkende zaten geriye 2.0 dizel ki kimse onuda sevmiyor, v6 benzinli ve td4 kalmakda. Yanılıyorsam düzeltin. Benim merak ettiğim herkez 1.8 den şikayet ederken, az rastladığım XEİ nin söylendiği gibi 177 BG ve diğer 1.8 lerden farklı olup olmadığıdır. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 


Ynt: LR Freelander

arkadaşlar merhaba,
konuyla ilgili olarak yardımcı olmaya çalışayım ve yazılanlara cevap vermeye çalışayım ama ister istemez biraz taraflı olabilirim işimden dolayı..Freelander 1 serisi tamamen günün şartlarına göre üretilmiş bir araçtır ve karlılık konusunda çok başarılı olmuştur.Diğer açıdan bakıldığında hiçbir zaman ufak modifikasyonlarla safkan arazi aracı olabilecek bir araç değildir zaten Land Rover da bu koşullar için kullanılabilecek diğer modelleri yaratmıştır.Freelander1 ciddi modifikasyonla inanılmaz işlere imza atabiliyor ancak bu araçlardan az yapıldı(14 adet kadar)ve fabrika adına yarışlara katıldı.standart bir freelander1 genel olarak kumda ve karda problemsizdir yada biz problem yaşamadık ancak balçık ve yumuşak çamurda aynı başarıyı yakalaması zor,bu arada standart araçlarla çamurda 4 çekerken hiç 2 çekere düşmedik ve açıkçası en kötü durumdaki aracını bile CRV yada RAV4 ile kyaslamam.1.8 freelander1 ile Araziye çıkmak için ne yapalım sorusuna tek cevap verebilirim,eğer gezi resimlerindeki gibi bir araziye çıkmak isterseniz hemen satıp arazi aracı kıvamına getirmek için harcayacağınız parayıda ekleyip Discovery alıp rahat rahat gezin arazide..1.8 araçlarda maalesef kapak problemi var ama illaki binerim diyorsanız 1.8 freelander değil 1.8 rover üst kapağı kullanın derdiniz büyük oranda biter...
1.8 XEİ araç diğer 1.8 gibi 118 beygirdir,177 beygir olan 2.5 V6 modelidir.
Freelander2 ise 1. seri ile kıyas kabul etmeyecek bir araçtır ve çok daha üstündür,tüm sistemler discovery3 ve range rover ile aynıdır ancak arazi için henüz bir modifikasyon geliştirilmedi.
Orhun
 



Ynt: LR Freelander

eksik kalan 1-2 şeye ekleme yapayım rover üst kapaktan daha ucuz bir sistem yeni tip adı verilen contayı takmaktır,ve aracınıza dikkat edin,titreme varsa muhtemelen sentesi kaçmış olabilir,genelde 1.8 için sentesini tutturamama gibi bir durum var.XEİ özelliği olan bir araç değildir,iniltere iç piyasasına yapılmış bir donanım paketidir.
 


Ynt: LR Freelander

silindir kapak contasını çok yakan araçlar için, mesela benim eski hurricane 4 silindir de yaklaşık 8 conta değişiminden sonra bildiğimiz bakırdan conta kesildi ( 1 mm kalınlıkta ) sorun halledilmişti. Bakırın yumuşak ve ısıya fazla duyarlı olmaması etkendi sanırım..
 

Ynt: LR Freelander

Hayatta freelander için offroad olayını düşünemiyorum. Bana çok şehirli geliyor. Hani canı sıkılıp jip alayım diyenler için ilk bakılacaklardan bile değil bence.
 

Ynt: LR Freelander

Sayın Hakkı bey, Freelander için off-road düşünememeniz ve şehirli olduğunu düşünmenize saygı duyarız.

Ama ''Hani canı sıkılıp jip alayım diyenler için ilk bakılacaklardan bile değil bence'' düşünceniz, bence Freelander kullanıcılarına karşı düzgün bir cümle değil.

Saygılar..
 



Ynt: LR Freelander

arkadaşlar bir konuda yardım isteyeceğim,
daha öncede belirttiğim gibi 1.8 freelander 2001 model kullanıyorum.
bir süredir rolantide çalışırken sürekli devir hafif düşüyor sonra toparlıyor böyle bir dalgalanma mevcut.
defalarca servise götürdüm.
sırasıyla,
rolanti motoru ,gaz kelebeği,bujiler,buji kabloları,sensörler değişti.
sorun ayni.
ardından sorun beyinde olabilir şüphesiyle format atıldı.
hiç bir değişiklik yok.
banamısın diyen usta çözemedi.
rolantide özellikle dalgalanma devam ediyor.
özellikle düşük devir dur kalklarda aracın stop etmemesi için akla karayı seçer oldum.
bir fikri ya da iyi bir usta önerecek olursanız memnun olurum.
şimdiden teşekkürler....
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,277
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst