LR Freelander

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 266
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,257
Ynt: LR Freelander

Kaan çelik' Alıntı:
işte bende onu soracaktım gittiğim yeri kaydet die bi seceneği varmı bunun bana daha cok dediğin özellik lazım tomtom one tr modeli abi.

Burayı daha fazla dağıtmadan, konuyu Navigasyon kısmına yeni bir konu açarak taşı da bilenlerden, kullananlardan fikir alırsın.

Etiketler

merhaba ustatlar, uzun suredir nete giremedim ama freelander i sonunda adapazarina getirdim. freelander hakkinda tecrubeli abilerim vardi, mesajlarimi okurlarsa adapazarinda olanlar varsa musalt zamanda goruselim. buarada soylediginz gibi araci cok begendim iyiki satmamisiz cok zevkli, 1000km yol geldim mola bile vermedim tik etmedi;) evin camurlu yokusunun inisinde sanirim 1.viteste o sari tusu kullandim super calisiyor arac duz yol gibi indi. diger aracim bu iniste onu biyana arkasi biyana kayiyordu. aracim icin daha once yazdigim gibi eksik donanim ve parcalar var, bunlari birara yazarsam bulmama yardimci olursaniz sevinirim.

edaghan' Alıntı:
beyin arızası olduğundan emin misiniz? airbag bakımı ya da söküp takılan direksiyondan sonra da bu ışık yanabiliyor. serviste makinaya bağlamakta fayda var. eğer illa beyin gerekiyorsa, aracınızın SRS beyin parça numarasını yazın, arayalım.

kisaca ozetlemek gerekirse, sanirim aracin daha once bakim yaptirdigimiz yer iyi degildi ve yanlis mudehaleler yapiyordu, buyuzdn cebimizden cok paramiz gitti. onun icin saglam bir ustaya araci gostermem gerekiyor. beyin mi bozuk bilmiyorum. eksik parcalarim ise,

1- srs (emin degilim seri veya parca numarasi nerde bilmiyorum)
2- sag camurluk ve lastik arasindaki plastik parcadan fara giden kapak vardi ama artik yok, ya dustu ya da kaybedildi.
3- bagajda bulunan saglik cantasi vs konulan kucuk bolmede su birikiyor, ama 1 haftadir yagmurda yagmiyor nereden geliyor bu su bulamadim.
4- direksiyonu soldan saga cevirince duz yolda 1 defa olmak sarti ile her cevirisimde on sol lastigin oradan lok lok ses geliyor(bazende tumseklerde). rot basi dediler 100 lirami aldilar ama ses hala devam ediyor;( ayni zamanda direksiyon hafif saga cekiyor,balansa baktirmadim.

suanda aklima gelen eksikler bu kadar.bu eksikler buyuk sorunmu bilmiyorum. nerede nasil halledecegimi de bilmiyorum yardimlarinizi bekliyorum. aracim 2001 freelander td4

aklima gelmisken belki arayan vardir adapazari sanayide gordum, 2000model freelander duz vites satilikmis ama motor ve turboyu yemis dediler fiyat 16k civariymis.

bu eks
umarim aks degildir 1000tl diyorlar.

s a sehzata hayırlı olsun en sonunda getirdin sevindim aga rot başı 2000 model benimki 15 liraya aldım kendim taktım dostum öyle ses gelmez rotdan başka yerden geliyodur,srs airbag patlak mı yoksa söküp taktıktan sonrada yanar o srs ikaz yazısı,arka kapı lastiğini değiştireceksin yada yaptırmak kurtarırsa yaptıracaksın ben bu hafta nasipse gidicem servise yağ değiştirmeye bide genel bakım sağına soluna baktıracam tavsiyem herkese yaptırmaya calışma 20 liralık parcayı 100 derler land rover yazıyo ya orda onun için yoksa parca fiyatı coğu arabadan daha ucuz saygılarımla.

Kaan çelik' Alıntı:
s a sehzata hayırlı olsun en sonunda getirdin sevindim aga rot başı 2000 model benimki 15 liraya aldım kendim taktım dostum öyle ses gelmez rotdan başka yerden geliyodur,srs airbag patlak mı yoksa söküp taktıktan sonrada yanar o srs ikaz yazısı,arka kapı lastiğini değiştireceksin yada yaptırmak kurtarırsa yaptıracaksın ben bu hafta nasipse gidicem servise yağ değiştirmeye bide genel bakım sağına soluna baktıracam tavsiyem herkese yaptırmaya calışma 20 liralık parcayı 100 derler land rover yazıyo ya orda onun için yoksa parca fiyatı coğu arabadan daha ucuz saygılarımla.

as abi, yorumların için teşekkürler. walla bende kendim söküp takmak istiyorum ama biraz izlemem lazım, ukalalık saymassan bende mühendisim ve elim böyle şeylere yatkındır. fakat bilmeden etmeden bodoslama dalmak istemedim. dediğin gibi bazı ustalar LR yazısını görünce 100TL den aşağı masraf çıkarmıyor. parçaları temin edecğim yeri öğrensem yurt dışından servis manual cd si getirtmeyi düşünüyorum, cd de bütün parçalar nasıl sökülüp takılır ayrıntılı olarak veriyormuş. senden bir ricam var abicim servise kime gidiyorsan bende gelip görsem hemde senle de tanışmış olurum, benim aracın bakımına henüz 7000 km var, o zamana kadar araç hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum.

dron' Alıntı:
haklısın ne diyeyim ama araç bu segment de piknik aracı inan cok cok ucuza verselerde hanıma almam bunu daha öncede söyledim bu hep BMW nin halt yemesi satın aldıklarında böyle bir araç tasarlayıp piyasaya sundular tabiiki arkası geldi neyapalım her güzelin bir kusuru oluyor

Ben 2000 model 1.8 fl kullanıyorum 2 yıldır. evet sorunlu motor conta değiştirdim motor yaptırdım. bir sürü takoz değiştirdim.sanrufundan su aldı. beni sanayide çok ugraştırdı.
beni hiçbir zaman arazide bırakmadı 2 yıldır kazdağlarında gitmediğim yer kalmadı avcılık merakım olduğundan her zor şartta kullandım arkamda çok suzuki ve lada sürükledim. onlar için dağlara çok tamirci taşıdık ama ben arıza yapsamda sanayiye kadar geldim.
tüm bunlara rağmen ben bir landrover kullanıyorumbunu güveni bana yeter .
piknik aracı olarak verseler almam diyenlere gücüm olsa hanıma fl2 alırım

2010 şubatından bu yana freelander II kullanmaktayım çok zorlu arazi şartlarına girmedim ama şehir içinde kullanması çok keyifli bir araç oldukçada kilometre yaptım sayılır herhangi bir şikayetim olmadı inşaaallah olmazda,motoru cok zevkli ve uzun yoldada tatmin edici ,bu arada servisi biraz pahalı ama diger markalardada çok farklı olacağını sanmıyorum,garantisi bittiği zaman servis ve bakım maliyetleride ucuzlayacak hangi sanayiye gitseniz bir Lr ci zaten var.
2011 agustosundan sonra dış görünüsünde çokda belli olmayan bir makyaj işlemi oldu içi tamamen aynı hiç bir değişiklik olmadı ancak fiyatlarında inanılmaz bir artış yapmışlar, bu artısın sebebi makyajlanması olamaz zannedersem makyajlanma öncesi bir indirim yapılmıştı bu sebeple bu kadar fark olustu.
sözün özü freelander II alın pişman olmayacaksınız derim size.

Arkadaşlar Lütfen Yardım

öncelikle herkese selam freelander hakkında bilgi ararken bu formu buldum ve en detaylı burada irdelendiğini gördüğüm için kayıt olma ihtiyacı hissettim.derdimi şöyle özetleyeyim arkadaşlar ne arazi meraklısıyım nede sizler gibi offroad tutkusuna sahibim.iş yerim çok kötü bir bölgede yollar delik deşik tangır tungur bakımsız,yokuşu falan olmayan bir bölge. fakat o cukurlardan dolayı dizel clio aracımın ön takımlarını yaptırmaktan ve altını sağa sola sürtmekten bıktım.kafaya koydum jeep alayım dedim araştırmaya başladım oldum olası lr ları severim fakat çok üst modellerine bütcem yetmez.en uygun olanların freelanderlar olduguna kanağat getirdim ve forumlarda araştırmaya başladım.1.8 alayım dedim ama öyle yorumlar yapılmış ki kafam karıştı.bu araba herhalde benim clio nun yaptıklarını yapamayacak değildir die düşünüyorum:smiley:dizelini özellikle istemiyorum şuanki aracımın dizel masraflarından bıktım ve 1.8 freelander lpg li almak istiyorum evimle iş yerimin arası 15 km 10 km düz asvalt yol geriside bahsettiğim gibi delik deşik bir tali yol bu araç bana burada arabalık yaparmı yapamaz mı çok sorun çıkarır mı.en fazla memlekete gittiğimde yaylaya çıkarım onada her sene babamın torosla bile çıkıyoruz bu gule oynaya çıkar heralde.yalnızca sizden ricam bu aracı normal asfalt ve tali yollarda kullanacak arkadaşları bilgilendirmenizdir.aracı alıpta bu yazan sorunlarla karşılaşırmıyız tedirgin oldum.şimdiden teşekkür ediyorum.

a.nuri' Alıntı:
öncelikle herkese selam freelander hakkında bilgi ararken bu formu buldum ve en detaylı burada irdelendiğini gördüğüm için kayıt olma ihtiyacı hissettim.derdimi şöyle özetleyeyim arkadaşlar ne arazi meraklısıyım nede sizler gibi offroad tutkusuna sahibim.iş yerim çok kötü bir bölgede yollar delik deşik tangır tungur bakımsız,yokuşu falan olmayan bir bölge. fakat o cukurlardan dolayı dizel clio aracımın ön takımlarını yaptırmaktan ve altını sağa sola sürtmekten bıktım.kafaya koydum jeep alayım dedim araştırmaya başladım oldum olası lr ları severim fakat çok üst modellerine bütcem yetmez.en uygun olanların freelanderlar olduguna kanağat getirdim ve forumlarda araştırmaya başladım.1.8 alayım dedim ama öyle yorumlar yapılmış ki kafam karıştı.bu araba herhalde benim clio nun yaptıklarını yapamayacak değildir die düşünüyorum:smiley:dizelini özellikle istemiyorum şuanki aracımın dizel masraflarından bıktım ve 1.8 freelander lpg li almak istiyorum evimle iş yerimin arası 15 km 10 km düz asvalt yol geriside bahsettiğim gibi delik deşik bir tali yol bu araç bana burada arabalık yaparmı yapamaz mı çok sorun çıkarır mı.en fazla memlekete gittiğimde yaylaya çıkarım onada her sene babamın torosla bile çıkıyoruz bu gule oynaya çıkar heralde.yalnızca sizden ricam bu aracı normal asfalt ve tali yollarda kullanacak arkadaşları bilgilendirmenizdir.aracı alıpta bu yazan sorunlarla karşılaşırmıyız tedirgin oldum.şimdiden teşekkür ediyorum.
freelander da clio dan assagi kalmaz.ayrica bi hareret sorunu freelander da herzaman var diye bir geyikte var conta yakiyomus felan diyolar.disco 1 alin bence

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,637
Kaydolan Son Üyemiz
Hnzlkskn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR