LR Freelander

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 266
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,264
Ynt: LR Freelander

Kaan çelik' Alıntı:
allahın izniyle yardımcı oluruz abi sorun yok ama ben ist e gidiyorum bostancıya anıl otoya sen al aracı kardeşlik ayarlarız haberleşiriz.

ok abicim çok saol araç gelince görüsürüz haberleşirirz

Etiketler

sehzata' Alıntı:
merhabalar,
yeni üye oldum, yakında 2001 model TD4 freelander sahibi olacağım (1-2 haftaya kadar inş.)
forumun çoğunu okudum LR hakkında pek iyi yorum yok, ben aracı yüksek rakımlı bir yerde oturduğum için seçtim. kışları asfalt buzlu oluyor o zman umarım işimi görecektir. araç şuanda sahibinde 2 yıl evvel aldı, aldıktan sonra baya bi masraf yaptı motoru ve şanzumanı 200.000 de baştan toparlattı.(yağa sı karışmış conta yakmıştı) şuanda tek eksiği SRS lambası yanıyor, beyin lazım. araç elime geçince sizden yardım isteyecektim. aklıma akılan bir soru daha var, acaba bu aracın farları yeni nesil farlar ile (2003-2004) değişebilirmi? geceleri görüşü pek iyi gelmedi bana.

beyin arızası olduğundan emin misiniz? airbag bakımı ya da söküp takılan direksiyondan sonra da bu ışık yanabiliyor. serviste makinaya bağlamakta fayda var. eğer illa beyin gerekiyorsa, aracınızın SRS beyin parça numarasını yazın, arayalım.

sehzata' Alıntı:
üstat araca para vermeyeceğim sadece benim arabayı vereceğim, bende biraz komik ama 2004 albea dizel var, ilk sahibiyim:smiley: tabi nerden buldun böyle freelander satıcısı delimi diyebilirsin:smiley: araç babamda şuanda, yukarıda bahsettiğim kişi babam. o arabaya çok masraf etti bende satma dışarıya, bana ver dedim:smiley: bilmem iyi mi ediyoruz. aracın neredeyse bütün motor kaputnun altında ne varsa yenilendi. bende makyajlamak istiyorum. ama nereye ve kime danışacağım hiç bilmiyorum. şuanda sakaryadayyım. ayın 15i gibi aracı sakarya ya getireceğim.

Valla bence süper iyi ediyorsunuz, kim ne derse desin, önce arabanızı seveceksiniz, ben Freelander 1 kullanıcısıyım, Allah cümlemizinkini nazardan korusun ama ben acayip memnunum, araziye de çıkıyorum, avcılık merakım sebebi ile yolu, izi olmayan ve ortalamanın üstündeki zorluğa sahip, çamurdan balçık ve taşlı dik arazide beni hiç mahcup etmedi, TC desen kaygan zeminde keyifle sürüşe izin veriyor, tek eleştirim altının alçaklığı ki egzos'u kurtarmak için bende önerilen kelepçe ile yükseltmeyi acilen yapacağım, başka da tek bir derdim yok, umarım hiçbirimizin de olmaz...

size ve herkese kazasız ve bol çamurlu günler dilerim....

aynen abi altı biraz vuruyo o kelepce nasıl oluyo acaba ben arabayı bakıma götürünce yaptırmayı düşünüyorum eksoz benim vurdu bir kaç sefer dağıtmayalım sonra eksozu bide yaptırmakta fayda var bide altına 3 4 mm saç yaptırmayı düşünüyorum.

ingiltere de bu araçları yükseltip yarışlarda kullanıyorlar,acaba burada da yükseltme kitleri varmı ,
araştırmak lazım

Bu iki firmanın Freelander için yaptıkları koruma aparatları var.

Türkiyedeki satıcılara bakmak lazım, bu tarz şeyler satıyorlar mı.

http://www.mantec.co.uk/products.cfm

http://www.mattsavage.com/acatalog/Guards.html

Hah linkin biri tam yerinde olmamış:

http://www.mantec.co.uk/productdetail.cfm?theProductID=E9361940-15C5-F4C0-9989B432054B0C24

Kaan çelik' Alıntı:
aynen abi altı biraz vuruyo o kelepce nasıl oluyo acaba ben arabayı bakıma götürünce yaptırmayı düşünüyorum eksoz benim vurdu bir kaç sefer dağıtmayalım sonra eksozu bide yaptırmakta fayda var bide altına 3 4 mm saç yaptırmayı düşünüyorum.

kelepçe ile ilgili bir arkadaşın yazısına denk geldim forumda, sanırım bu başlığın gerideki sayfalarında idi, bir göz atarsan bulabilirsin, ben de yeniden bakacağım ki egzosu yerde bırakmayayım : ))

selamlar herkese...

arkadaşlar navigasyon cihazı almayı düşünüyorum tomtom var bir de garmin var hangisi daha verimli acaba kullanan arkadaşlar vardır mutlaka saygılar.

Kaan çelik' Alıntı:
arkadaşlar navigasyon cihazı almayı düşünüyorum tomtom var bir de garmin var hangisi daha verimli acaba kullanan arkadaşlar vardır mutlaka saygılar.

Soruyu bu bölümde sorarsan daha faydalı cevaplar alabilirsin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=6.0

Ben Garmin Nüvi kullanıyorum, 2007'den beri ve memnunum (mevcut şartlar altında). Aynı cihaz Avrupa'da çok daha iyi çalışıyor, zira orada hergün bir yerler kazılıp yollar, kapı numaraları değişmiyor, yerel yönetimler, hükümetler değiştikçe cadde isimleri değişmiyor :smiley: Önemli olan cihaz değil, harita'nın güncel olması ve sık güncellenmesi .

Freelander egzos uyarlaması ile lgili tecrübe içeren mesaj aşağıda, kopyalayıp yapıştırdım, soran arkadaşımız umarım faydalanır, selamlar...

''Ynt: Freelander Hakkındaki Görüşleriniz
« Yanıtla #9 : 31 Ağustos 2008, 13:58:44 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
F.L. kullanıcıları için çok küçük ve ucuz ve uygulaması çok basit bir oneri :
arkada egzostu tutan iki lastik var...Bir yedek parçacıdan 60 -70 lik iki tane metal kelepçe alın ve lifte aracı alıp egzost lastiklerinin üzerine bu metal kelepçeleri takıp egzost ile kupa arasında 10 mm kalana kadar kelepçeyi sıkın...Egzostu 3 - 4 cm yukseltmiş oluyorsunuz . Bir yıldır bu şekilde kullanıyorum çok faydası oluyor. Ayrıca rahat olun sallanıp ses falan yapmıyor.
Son not : F.L. sahip olduğu spesifikasyonları
''

servise gidince yağ değişimine uygulayacağım bu kelepceyle yükseltmeyi,nejat abi aldım navigasyano tomtom one tr cok süper bişiy 3.5 inç abi haritasınıda güncelledim ben o kadar gelişmiş zannetmiyodum abi kullandım harbi süper yapmışlar ama biraz ilçelerde takılıyo küçük yerlerde saygılarımla.

Kaan çelik' Alıntı:
servise gidince yağ değişimine uygulayacağım bu kelepceyle yükseltmeyi,nejat abi aldım navigasyano tomtom one tr cok süper bişiy 3.5 inç abi haritasınıda güncelledim ben o kadar gelişmiş zannetmiyodum abi kullandım harbi süper yapmışlar ama biraz ilçelerde takılıyo küçük yerlerde saygılarımla.

Hayırlı olsun, aertık kaybolmadan rahar rahat gezersin :smiley:
Aldığın TomTom hangi model? Rota iz kaydı yapıyor mu?

işte bende onu soracaktım gittiğim yeri kaydet die bi seceneği varmı bunun bana daha cok dediğin özellik lazım tomtom one tr modeli abi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR