LR Freelander

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 266
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,257
Ynt: LR Freelander

Freelander daki TC nin çok methini duymuştum, kendim hiç kullanmadım bu aracı, dün Maslak Gazeteciler sitesi Seba sineması aşağısında dik bi yokuş vardır, bayağı kar ve buzdu Freelander ortasında kalmıştı, TC ile kaldıysa ben çıkamam demiştim ama Disco ile diff lockta gazı iyi ayarlayarak sorunsuz çıktım ve şaşırdım açıkçası, belki de pilotaj hatasıydı diyecem ama TC şöföre de fazla iş bırakmaz, belki de TC arızalıydı, lastik kabak olsa o yokuşta tutunamaz bile aşağı kayardı, kendim test etmeden de kesin bir yargıya da varmak istemem Freelander hakkında ama çok da yüklenmemek gerek akranları HRV falan sonuçta

Etiketler

frelander 1.8 3k kullanıyorum.ağır arazi koşullarında asla kullanamazsınız.
yolda ise çekişi düşük hızlanması yavaş hiçbir şekilde ne yolda ne arazide tam memnun ediyor.
ancak ülkemiz yol koşulları düşünüldüğünde ideal.
kapanmayan çukurlar yol yamaları hız tümsekleri yağmurda görünmeyen kanallar
karda açılmayan yollar ....
altını vuracağım bu yokuşta nasıl kalkacağım.
sabah kalktığımda kar yağıp yol açma çalışması yoksa nasıl gideceğim derdiniz olmaz.
mekanik te sorun çıkarmaz.
motor sürekli sorunludur. 100000 de motor kapak contası ister
tc ve hdc çok işe yarar.
honda nissan gibi emsalleriyle kıyaslamak her iki tarafa da haksızlık olur.
sağlam bir suv,
idare eder bir binek,
çok zayıf bir arazi aracıdır....
dısco II td 5 e geçmek istiyorum.
alırken nelere dikkat etmek gerekir????
bilgi verebilenlere teşekkürler....

2008 freelanderı land roverın çekmece gölü yanındaki offroad pisti wattabe'de (yanlıs yazmıs olabilirim) test etmiştik. Agır devri olmamasına karsın oradaki dik yamaçları bilen bilir arac çok rahat tırmanıyordu. Yokuşun ortasında durup rahatlıkla tekrar kalkabiliyordu.. Acıkcası çok etkilenmiştim.
Eski kasasını bilmem ama yeni kasa bence Terrain response ile çok basarılı olmuş.

aliberkay' Alıntı:
2008 freelanderı land roverın çekmece gölü yanındaki offroad pisti wattabe'de (yanlıs yazmıs olabilirim) test etmiştik. Agır devri olmamasına karsın oradaki dik yamaçları bilen bilir arac çok rahat tırmanıyordu. Yokuşun ortasında durup rahatlıkla tekrar kalkabiliyordu.. Acıkcası çok etkilenmiştim.
Eski kasasını bilmem ama yeni kasa bence Terrain response ile çok basarılı olmuş.
Evet oradaki parkurda bende aynı aracı test etmiştim ve bende etkilenmiştim.Ama insan biraz sakin olup heyecanını bastırıp daha makul ve mantıklı düşününce doğaya , araziye çıktığınız vakit doğanın ve yeryüzünün o kadar masum insaflı olmadığını anlıyor , düşünüyorsunuz. emin olun doğa daha acımasız Wattabe'nin parkurundan.Üstelik bence orası başarılı ve ticari amacına ulaşmış bir showroom

çağlar k beye tamamen katılıyorum.frl 2 gelince bizi de davet ettiler.gittik.etkilendik.çok akıllıca bir pazarlama taktiği.
araç gerçekten güzel.responce sist. çok yerinde.
fakat doğada bu kadar masum geçişler yok.
birde lr 2 ile 1.8 manuel frl karşılaştırmak yanlış.
1.8 lr manueli o yokuşta kaldırabilmek için kaç debriyaj sıyırırsınız bilmiyorum.
arazi aracı arayanlar için land rover doğru fakat freelander bence yanlış seçim.

Freelander, Landrover' in urun segmentinde aradaki boslugu doldurmak icin nispeten hesaplı, sehir kullanımına daha uygun bir SUV üretme cabasından ibaret ve daha ziyade ticari kaygılar ile üretilmis bir modeldir.
Dolayısıyla bu aracı arazi aracı olarak düsünmek zaten yanlış olur. Yeni modeli konusunda yorum yapamayacagım, ancak Freelander 1 bence LR ve LR fanları icin bir hayalkırıklıgı olmustur. Gerci BMW burnunu sokmasaydı boyle bir model üretilirmiydi onuda dusunmek lazım....
Tüm testlerde sınıfında oldukca gerilerde yer alan ve dayanıklılık sorunları yasayan bir model oldugu uzun zamandır biliniyor.
Dolayısıyla bu aracı almak icin ya bosa harcayacak bolca param olmalı, yada ancak bunu alabilecek kadar param olmalı( ki o paralara alınabilecek cok daha iyi secenekler herzaman var)
Ama tabii yinede büyük konusmamak lazım, yarın birgün ne olacagı bellide olmaz :smiley:

Bu araç segmentinde satış rekorları kırmış yıllarca makyaj görmeden sürekli best seller olmuş, gerektiğinde Camel trophy'de ağabeylerini kovalamış bir araçtır.

Genelde en ucuz LR olduğundan, binek arabasından inen gazcı tiplerin abanması, nasıl kullanılacağını bilmemesi sebebiyle çoğu araç hırpalanmıştır. Bu sebeple çoğu problemlidir.

Araç imalat sırasında önemli hatalarla çıkmıştır ancak ilk versiyon son yıllarında sorunsuz haldedir. Motor hassas bir motordur. bakımları yetkili serviste mutlaka servis manueline uygun biçimde yapılmalıdır. Debriyaj sorunlarının çoğu zaten kullanıcı hatasıdır. ağır araçlarda yarım kavrama yapılmaz. 1.8 makina o kasada iken çok sıkıştırılmaz. Freebie'nin hakkını yemeden düşünmek lazım.

Rakipleri ancak buna benzer bir aracı yapmayı başarabildi.

şimdi sayın skarabacak doğrudur camel trophyde frelandler var.fakat bunlar V6 lar.
tamam kullanımda önemli ama 1.8 motor bu araca çok yetersiz.nasıl böyle bir hata yaptılar bilmiyorum.
hele kabin içinde kullanılan malzeme kalitesini hiç anlatmıyorum.
lütfen kullandınız mı bilmiyorum ama ilk 20 km de bile test edebilirsiniz.
benim anlatmak istediğim land rover in yüksek imajına ve bu imaja göre beklentilere bu araç maalesef cevap veremiyor.
bunu lr frlander kullanıcısı olarak itiraf ediyorum.

mrts' Alıntı:
şimdi sayın skarabacak doğrudur camel trophyde frelandler var.fakat bunlar V6 lar.
tamam kullanımda önemli ama 1.8 motor bu araca çok yetersiz.nasıl böyle bir hata yaptılar bilmiyorum.
hele kabin içinde kullanılan malzeme kalitesini hiç anlatmıyorum.
lütfen kullandınız mı bilmiyorum ama ilk 20 km de bile test edebilirsiniz.
benim anlatmak istediğim land rover in yüksek imajına ve bu imaja göre beklentilere bu araç maalesef cevap veremiyor.
bunu lr frlander kullanıcısı olarak itiraf ediyorum.

Acıkcası katılıyorum, Freelander1 ler malesef standart halde bekleneni vermekten uzak. En sorunsuzları td4 ler
ancak benzinli tüm versiyonlarında ciddi dayanıklılık problemleri var.

kusura bakmayında bu araç sadece hafta sonları piknige veya bağ evine gitmek gerikalan zamandada otobanda kullanmak için yapılmış sizde dico veya def le karşılaştırıyorsunuz

haydi buyur,
onur arkadaşım lr diye bir markadan bahsediyoruz.
frl 1 le bir kere olsun yolculuk edin de otobanda ne hallere düşeceksiniz görün.
pikniğe evet gidilir.
yağmur yağıpta gevşek çamura batınca görürüm ozaman.
lr frelander deyince o camel trophylerde discoların defenderların arkasındaki
frelanderlarıda görünce bu yetenekte bir araç zannettiriyorlar.
bir de lr markası gözümüzde öyle bir yerdeki bu kalitesizlik bu basitlik
bu modelde gerçekten yakışmıyor.

haklısın ne diyeyim ama araç bu segment de piknik aracı inan cok cok ucuza verselerde hanıma almam bunu daha öncede söyledim bu hep BMW nin halt yemesi satın aldıklarında böyle bir araç tasarlayıp piyasaya sundular tabiiki arkası geldi neyapalım her güzelin bir kusuru oluyor

dron' Alıntı:
daha öncede söyledim bu hep BMW nin halt yemesi satın aldıklarında böyle bir araç tasarlayıp piyasaya sundular

Kesinlikle, sırf X5 leri üretebilmek adına Rover'i alıp sonrada koca sirketi iflasa sürüklediler...

LR Freelander segmentinde bekleneni karşılayan, şu an yıllar sonra diğer markalar tarafından kullanılan elektronik çekiş sistemini, viskozite kavramalı sürekli dört çeker sistemini uygun maliyetler ile kullanıcısına sunan bir araçtır. Platform V6 motor ile satılacağı varsayılan bir platformdur. Ancak EU marketinde vergi avantajları sebebiyle 1.8 çok noktadan enjeksiyonlu motorlar kullanılmıştır ki aslen
bu motor benzer hacimli motorlardan daha iyi değerler sunmaktadır.

Aracı kullanların beklentisinin aracın sunabileceklerinden daha fazla oluşu asıl problem bence, bir LR satınalmak için iyi bir başlangıç aracı ancak bir disco 'nun işlevini karşılayamaz. Beklenti orta seviye bir performans olur ise aracınızın potansiyelini daha iyi anlayabilirsiniz.

Diğer tüm LR'lerden daha iyi bir günlük şehiriçi kullanım performansına asahip araç, sürüş yapmanın zor olduğu kaygan asfalt yüzeyde de başarılı olacak biçimde planlanmıştır. Ancak bakım kolaylığı, ağır koşullarda dayanıklılık gibi beklentileri karşılaması beklenemez.

Bazı otomobiller mükemmeldir ancak ticari olarak başarılı değildir. Bunu gören LR popüler ve ticari açıdan başarılı bir araç üretmesi gerektiğini tespit edip bu pazarlama şaheserini yaratmıştır. Ancak düşük bütçeli bir SUV olarak günümüzde bakımsız biçimde kullanılan araçlar LR'nin imajını malesef olumsuz yönde etkiliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,637
Kaydolan Son Üyemiz
Hnzlkskn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR