Land Rover Defender Sürati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saitnuh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,423
Ynt: Land Rover Defender Sürati

MKG' Alıntı:
mu7y' Alıntı:
KM saatiniz yanlış gösteriyor :( 300 TDI makine ile bu sürate çıkmassınız, eski makinenize uyumlu KM müşir dişlisini muhtemelen değiştireceksiniz,

Evet eski sistem saat var... Tavsıyenız ıcın tesekkur ederım.. Aslında yenı tıp olan dıgıtal gostergelerden takmayı planlıyorum... Demekki bizim arac o kadar yapmıyormus pardon
;D ;D ;D

Etiketler

nordic1903' Alıntı:
Beyrun ne yaptın sen yahu ;D ;D Nacizane ben de yorumlara katılacağım..Engine söyle bi baksın o dişliye..Benim burada da bi abimiz var 300 TDI kullanan ona sordum az önce..Aynı şeyleri söyledi ...

Bu arada Engine çok selam ;D

A.Selam ;D ;D ;D

Beysun bey,
işinize karışmak istemem.. Ancak, bunca yıllık Defender kullanıcısı olarak.. "Bence", güvenli bir Defender kullanıcısı asla 110Km. hızın üstünü hedeflememelidir. Zira, araç hakikaten bu hızın üstüne çıktığında "güvensizleşiyor".. Nedeni de, hem aerodinamik yapısı çok uygun değil, hem de yüksek bir araç...

Tabii, başta da belirttiğim gibi, bu benim "şahsi" fikrim.. aracınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim, reha

reha' Alıntı:
Beysun bey,
işinize karışmak istemem.. Ancak, bunca yıllık Defender kullanıcısı olarak.. "Bence", güvenli bir Defender kullanıcısı asla 110Km. hızın üstünü hedeflememelidir. Zira, araç hakikaten bu hızın üstüne çıktığında "güvensizleşiyor".. Nedeni de, hem aerodinamik yapısı çok uygun değil, hem de yüksek bir araç...

Tabii, başta da belirttiğim gibi, bu benim "şahsi" fikrim.. aracınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim, reha

Evet son derece haklısınız... Zaten gezmeler, titremeler başlıyor dedıgınız hızdan biraz sonra.. bızım amacımız sadece denemekti ama denememızde hatalıymıs ögrendimki...
Her şeyin sonucu olarak defender sadece arazi aracı degıl gundelık olarakta kullanılabilekcek bır arac yeterki motorunuz ve hidrolik diresiyonuz olsun saygılar...

nordic1903' Alıntı:
Beyrun ne yaptın sen yahu ;D ;D Nacizane ben de yorumlara katılacağım..Engine söyle bi baksın o dişliye..Benim burada da bi abimiz var 300 TDI kullanan ona sordum az önce..Aynı şeyleri söyledi ...

cenk abi sen rahat ol abbas alışkın 120km/h lere :smiley: düz dizel iken

Ali Kardeşim ben de onu soracaktım :smiley: Biz mi abarttık yoksa motor mu iyi anlamadım ama ben kadranda 130 gördüm :smiley: Tabi yokuş aşağı ama olsun ..Düz yolda da 100 km /h vardı ...

Engin bizi bayağı korkuttu ama gayet güzel gittik..

yok cenk abi gayet doğru düz yolda 120 km hızla çok seyrettiğimiz oldu bana göre 120 den sonra çok riskli oluyodu ama reha beye katılıyorum 110 km/h geçmemekte yarar var

saygılarımla ali.

nordic1903' Alıntı:
Ali Kardeşim ben de onu soracaktım :smiley: Biz mi abarttık yoksa motor mu iyi anlamadım ama ben kadranda 130 gördüm :smiley: Tabi yokuş aşağı ama olsun ..Düz yolda da 100 km /h vardı ...

Engin bizi bayağı korkuttu ama gayet güzel gittik..

Bu Engin abının anahtar değdirdiği araçlara bişi oluyo sanki ;D ;D ;D

Sevgili Arkadaşlar ;

2010 model Ford Puma motorlu Defender in son sürati 132 KM dir, bu sürate ulaştığınızda ECU gaz keser, gerçekten reha ya katılıyorum max hız 110 km/h olmalıdır, özünde sadece makineyi değiştirmek yetmiyor,

mu7y' Alıntı:
Bizim aracımız 110 300 tdi.. yenı yeni cıkartıyoruz sanayıden bır ıkı deneme yaptık 150 yi rahat goruyor hatta 160 falan gıdecek gıbı ama gerek yok bu kadar zorlamya ayrıca tam ayarlarıda yapılmadıgı ıcın basamıyoruz 3 cu viteste ise 100e geliyor gercekten güzel bir motor ustundede 245 75 16 lastık var...

Lastiklerinizin çapı küçük normalinden daha fazla tur atıyor aracınızın hızıyla kilometreniz aynı göstermiyor fazla gösteriyor
235/85/16 Lastik takarsanız aracınızın hızı gerçek ölçüde olacaktır Maksimum 130 km. Saygılar.

zaferbager41' Alıntı:
Lastiklerinizin çapı küçük normalinden daha fazla tur atıyor aracınızın hızıyla kilometreniz aynı göstermiyor fazla gösteriyor
235/85/16 Lastik takarsanız aracınızın hızı gerçek ölçüde olacaktır Maksimum 130 km. Saygılar.
Lastik çapında orjinal lastiğe göre 32mm lik fark, bukadar hataya neden olmaz bence

yunus bager' Alıntı:
Lastik çapında orjinal lastiğe göre 32mm lik fark, bukadar hataya neden olmaz bence
Yunus Berk in arabayla istanbula gittim biraz basınca 125 km yapıyor oysa bizim sıtandart araçlar 115 km geçmiyor

Zannedersem arkadaşın lastikleri daha küçük fark ondan

aracı başka bir araçla denemek lazım.

zaferbager41' Alıntı:
Yunus Berk in arabayla istanbula gittim biraz basınca 125 km yapıyor oysa bizim sıtandart araçlar 115 km geçmiyor

Zannedersem arkadaşın lastikleri daha küçük fark ondan

aracı başka bir araçla denemek lazım.

Niye abi Meriç abimin defender standart lastiklerle 125 yaptı sen şahitsin ve benim binek araçla km karşılaştırdık virgülüne kadar doğru çıktı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,625
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR