Land Rover Defender Sürati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saitnuh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,423
Ynt: Land Rover Defender Sürati

Selamlar
dikkat ederseniz ben yazdığım cevapta araşların motorlarını belirttim. Ben 2.5 benzinli bir arac ile bu hiza erisbileceginizi sanmıyorum. Ama 90 bir duz dizel/benzinin "düz yolda" 100-110 rahat yapabilmresi gerektigini "sanıyorum".. Neden "sanıyorum?", zira denemeden birşey demek doğru olmaz. reha

Etiketler
Ynt: land rover defender sürati

edaghan' Alıntı:
Selam, belirtmemişsiniz ama, dizel diye farzederek konuşuyorum:

Askeriyeden çıkmalar 99.9% düz dizeldir. Bakımı yapılmış bir araç ok-144'le 90-100km arası bir sürate ulaşabilir. mazot pompasını Bosch marka kullanan bazı arkadaşların 110-120km/h yaptığını duymuştum. Bu araca da turbo takabilirsiniz. Ama, yüksek masrafı ve turbolu motorun standard dışı olacağı ve bakımının zahmetli olacağı gibi nedenlerle, şu vakte kadar turbo takan sadece 1 kişi gördüm. bu motora turbo takmak yerine, motoru bir çıkmacıya satmanızı ve kullanılmış bir 300TDI almanızı tavsiye ederim. rakamları atıyor olabilirim ama, elinizdeki motor 2000 ytl'ye satılabilir, 300TDI'ı da çıkmacılarda 6-7000 ytl arasına bulabilirsiniz.

iyi günlerde kullanın.
Engin Bey selamlar;

Bende 2/3 aydır defender le yatıp defender le kalkıyorum.Bi şeyler oluştu aslında kafamda.Bana özel bi araç olsun istiyorum.Uzun yol ,kısa yol,şehir içi sürekli bineceğim.Çıplak satışları 7.500 tl civarı gözüküyor bazı stelerde.Benim kafama takılan herkesle aynı değil.Hızı performansı çok etkilemiyor beni.Asıl düşündüren bi sür sonra(araca yatıtır yapıp adam ettikten sonra yaş haddinden trafikten çekerlerse üzülürüm.Bununla ilgili bi fikriniz duyumnuz varsa lütfen paylaşın.

Saygılar. Naci

Ynt: land rover defender sürati

ByKA' Alıntı:
Engin Bey selamlar;

Bende 2/3 aydır defender le yatıp defender le kalkıyorum.Bi şeyler oluştu aslında kafamda.Bana özel bi araç olsun istiyorum.Uzun yol ,kısa yol,şehir içi sürekli bineceğim.Çıplak satışları 7.500 tl civarı gözüküyor bazı stelerde.Benim kafama takılan herkesle aynı değil.Hızı performansı çok etkilemiyor beni.Asıl düşündüren bi sür sonra(araca yatıtır yapıp adam ettikten sonra yaş haddinden trafikten çekerlerse üzülürüm.Bununla ilgili bi fikriniz duyumnuz varsa lütfen paylaşın.

Saygılar. Naci

Naci Bey;

Bu konuda "henüz" bir kısıtlama yok; ama ilerleyen yıllarda da olmayacak anlamına gelmez. Tanıdığım kişilerin arasında 1947 model Willys, 1962 model LR Seri 2a gibi yaşlı ama bakımlı araçlara binenler var. Günümüzde 1980'lerin ortasından 1993-94 yıllarına kadar üretilmiş Defender'lar modifiyeli olarak yaygınca kullanılıyor. Devletin bu yaş grubundaki araçları trafikten men ediyor olması, sadece Defender veya diğer 4x4 araç kullanıcılarını değil; ticari olarak kullanılan diğer araçları da etkileyecektir.

Kolay gelsin.

trafikte çekme diye bir kanun yok fakat bir zaman sonra vergilerini ağırlaştırarak insanları eski araçlardan vaz geçirtmeye çalışabilirler

bende bu konu hakkındaki tecrübelerimi yazmak istedim iki yıl önce tasiş ihalelerine girerek 1990 model 110 defender aldım tam 30000tl masraf ettim çok hevesli başladım vinç ten tutunda çeki demirini ruhsata işletmekten çıkn aklınıza ne gelirse araca yaptım trumatic lpg li ısıtıcı getirttim araca 500wat invertör 220v. port bagaja çadır aklınıza ne gelirse ama iki yıl boyunca ağız tadıyla bir süremedim ayda bir servise defalarca kapak çatlattı en sonuda harcayacak gücüm kesildi 20000tl ye satmak zorunda kaldım anladımki eskiye rağbet olsa pitpazarına nur yağardı bir tane 2007 model suzuki jimny aldım birde römork satın aldım çeki demiri vs birde şık bir port bagaj bulursam tamamdır

safari2000' Alıntı:
bende bu konu hakkındaki tecrübelerimi yazmak istedim iki yıl önce tasiş ihalelerine girerek 1990 model 110 defender aldım tam 30000tl masraf ettim çok hevesli başladım vinç ten tutunda çeki demirini ruhsata işletmekten çıkn aklınıza ne gelirse araca yaptım trumatic lpg li ısıtıcı getirttim araca 500wat invertör 220v. port bagaja çadır aklınıza ne gelirse ama iki yıl boyunca ağız tadıyla bir süremedim ayda bir servise defalarca kapak çatlattı en sonuda harcayacak gücüm kesildi 20000tl ye satmak zorunda kaldım anladımki eskiye rağbet olsa pitpazarına nur yağardı bir tane 2007 model suzuki jimny aldım birde römork satın aldım çeki demiri vs birde şık bir port bagaj bulursam tamamdır

:D :D :D :D :D

Ben 25 yıldır kullanıyorum hiç şikayetçi değilim.

safari2000' Alıntı:
Arkadaş yıllardır kapımızda land rover var son 4 yıldırda 2 adet defender var 2.5 düz dizel

Araçlarımız susuzda kaldı yağsızda kaldı mazot yerine benzinde kondu bize birşey olmadıda sızlere nasıl oluyor anlamış deyılim

4 sefer kapak çatlattı diye aracınızı değiştireceyinize USTANIZI değiştirseydiniz daha iyi olurdu buradada defenderi kötülemezdiniz.

defenderde kapak çatlatma olayının en büyük sebebi hararettir arkadaşlar birde antfriz siz bırakmak
bu araçların kapakları maalesef biraz zayıf harareti önlemek için yazın termostattı birazdaha düşük tutmak gerekiyor radyatör petekleri güzelce bakımdan geçirilmeli yani şişletilmeli ve araçta yazın dahi antifiriz bulundurmalı bunun ötesinde güzel bir kullanımla hararet diye bir şey olmaz dolayısıyla kapak çatlatmada
bunun ötesinde hararet saatinizde kontrol ettirip düzgün çalışıp çalışmadığı anlaşılmalıdır

Arkadaslar,
rica etsem, araclarin trafikten cekilmesi ile ilgili yazışmayı yeni başlık açarak yapabilir misiniz? Konumuzun başlığı ile ilgili yazışmalar yapar isek, "bilgiye ihtiyacı olan" arkadaşlarımıza daha çok yararlı oluruz. iyi günler dilerim, reha

Abim LR 110 2.5 D araçlardan alıp yapıp satıyor şimdiye kadar hiç uzun mesafe binmemiştim taki düne kadar.Sakaryada bilenler bilir erenler sanayiden o.s.b giden yol vardır altınızdan otoyol akar ordan başlayarak kısa mesafede 87 110 2.5 Diesel land rover çok rahat 90 gördü çok şaşırdım üstelik hafif rampaya geldiğimizde normal bir araç kadar hız kaybetti araç yığılıp kalmadı oysaki hafif zorlasaydık 100 110 görebilirz demekki, yanlız gözüm korktu araça kesinlikle hidrolik direksiyon ve küçük direksiyon şart çünkü ani manevralarda (U dönüşü park gibi) abim elini hep cama vurdu direksiyonun çok solda olması yüzünden

Bizim aracımız 110 300 tdi.. yenı yeni cıkartıyoruz sanayıden bır ıkı deneme yaptık 150 yi rahat goruyor hatta 160 falan gıdecek gıbı ama gerek yok bu kadar zorlamya ayrıca tam ayarlarıda yapılmadıgı ıcın basamıyoruz 3 cu viteste ise 100e geliyor gercekten güzel bir motor ustundede 245 75 16 lastık var...

mu7y' Alıntı:
Bizim aracımız 110 300 tdi.. yenı yeni cıkartıyoruz sanayıden bır ıkı deneme yaptık 150 yi rahat goruyor hatta 160 falan gıdecek gıbı ama gerek yok bu kadar zorlamya ayrıca tam ayarlarıda yapılmadıgı ıcın basamıyoruz 3 cu viteste ise 100e geliyor gercekten güzel bir motor ustundede 245 75 16 lastık var

KM saatiniz yanlış gösteriyor :( 300 TDI makine ile bu sürate çıkmassınız, eski makinenize uyumlu KM müşir dişlisini muhtemelen değiştireceksiniz,

mu7y' Alıntı:
Bizim aracımız 110 300 tdi.. yenı yeni cıkartıyoruz sanayıden bır ıkı deneme yaptık 150 yi rahat goruyor hatta 160 falan gıdecek gıbı ama gerek yok bu kadar zorlamya ayrıca tam ayarlarıda yapılmadıgı ıcın basamıyoruz 3 cu viteste ise 100e geliyor gercekten güzel bir motor ustundede 245 75 16 lastık var...

Beyrun arazi oranı 1,667 ise bu süratte gitmesi mümkün değil bir yanlişlık olabilir

yunus bager' Alıntı:
Beyrun arazi oranı 1,667 ise bu süratte gitmesi mümkün değil bir yanlişlık olabilir

Yunus 1,21 de olsa mümkün değil, TDI ile 150 km sürat yapmaz , muhtemelen arazinin üzerinde KM saati müşürinin altındaki dişli ile oran uyumlu değil, yanlış hatırlamıyorsam ;

2,5 benzinli son çıkış dişli oranı 1,62
2,5 dizel son çıkış dişli oranı 1,41
2,5 TDI son çıkış dişli oranı 1,21

2,5 benzinli yada 2,5 dizel Defender a TDI makine takıldıktan sonra son çıkış dişli oranını 1,21 yapılmışsa KM saati normal göstermeyecektir, 1,21 oranına uygun KM müşir dişlisini değiştirmek gereklidir.

TD5 makineyi taktığımda benim KM saati 2 viteste 180 km gösteriyordu ;D ;D

mu7y' Alıntı:

Beyrun ne yaptın sen yahu ;D ;D Nacizane ben de yorumlara katılacağım..Engine söyle bi baksın o dişliye..Benim burada da bi abimiz var 300 TDI kullanan ona sordum az önce..Aynı şeyleri söyledi ...

Bu arada Engine çok selam ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,625
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR