Land Rover Defender Sürati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saitnuh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,031

Etiketler

Ynt: Land Rover Defender Sürati

nordic1903' Alıntı:
Valla gürültülü mürültülü ama benim "Abbas" 30 kuruşu geçmeyerek beni oldukça hafifletiyor..Eminim Bora Kardeş bi çare ( LPG ) düşünmüştür..

Saygılar

Cenk

aracım yani zorbey :D şubat 2010'da mueyene olmuş ve lpg side ruhsata işli :smiley: kayseri mersin arası km de 275 tl yaktı hesabıma göre ama mesela haftasonu 2100 rakımda, bol tırmanmalı bir parkurda ve 1.2. vitees ağırlıklı 430 tl ye çıktı bu rakam.

Dedim ya bi çare mutlaka düşünülmüştür yoksa 0,50 Lira / km adamı yakar kül eder..Bu arada 0,275 Lria / km de gayet iyi bi rakam ama sanırım otobanda yapılmış değil mi ? Çünkü ben de şehiriçi 0,30 sehirlerarası 0,27-0,28 Lira yakıyorum...

Arazideki rakam için yorum yapamam çünkü daha arazide çok vakit geçiremedim lastiklerim yüzünden :smiley:)

evet mersin kayseri arası oldukça güzel düz bir yol çoğunluğuda otobandı. :smiley: 80-90-100 civarı geldim. yalnız sanırım rakımın etkisi ile bugünlerde bir lpg'yi mersin'e göre ayarlatmam gerekecek. mersin rakım olarak deniz seviyesinde olunca ;D bujiler iyi durumda, hava filtresini yeni aldım. sırada yağ değişimi var.

bora1071' Alıntı:
aracım yani zorbey :D şubat 2010'da mueyene olmuş ve lpg side ruhsata işli :smiley: kayseri mersin arası km de 275 tl yaktı hesabıma göre ama mesela haftasonu 2100 rakımda, bol tırmanmalı bir parkurda ve 1.2. vitees ağırlıklı 430 tl ye çıktı bu rakam.

Bora defenderde rampayı gördünmü direk low a al 1,2 ci videsi kullanmak yerine 3,4,5, videsi kullan vides araları dahada kısalacağı için aracı zorlamamış olursun

yunus bager' Alıntı:
Bora defenderde rampayı gördünmü direk low a al 1,2 ci videsi kullanmak yerine 3,4,5, videsi kullan vides araları dahada kısalacağı için aracı zorlamamış olursun

yunus abi low da max kac km yapılmalı pekı?? ben gecen hafta kartepe cıkısında low a alıp bıraz zorladım arka şaft mafsalını kırdım arka şaftı cıkarıp klıtle ıdare ettım...

berk' Alıntı:
yunus abi low da max kac km yapılmalı pekı?? ben gecen hafta kartepe cıkısında low a alıp bıraz zorladım arka şaft mafsalını kırdım arka şaftı cıkarıp klıtle ıdare ettım...

Kaertepeye çıkarken sadece bir yerde HIGH geçmek gerekiyor ama ordada 60km hız yeterli
Low da tabiki araç çokdaha güçlü olduğundan kırma şansı coktur

slm 2,5 dizel land rover engine ( motor ) ları ne yazıkki land rover firmasının bu araçların hız ve sürat için üretmemiştir

şimdi asıl konumuza dönelim land rover in motor seçenekleri dizel motorları 2,25 dizel dik pompa 2,5 dizel 2,5 turbo dizel v8 general hammer, bmw 6 silindirli 2,500 tdi 200 , 2500 tdi 300 beygiri düşük tdi 300 beygiri yüksek (dicovery ) de var , sınırlı sayıda 2,8 tgv se motor ,td5 ve yeni nesil ford transitten alınma 2,4 puma motoru dur

ilk üretilen dizel motorlar genelde tarıma yönelik ve inşaat amaçı vede ordu ya yönelik olduğu için hız yapmasını bekleyemessiniz
arazi şartlarına göre hız yapmaya motorların gücü daha fazladır arazi de yüksek performas gösterir ama hız yapmaz buna çözüm bulan otomotiv firmaları turbonun bulunması ile motorlara ek bir güç katmışlardır ama bu da uzun sürmemiş beygir ve silindir hacimleri artırarak
dah iyi sonuçlar ve motorların arazi ve düz yolda ilerlerken değişken geometrili olarak çalışması sağlanmış ve yüksek performası alınmıştır

bence land rover i olan arkadaşlar koyacağınız motor 3,2 litre 200 beygir 5 silindirli ford transitten alınma pumadır ayrıca 6 ileri şanzuman da koyarsanız 250 km hıza ulaşırsınız gerisi land rover e kalmıştır

bu arada motor 8500 tl dir 5 silindirli 3,2 litre puma şanzuman kople 8000 tl dir

ben 90 inçlik land rover aldım koyacağım üzerinde 2,5 dizel var onu söküp puma atacağım canım istediğinde istanbul a doğru basıp gideceğim
selamlar

bu "ford transit" minibüslerden "çıkma" yada sıfır minibüs motorlarının aynısının LR araçlarda kullanıldığına eminmisiniz? hani eğimlerde yağlaması falan farklı olmasın?

DIFLOCK' Alıntı:
bence land rover i olan arkadaşlar koyacağınız motor 3,2 litre 200 beygir 5 silindirli ford transitten alınma pumadır ayrıca 6 ileri şanzuman da koyarsanız 250 km hıza ulaşırsınız gerisi land rover e kalmıştır

bu arada motor 8500 tl dir 5 silindirli 3,2 litre puma şanzuman kople 8000 tl dir

ben 90 inçlik land rover aldım koyacağım üzerinde 2,5 dizel var onu söküp puma atacağım canım istediğinde istanbul a doğru basıp gideceğim
selamlar

defender la 250 km hız yapmak fanteziden öteye geçemez.

DIFLOCK' Alıntı:
Selam 2,5 dizel land rover engine ( motor ) ları ne yazıkki land rover firmasının bu araçların hız ve sürat için üretmemiştir

şimdi asıl konumuza dönelim land rover in motor seçenekleri dizel motorları 2,25 dizel dik pompa 2,5 dizel 2,5 turbo dizel v8 general hammer, bmw 6 silindirli 2,500 tdi 200 , 2500 tdi 300 beygiri düşük tdi 300 beygiri yüksek (dicovery ) de var , sınırlı sayıda 2,8 tgv se motor ,td5 ve yeni nesil ford transitten alınma 2,4 puma motoru dur

ilk üretilen dizel motorlar genelde tarıma yönelik ve inşaat amaçı vede ordu ya yönelik olduğu için hız yapmasını bekleyemessiniz
arazi şartlarına göre hız yapmaya motorların gücü daha fazladır arazi de yüksek performas gösterir ama hız yapmaz buna çözüm bulan otomotiv firmaları turbonun bulunması ile motorlara ek bir güç katmışlardır ama bu da uzun sürmemiş beygir ve silindir hacimleri artırarak
dah iyi sonuçlar ve motorların arazi ve düz yolda ilerlerken değişken geometrili olarak çalışması sağlanmış ve yüksek performası alınmıştır

selamlar
Selamlar
eger Defender aracınıza 200Hp lin "herhangi bir motor" takacak olursanız, bunun sonucu hiç hayırlı olmayacağını düşünüyorum..
1) Düz bir yolda 110km hızla bile gitmek (çok özel hazırlznmış araçlar dışında) çok riskli olacağını düşünüyürum. Zİra, aracın aerodinamic yapısı ve yüksek köşeli yapısı hız için hiç uygun değil "bence"

2) 200Hp ile eğer arazide yol almak isterseniz de... 110Hp bile arazi şartlarında çok yeterli.. Ama "güç ile zorlu ortamlardan kurtulmayı planlıyorum" derseniz de, sanırım aracınız da kırılmadık mekanik aksam kalmayacaktır bence..

3) Forumlarda defalarca yazdık , dedik ki "arazi şartlarında en makul motor mekanik pompalı araçlardır".. hele hele ülkemiz şartlarında. Bu nedenle, "elektronik" pompalı yeni nesil Puma motorların yerine mekanik pompalı motorlar daha mantıklı bence..

4) Son olarak, ben hala iddia ederim ki, bir arazi taşıtı için en "akılcı" motor "düz dizel" motordur.. Hem basit, hem uzun ömürlü oldukları için

tabii bunlar benim şahsi "görüş" ama daha önemlisi "tecrübelerim".. reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR