Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enverdede Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 516
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134,955
Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

En genç benim bu fotoğrafı alabilmek için yarısına kadar çıktığım Zeus ve Leda nın ikiz oğullarının atlı heykelleri,Palazzo senatorio-palazzodeiconservatori-palazzo nuovo sarayları (şimdi hepsi müze)eski roma forumun,sonrası rönesans meydanı capitolino 'ya çıkıyor.Biz daha ikisine çıkamıyacağımıza karar verip,ikinci daha dik olan ve hem venezia sarayının terasına hemde santa maria aracoeli klisesine çıkanını tercih ediyoruz.Gerçi ilk alanın arka tarfından Forumun güzel fotolarını çekme olasılığı varmış ama bir dahakine diyoruz :D

827.JPG

828.JPG

857.JPG

830.JPG

Etiketler
Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

Gezmek ne güzel, ama onca merdiveni görünce "iyi ki gençlikte gezebilmişiz Roma'yı" demekten kendimi alamadım..

Bu arada umarım Gezi Parkı'nın Roma şubesini oluşturmuşsunuzdur !.. :D

Ekli dosyalar

• K?rm?z?l? kad?n !...jpg
    K?rm?z?l? kad?n !...jpg
    65.9 KB · Görüntüleme: 485

RÜZGAR' Alıntı:
Gezmek ne güzel, ama onca merdiveni görünce "iyi ki gençlikte gezebilmişiz Roma'yı" demekten kendimi alamadım..

Bu arada umarım Gezi Parkı'nın Roma şubesini oluşturmuşsunuzdur !.. :D

003.JPG

001.JPG

Ekli dosyalar

• 002.JPG
    002.JPG
    147.8 KB · Görüntüleme: 168

Terastan görünüm,marcello tiyatrosu yönü sağdaki binanın arkası tiber ırmağı ve üniversiteli gençlerin bu meydanlara göre yiyecek ve içeceğin ucuz olduğu Trastevere semti,pantheon yönü katedrallerin kubbeleri,sutunlu kubbelerin iç süslemesi,komşu meydan capitolino

IMG_6146.JPG

IMG_6144.JPG

IMG_6151.JPG

IMG_6168.JPG

sıra orijinali çalınmış bebek isa heykelinin olduğu santa maria aracoeli klisesinde,altın varak işlemeli tavanıyla,mermer ve ağaç işlemeleriyle oldukça ihtişamlı

IMG_6153.JPG

IMG_6156.JPG

IMG_6157.JPG

IMG_6159.JPG

IMG_6161.JPG

son bir tavan yakınlaştırılmıştan sonra düze iniyoruz.İtalya ilk kralı II.Vittoro Emanuella at üstünde ve sağında solunda mahşerin dört atlısı ile venezia sarayı,meydanın anıta yüzünüzü döndüğünüzde sol tarafında bir mermer sutun( çemberlitaştaki sutunbenzeri)arkasında M.S 3 Y.Y yapılmış alışveriş merkezi binası görünüyor 3-4 katlı bu binanın bazı katlarında yiyecek bazı katlarında ise giyecek satılırmış.Sütun Datça'yı (romanya ) fetheden İmparator Traian adına dikilmiş.(google dede öyle diyor) :D Herkes çeker de biz bakcakmıydık.

847.JPG

861.JPG

864.JPG

863.JPG

865.JPG

yine uçtu mesaj..bakalım ne kadarı kurtulmuş,Paylaşımın en sıkıcı yanı uğraş didin metin yaz,resim seç gönder bekle mesaj uçtu....bu fotonunda içinde olduğu açıklamaları ile 4 foto daha vardı şimdi üşeniyorum aynı şeyleri yazmaya,karnımız acıktığında girip risotto ve pizza yediğimiz meydandaki bu restoranın allı güllü desenleri bembeyaz saraydan sonra bayağı gözümüzü almıştı .Diğer resimler via del corso dan sağlı sollu tarihi yapılar ve el hünerlerini sergiliyenler

869.jpg

870.JPG

874.JPG

873.JPG

876.JPG

Caddede yürümeye devam sağda bir sokağa dalıyoruz,(ezbere değil tabi haritaya göre)yine el hünerini sergiliyenler,incik boncukcular arasında giderken bir dar sokaktan kendimizi kalabalığın içinde buluyoruz.
Fontana di trevi ,bize göre Aşk çeşmesi ,Uyanık italyanların günde yaklaşık 3000 Euro topladığı yer (her ne kadar fakirlere dağıttığı söylensede,bence Berlosconinin çıtır hatunlarına gidiyordur)

IMG_6192.JPG

IMG_6193.JPG

IMG_6194.JPG

IMG_6196.JPG

IMG_6198.JPG

Berlosconi'ye feda olsun diyor ,dileğimi tutup atıyorum parayı (ne dilediğim belli oluyor dimi mimiğimden,Anlaşılmadı ise yaktığım pipodan damı belli değil)Anlaşıldı açıklayacağım camperi olanın dileyeceği şey...semiintegral..diledim ,olacak ben anlamam okaaaa.para attım ,olmuş gibi pipomu bile tüttürdüm.sonraki fotoda Martıyı çektim arayın bulun,buraya sığdırmış adam bu eseri gelene yer kalmamış.

IMG_6201.JPG

IMG_6204.JPG

IMG_6206.JPG

IMG_6209.JPG

Su sesi aklımıza karpuz kabuğu getirmeden ayrılıp yolun karşısına geçip kendimizi parlamento (piazza del parlamento)meydanında,Marcus aurelius'un zaferlerinin işlendiği anıtında buluyoruz,anıtın arkasında parlamento binaları var bu meydanda,biredn dar sokakta kendimi 60 yılların bir film sahnesindeyim sanıyorum,meğerse gepettonun atölyesinde imişim.

IMG_6210.JPG

IMG_6211.JPG

IMG_6212.JPG

IMG_6213.JPG

IMG_6219.JPG

Motorcu Kayınbirader basıyor deklanşore,hem motorcu hemde Gepetto ustayala meslekdaş

IMG_6220.JPG

IMG_6221.JPG

IMG_6222.JPG

Pantheona geçiyoruz,yolumuzda M.S 145 yılında Hadrianın oğluna adadığı tempo di adriano var ,görüntülüyoruz,Pantheon görünüyor ama dışardan,paralı olanlar açıktı biz girmedik,parasızına geldik kapalı :eek: o zaman saate bakmak aklımıza geliyor,roma'ya 3 gün ayırmışız nasılsa...

IMG_6216.JPG

IMG_6215.JPG

IMG_6224.JPG

IMG_6225.JPG

IMG_6227.JPG

Meydanda Gökçekin Fışkıyeli çeşmesini,dikiltaşı,meydanı ,gelin görümce mutluluğunu fotoğraflayıp,açık alanlara yöneliyoruz.

IMG_6228.JPG

IMG_6226.JPG

IMG_6229.JPG

IMG_6230.JPG

dar ve ara sokaklarda ilerlerken birden kendizini bir meydanda buluyor olmanız çok güzel,burada sanatçıların el hünerlerini inceliyor ,biraz hediyelik seçip ispanyol merdivenlerine doğru hareketleniyoruz

IMG_6231.JPG

IMG_6232.JPG

IMG_6234.JPG

IMG_6240.JPG

IMG_6238.JPG

Ünlü ve pahalı mağazaların olduğu yolun ucunda ispanyol merdivenleri (piazza di spagna) görünüyor,Bizden bir ay kadar önce kızımın çektiği fotoğraflarda merdivenler çiçeklerle süslüyken bu kez yoktu.Meydanın ortasında su sızdıran sandal şeklinde tasrlanmış fontana di barcaccia var

IMG_6254.JPG

IMG_6250.JPG

IMG_6257.JPG

IMG_6258.JPG

Sırada birkaç yüz metre ilerde bu günün son durağı Popolo meydanı var ama bizde artık o güç yok,M işareti gözümüze ışıldıyor ve camptan aldığımız 90 dakikalık bileti kullanma vakti,

IMG_6259.JPG

IMG_6261.JPG

IMG_6260.JPG

IMG_6262.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.