Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enverdede Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 516
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134,970
Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

13 yy.dan kalma bu yerde böyle bir müze çıkıyor karşımıza,İşkence müzesi :eek:

IMG_6509.JPG

IMG_6510.JPG

IMG_6545.JPG

IMG_6523.JPG

Etiketler
Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

bu cansıkıcı yerden uzaklaşıp ,kasabanın iç açıcı bir bölgesine geçiyoruz

IMG_6516.JPG

IMG_6517.JPG

IMG_6518.JPG

IMG_6520.JPG

IMG_6519.JPG

Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-

Vize slırken annemin ilk vizesi 2007'de olduğu için ve Yunanistan'dan ilk olduğu için ona 20 gün kalışlı verdiler .Biz telefon edip durumu izah ettik.Konsolosluğa gittik.Sonuçta vizesi yeniden düzenlendi .Konsoloslukta görevli bayan çok yardımcı oldu .

Ebru Yetim' Alıntı:
Vize slırken annemin ilk vizesi 2007'de olduğu için ve Yunanistan'dan ilk olduğu için ona 20 gün kalışlı verdiler .Biz telefon edip durumu izah ettik.Konsolosluğa gittik.Sonuçta vizesi yeniden düzenlendi .Konsoloslukta görevli bayan çok yardımcı oldu.
Ebru hanım,bizim daha önce hiç schengenimiz yoktu,üstelik programımız bir ay total(sigortalar vb)bunun bir kısmıda vizesiz olunca ilk seferdir yeter diyerek kurcalamadık,gidip görüşme yapılabilirdi oysa,sizlerin yaptığı gibi.

Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik

İlk çıkışa rutin 20 gün kalış veriyorlar .Genelde son üç yıl için vizeye bakıyorlar .Annemin eski olunca direkt 20 vermişler .Zaten Paskalyaları vardı ve o yüzden tatil girince yoğunlu olmuştu .Belkide anneminki ayri değerlendirilmiş bile olabilir .İzah edince anlayışla karşıladılar .Son üç yılda Almanya'dan aldığımız için mukayese edersem Yunanistan daha iyi derim.Ancak bazen ülkeler ilk gidilecek ülke olmadıkça vizeyi kabulde etmeyebiliyor .Almanya'ya ilk ayak basacaksın ama Yunanistan'dan almışsın .Önce oraya git sonra Almanya'ya gel diyebiliyorlar .Böyle bir kaç haberi okumuştum .Bilgi olarak ilave edelim.denk gelinebilir böyle birşeyede.

Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik

Ebru Yetim' Alıntı:
İlk çıkışa rutin 20 gün kalış veriyorlar .Genelde son üç yıl için vizeye bakıyorlar .Annemin eski olunca direkt 20 vermişler .Zaten Paskalyaları vardı ve o yüzden tatil gieince yoğunlu olmuştu .Belkide anneminki ayri değerlendirilmiş bile olabilir .İzah edince anlayışla karşıladılar .Son üç yılda Almanya'dan aldığımız için mukayese edersem Yunanistan derim.Ancak bazen ülkeler ilk gidilecek ülke olmadıkça vizeyi kabulde etmeyebiliyor .Almanya'ya ilk ayak basacaksın ama Yunanistan'dan almışsın .Önce oraya git sonra Almanya'ya gel diyebiliyorlar .Böyle bir kaç haberi okumuştum .Bilgi olarak ilave edelim.denk gelinebilir böyle birşeyede.
Ebru hanım,öyle durumlar oluyorki vizede, biz halimize şükrettik :smiley: pasaportları aldığım gün şahit oldum,iki çocuklu bir ailenin tüm fertlerine aynı başvuruda farklı farklı oturum vermişlerdi.

Ynt: Kusur Kalmayalım

enverdede' Alıntı:
Burda bizi bir sürpriz bekliyordu.Türkçe konuşan,görevini sorduğumuzda her işi yapan diye yanıt veren Dimitri ,bize kliseyi gezdirirken verdiği bilgiler arasında klise onarımının hasta kızı burada şifa bulan bir paşa tarafından yapıldığı yönündeydi. ikinci sürpriz ise o gün klise temizliği için gönüllü gelen bayanlardan birinin kendi yaptığı kekleri bize ikramıydı,az türkçesi ile yaptığımı espirili sohbette kısmetinin çıkmadığından yakındı,bende resmini çekip gezenbilirde yayınlayacağımı,belki kısmeti çıkacağını söyleyip gülüştük.ben sözümü yerine getiriyorum.

Eski gezilerde anlatılan Türk olduğunu öğrendiklerinde ekmek vermeyen Yunanlı esnaftan kek ikramı günlere geldik .İnşallah dahada iyiye gider herşey insanlık adına

Ynt: Kusur Kalmayalım

Ebru Yetim' Alıntı:
Eski gezilerde anlatılan Türk olduğunu öğrendiklerinde ekmek vermeyen Yunanlı esnaftan kek ikramı günlere geldik .İnşallah dahada iyiye gider herşey insanlık adına
Temenninize yürekten katılıyorum...

aç karnımızı doyuruyoruz'ki,ustamız kendine yeni bir pantolon alabilsin :smiley:

IMG_6549.JPG

IMG_6548.JPG

IMG_6547.JPG

IMG_6546.JPG

kamp alanına dönüş,bizden sonrada gelenler olmuş,otopark ücreti ve shutle için 14 euro ödüyoruz 4 kişi,Pisa'ya gitmek için planladığımız köy yolu hakkında bilgi alıyoruz motorsikletli mihmandarımızdan ve düşüyoruz yola 78 km lik bir rota bu

IMG_6551.JPG

IMG_6552.JPG

IMG_6554.JPG

IMG_6556.JPG

IMG_6557.JPG

Gimignanonun tablo gibi iki fotosunu alıyoruz,ikinci fotoda ters çevrili zeytin dalları görünüyor,Çok keyifli bir yolda ilerliyoruz

IMG_6558.JPG

IMG_6562.JPG

IMG_6566.JPG

IMG_6567.JPG

IMG_6568.JPG

köyleri tek ,tek geçerken kendimi İtalya bisiklet turunda zannediyorum,sadece yolda el sallayanlar eksik :smiley:

IMG_6571.JPG

IMG_6573.JPG

IMG_6576.JPG

IMG_6577.JPG

IMG_6578.JPG

Köy yolundan,Pisa anayoluna çıkıyoruz,ilk Torre Pendente tabelası doğrultusu bizi kalacağımız kampa götürecek,ama trafiği aşarsak

IMG_6580.JPG

IMG_6583.JPG

IMG_6592.JPG

IMG_6594.JPG

IMG_6596.JPG

Kamp alanına varış saatimiz ,800 m mesafedeki kuleyi görmek ve yerleşmek için uygun,Pisa Torre Pendente camping'de kişi 8-Camper 13 euro,ıfcc kart indirimi %10. Geniş alanı,tertemiz duş tuvaleti,bulaşık ve çamaşır yıkama yerleri ile beğenimizi kazanıyor,doğru sıcak suya,duşa.....ohhhh.şimdi gezmeye başlayabiliriz.

IMG_6602.JPG

IMG_6666.JPG

IMG_6663.JPG

IMG_6660.JPG

IMG_6656.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.