Ebru Yetim' Alıntı:Vize slırken annemin ilk vizesi 2007'de olduğu için ve Yunanistan'dan ilk olduğu için ona 20 gün kalışlı verdiler .Biz telefon edip durumu izah ettik.Konsolosluğa gittik.Sonuçta vizesi yeniden düzenlendi .Konsoloslukta görevli bayan çok yardımcı oldu.
Ebru hanım,bizim daha önce hiç schengenimiz yoktu,üstelik programımız bir ay total(sigortalar vb)bunun bir kısmıda vizesiz olunca ilk seferdir yeter diyerek kurcalamadık,gidip görüşme yapılabilirdi oysa,sizlerin yaptığı gibi.
Ebru hanım,öyle durumlar oluyorki vizede, biz halimize şükrettik pasaportları aldığım gün şahit oldum,iki çocuklu bir ailenin tüm fertlerine aynı başvuruda farklı farklı oturum vermişlerdi.Ebru Yetim' Alıntı:İlk çıkışa rutin 20 gün kalış veriyorlar .Genelde son üç yıl için vizeye bakıyorlar .Annemin eski olunca direkt 20 vermişler .Zaten Paskalyaları vardı ve o yüzden tatil gieince yoğunlu olmuştu .Belkide anneminki ayri değerlendirilmiş bile olabilir .İzah edince anlayışla karşıladılar .Son üç yılda Almanya'dan aldığımız için mukayese edersem Yunanistan derim.Ancak bazen ülkeler ilk gidilecek ülke olmadıkça vizeyi kabulde etmeyebiliyor .Almanya'ya ilk ayak basacaksın ama Yunanistan'dan almışsın .Önce oraya git sonra Almanya'ya gel diyebiliyorlar .Böyle bir kaç haberi okumuştum .Bilgi olarak ilave edelim.denk gelinebilir böyle birşeyede.
enverdede' Alıntı:Burda bizi bir sürpriz bekliyordu.Türkçe konuşan,görevini sorduğumuzda her işi yapan diye yanıt veren Dimitri ,bize kliseyi gezdirirken verdiği bilgiler arasında klise onarımının hasta kızı burada şifa bulan bir paşa tarafından yapıldığı yönündeydi. ikinci sürpriz ise o gün klise temizliği için gönüllü gelen bayanlardan birinin kendi yaptığı kekleri bize ikramıydı,az türkçesi ile yaptığımı espirili sohbette kısmetinin çıkmadığından yakındı,bende resmini çekip gezenbilirde yayınlayacağımı,belki kısmeti çıkacağını söyleyip gülüştük.ben sözümü yerine getiriyorum.
Temenninize yürekten katılıyorum...Ebru Yetim' Alıntı:Eski gezilerde anlatılan Türk olduğunu öğrendiklerinde ekmek vermeyen Yunanlı esnaftan kek ikramı günlere geldik .İnşallah dahada iyiye gider herşey insanlık adına