Kim Demiş Fronteradan Adam Olmaz Diye...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozturk55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,529
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kim Demiş Fronteradan Adam Olmaz Diye...

Zenginmişsiniz, o zaman bu sizi haklı yapar.. Yazdıklarımın çok önemi yok sizin için. Kusura bakmayın.. Konunuzu kirlettim.

Etiketler

Mehmet bey kusurumuza bakmayınız. Ben şahsım adına uzaktan teşhis koyamam. Kimseye ders vermek veya öğüt vermek gibi bir niyetimde asla olmadı. Biz bu tip yükseltmelerde olabilecek aksaklıkları anlatmak istedik. çünkü bu tip yükseltmeler sonucu önler torsiyonlu araçlarda bazı sıkılar yaşadık nacizane olarak burda ek bilgi olarak pylaşmak istedik. söylediklerim tarafınızdan yanlış anlaşılmış sanırım. Sizi kıracak veya incintecek birşey söylmişsem özür dilerim. ;)

4WD' Alıntı:
Mehmet bey kusurumuza bakmayýnýz. Ben þahsým adýna uzaktan teþhis koyamam. Kimseye ders vermek veya öðüt vermek gibi bir niyetimde asla olmadý. Biz bu tip yükseltmelerde olabilecek aksaklýklarý anlatmak istedik. çünkü bu tip yükseltmeler sonucu önler torsiyonlu araçlarda bazý sýkýlar yaþadýk nacizane olarak burda ek bilgi olarak pylaþmak istedik. söylediklerim tarafýnýzdan yanlýþ anlaþýlmýþ sanýrým. Sizi kýracak veya incintecek birþey söylmiþsem özür dilerim. ;)
Abicim kimseye kırıldığım yok özür dilemek nedemek estafirullah. Sadece üzüldüğüm nokta hiç bişey bilmeden yapmış gibi gösterilmem. Hepinize görüşlerinizden dolayi teşekkür ederim ama taktir edinki kimse kendi canini riske atmaz. Tabiki kontrol ve güvenlik ön planda ve dedigim gibi en ufak aksakliklari derhel yazicam. Hayirli gunler saygilar.

ozturk55' Alıntı:
Çookk yakında...
Çok yakın'dan bir sonraki aşama :smiley:

0802or_13_z+1993_isuzu_rodeo_off_road_unsung_hero+exterior_view_main.jpg

DSC00632.jpg

ozturk55' Alıntı:
Abicim kimseye kırıldığım yok özür dilemek nedemek estafirullah. Sadece üzüldüğüm nokta hiç bişey bilmeden yapmış gibi gösterilmem. Hepinize görüşlerinizden dolayi teşekkür ederim ama taktir edinki kimse kendi canini riske atmaz. Tabiki kontrol ve güvenlik ön planda ve dedigim gibi en ufak aksakliklari derhel yazicam. Hayirli gunler saygilar.
Mehmet bey amacımız zaten insanları kırmak olmamalı. bu forum ülkemizdeki en geniş kapsamlı Offroad forumu. bizleri burda toplayan ortak noktamız offroad sevgisi ve bu çatı altında bilgi alış verişi ve tecrübelerimizi paylaşıyouz. Yalnız benden söylemesi Sizin Fronteranın sonuda Vinç port bağaj çelik tampon derken yukardaki resimde olan araca dönecek ;D

Oglumu hergun yukaridaki ile okula biraktigimi dusundum de :smiley: direkt sinifa servis ikinci kata :smiley:))

Üstteki foto biraz uzak ama alttaki olabilir. Ama söz yükseltme kiti kullanıcam ;)

jeep' Alıntı:
Zenginmişsiniz, o zaman bu sizi haklı yapar.. Yazdıklarımın çok önemi yok sizin için. Kusura bakmayın.. Konunuzu kirlettim.
;D zenginlik güzeldir ama hangi konuda olduğuna bağlı.göktuğ entepteki akrabaya söyler belediyeden imarla ilgili mal beyanını çıkarttırırım sonra da yayınlarım ona göre abim...özelden yazarım istersen kimi tanıdığımı balıkesir nere entep nere deme ama :D

jeep' Alıntı:
Fronteraların fabrika çıkışı 18 cm yükseltmeyi kaldırabildiği bilgisine nasıl ulaştınız?
selamlar....
Fronteraların fabrika çıkışı 18 cm yükseltmeyi kaldırabildiği bilgisine aracın haynes uygulaması ve avrupadaki frontera=waulhaux=trooper (bunların hepsi aynı araçtır) offroad kulüpleri deneyleri sonucunda ulaştık.

mertbirincioglu' Alıntı:
görüntü çok güzel duruyor 400 tl masraf ile 33 lastik takılabilen nadir araçlardan biri belki de tek çok bilgim yok...zaman içerisinde alarm verecek noktalar zaten verecektir. inşallah sorunsuz kullanırsınız da frontera kullanıcılarına güzel örnek olur..
arazi araçlarının içerisinde lastik davulumbazı en geniş olan araç fronteradır.

aras' Alıntı:
Öncelikle aracınızı güle güle kullanın.Sadece torsiyonlardan ayarla 33 lastik kullanabilmek avntaj bence.Arka tarafı söylemiyorum zaten sabit olduğu için yükseltmek pek problem olmuyor,yanlız aklıma takılan bişey var torsiyonlardan 16 cm. yükselttiğinizde aracı süspansiyonu sertleşmedimi?Bende de pajero var,torsiyonlardan 5cm. gibi yükselttiğim de ön taraf kazık gibi oldu.Son olarak geçen pazar Giresun-Tirebolu dan geçtiniz mi? :smiley:
fronteralarda, aracın üretiminde manual torsiyon vardır. yani önleri get, yay vb... malzeme kullanmadan aracın altına girerek sürücü kendisi yükseltme yapabilir.

jeep' Alıntı:
Ben yine yeni arkadaşlar için uyarı yapmak zorundayım. Öztürk beyin yapmış olduğu yükseltme işlemleri kesinlikle sağlıksız ve yanlış işlemlerdir. İlk ciddi offroad gezisinde sağını solunu parçalayacaktır. Get ile yükseltme esneme ekseninde kaymalara sebep olup get in ya da yayın aradan fırlamasına sebep olabilir. En temizi çuvalla para verip yükseltme kiti almaktır.
Kişisel fikrim bu yükseltme işleminin örnek alınmaması kanaatindeyim. Şimdi bana kızacaksınız ama bunu söylemezsem ben kendime kızacağım.

Bu arada herkeS herkeS desin lütfen...

saygılar..
arkadaşlar... frontera kullandınız mı.? dahası aracın özelliklerini biliyormusunuz. haaa evet kullandık biliyoruz diyorsanız, eyvallah baştacısınız. ben frontera, panzer, btr, akrep, şhortland bu araçları iyi bilirim yedim yuttum. ama jeep, deffender vb... araçları bilmem. dünyada birçok icatlar tesadüfidir. mehmet öztürk arkadaşım, ustası ile birlikte bir çalışma yapmış. bu çalışmanın tam denemesi ve randımanı hakkında net bir bilgiye ulaşmamış. ( ki tüm araba üreticileri arge çalışması yaparlar) kendiside bu arge esnasında güvenli bir sürüş içerisinde olacaktır. bizde istemeyiz kaza bela kendiside. heyecanı ve cesareti kırmamak lazım...

takip..

bir de şunu belirteyim. sözüm kimseye değil yalvarırım yanlış anlaşılmasın. aracımı, yıllarımızı dağlarda verdiğimiz eşimle birlikte ter, kan ve canla birikimimiz ile aldık. ailemizden gelen katkı olmadı. kırarsamda ben kırarım, yaparsamda ben yaparım. frontim ile oynamak hoşuma gidiyor. bana rehabilite veriyor. söküp taktıkça, kırıp döktükçe, modiye ekledikçe (olmadığında yenisini, ama tornasından kesimine-kaynağından boyasına kendi uğraşım) deneyim kazanıyor insan. kendi yaptığım işlemin maneviyatını, bana verdiği hazzı paramla edinemem. o yüzden kişiler yanlışta yapsa doğruda yapsa, bunu kendisinin idrak etmesi lazım derim. sağlıcakla kalın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri