Ynt: Kim Demiş Fronteradan Adam Olmaz Diye...
Uyarınız için çok teşekkür ederim. Linki okudum gayet faydalı şeylerden bahsedilmiş. Ama ordaki arcın ön kısmında ciddi anlamda ağırlık yapan demir tampon ve vinç var. Birde Frontera 205 ps benim aracım düz şanzuman kilitli defransiyel öyle bir problemle karşılaşacağımı sanmıyorum (Allah Korusun) kaldıki bahsi geçen Chevy bildiğim kadarıyla modeli düşük bir araç (ama oda çok güzel olmuş hakkı yenilmez) ve arazi şanzumanları çok zayıf bir araç keza Blazer yeni kasalarıda öyle birde Blazerda torsiyon yükseltmesi Masimum (bildiğim kadarıyla yanlışsam düzeltin) 10 cm e izin veriyor. Ben daha önce Blazer da kullandım. Ama uyarınız gerçekten çok yararlı oldu ve bu gün aracımı arka sağ ve sol lastiklerinden ayrı ayrı forklif ile kaldırıp kontrol ettim şu anda sorun yok birde tekrar rot ayarlarını kontrol ettirdim çok şükür onlardada bir problem yok. Seyreden günlerde (her cumartesi) önümüzdeki 2 ay boyunca aracımı rot balanscıda kontrol ettireceğim. Birde sanayi kökenli olduğumdan aracım her cumartesi rutin bakım görüyor alt takım, motor vs. Torsiyon yükseltmedede geriye kalan 2 cm ayar somunun tam 9 tur dömesi demek bu da çok taz bir rakam değil sanırım.Uyarı için tekrar teşekkür ederim. Kandiliniz mübarek olsun.4WD' Alıntı:Mehmet bey, Söylemeden edemeyeceğim Frontera benimde ilgimi çeken araçlardan birdir ama get ile 16cm çok ciddi bir yükseltme, aracınızı bu kadar yükselttikten sonra ben ön torsiyonlarda ilerleyen zamanlarda bazı sıkıntılar olabilme ihtimalini düşünüyorum. Sizin söylediğinizden anladığım kadarıyla 18cm'e kadar yükseltme olabiliyor. Yani bu yükseltme için tavan limit. Siz yükseltme işlemini hemen hemen en son seviyesine kadar yapmışsınız. Şimdi benim aklıma düşen sorun bu oldu. Önler bağımsız aks. bu kadar yükseltmeden sonra akslrin açılar çok dik olmuş olmalı. bunun sonucu aracın esneme oranı düşmüş olmalı ve buna bağlı olarak aracın çaprazda lastikleri yerden kalkar ve yine aynı şekilde akslerin dik olması sonucu rot ayarlarnda bozulmalar olabilir. Gezenbilir ailesinden bir arkdaşımızın bunun gibi bir takım şeyler yaşamış olması ve yeni modifiye ettiği aracın anltıldığı konuya başlarkende buna değinmişti. Arkadşımızın yazdığı yazıyı direk buraya kopyalmak yerine linkini yazıyorum: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=84213.0 sizinde ilginizi çekecektir. Ben korkuyorumki bu Frontera'nın sonuda bu linkteki Chevy gibi olmasın