Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,433
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler İlhan;
İşe hemen başlayacağım ama sıcakl havalar ve Ramazan beni biraz frenliyor, sıcakda iş yapmayı bırak gidip malzeme araştırmak bile zor geliyor, ayrıca iki senedir yüksek tansiyon rahatsızlığım olduğu için sıcak banada pek yaramıyor, zaten her perşembe gece karabigadaki tesislere gidip pazar sabaha karşı dönüyoruz oradada yoğun iş ve sıcağa maruz kalıyoruz, tansiyon arada bir çıkıyor, baş ağrısı yapıyor....
Aracın ilk iç kaplama kontralarının yerleştirilme aşamaları parça büyüklüğü ve tavanda büyük parça ile çalışma zorluğundan dolayı, tek başına yapılacak iş deyil, yardım alabileceğim insanlarda sıcak ve ramazanla boğuştukları için bende işi biraz sallıyorum açıkcası, kapalı mekanda çalışabileceğim yerde yardım alma zorluğum var, yardım alabileceğim yerler ise açık ortamda çalışılması gereken yerler, havaların biraz serinlemesini bekleyeceğim, camların açılması, elektrik tesisat kablolamaları, iç izalasyon ve iç kontra kaplamayı bitirdikden sonra iç mekanda küçük detaylarla uğraşmak zevkli olacak...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi hayırlı olsun. Maçta bir raund daha bitmiş. (Bazen bu işi ağır siklet boks maçına benzetiyorum.) :D :D :D

Tarifin mükemmel Haşmet, ama maç falan henüz başlamadı uzun bir antrenam çalışmasından sonra ancak maçın yapılacağı salona geldik...

Atilla ne zaman geliceksin saçı kesmeye!
gelmeden görüşelim.

Bu akşam karabigaya tesise gidiyorum, hafta sonu için 20 kişilik bir grup rezervasyonu var, saat 24'de tekirdağ barbarosdan feribota bineceğim, arabayla gidiyorum, 20 adet palet, buzdolabı, su sebili vs var...Geleceğim de, artık hafta arasına kalacak....

Atilla bey;
Haklısın, sıcak ve Ramazan iş yapmak zor , Benim LT35'in şöför mahalli üstünü dolap gibi yapmıştım. Sence oraya temiz su deposu yapsam, olurmu ? Olursa ise büyüklüğü kafimi, Depo dolu iken virajlarda aracı savururmu?
Saygılar.

berkcantp' Alıntı:
Atilla bey;
Haklısın, sıcak ve Ramazan iş yapmak zor , Benim LT35'in şöför mahalli üstünü dolap gibi yapmıştım. Sence oraya temiz su deposu yapsam, olurmu ? Olursa ise büyüklüğü kafimi, Depo dolu iken virajlarda aracı savururmu?
Saygılar.

İlhan bey yukarıda su deposu olmaz, arabanın dengesini bozarsınız, araçta ağırlıklar mümkün olduğunca yere yakın olmalıdır

buralpdi' Alıntı:
İlhan bey yukarıda su deposu olmaz, arabanın dengesini bozarsınız, araçta ağırlıklar mümkün olduğunca yere yakın olmalıdır
Levent'e ben de katılıyorum. Tavanda dolu su deposuyla yolculuk çok sıkıntılıdır. Böyle bir durumda boş depoyla yolculuk yapmak zorunda kalırsınız. Levent'in kendi karavanına yaptığı döşeme altı su deposu çok hoşuma gitti. Sadece yatık olduğu için içindeki su alt sseviyesi sıkıntı yaratabilir. Bunun için de bir köşeye meyil verilip, depo çıkışını buradan yapmak faydalı olacaktır...

Birde bu depolara çalkantıları önlemek için dalga kıran yapmak daha iyi olmazmı.

tango' Alıntı:
Birde bu depolara çalkantıları önlemek için dalga kıran yapmak daha iyi olmazmı.

Yapılıyor zaten... :smiley:

Cavid Sezen

Bilgilerden ötürü hepinize teşekkür ederim:
Bende depoya dalgakıran yapar, 'çalkantıyı önler ve yüksekten dolayı basıncından faydalanırım', sanmıştım. Hidrofor motorundan ve muslukların su kaçırmasından ötürü gece arada bir çalışan motor sesinden yırtarım, diye düşünmüştüm.

İlhan Bey hidrofor kablosuna mimik bir anahtar takarak ben ses sorununu çözmüştüm.Çok basit bie elektrik anahtarı yeterli oluyor.

Hafta sonunu karabigada geçirdim, gündüzleri birazda araca vakit ayırarak, aracı aldığımda içinde bulunan yan kaplamaları ve tabana kaplanmış baklava sacı sökerek işe başladım, ardıbndan şöför mahalli ile kupayı ayıran sacıda sökerek, aracın içini detaylı olarak görebilme şansını yakaladım, , yan kayar kaoı sabitlenmişti onuda çalışır vaziyete getirdim, çalışmasında sıkıntı yok ama yolda takır tukur ses yapıyor, istanbula pazartesi dönünce, kapınında tamir takımlarını değiştirerek kapıyıda yola sokacağım....
Tabana kaplı baklava sacı sökmek oldukca zor oldu, 4 adet kesme bir adet taşlama taşı bitti...Taş ile kesme aşamasında hertarafımız yandı, meburen tam bir ekip çalışması yapmak zorunda kaldık, ama hepimiz taş çapaklarından yandık..

Görüntü187.jpg

Görüntü189.jpg

Görüntü215.jpg

Görüntü216.jpg

Görüntü218.jpg

Atilla bey,

Bu ne hal böyle.Son sürat işe koyulmuşsun.Alt kaplamalara nasıl kıydın.Taban çalışmalarına çok mu engel olacaktı?
Adresini verirsen bir ara uğrayabilirim.Şimdilik kolay gelsin.İyi çalışmalar dilerim.
Hoşca kal
Selamlar

Ömer

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR