Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,309
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Ömer abi, sadece tabanda saç kaplama olsaydı bırakmayı düşünebilirdim, ama kabini ayıran kısmadada diklemesine kuvvetlendirme yapmışlar ve sadece dik kasaç kaplamasını çıkarmak mümkün deyildi ya hep yahiç dememiz gerekti, ayrıca sacı çıkardıkdan sonra kenara alırken 200 kg kadar bir yükden kurtulduğumuzu anladık..
Abi, perşembe-pazar karabigadayım, pazartesi perşembe istanbulda, şimdilik sabit bir çalışma ortamı kurmadım, sabit olarak iç dizayn işlerine başlayıncaya kadar biraz daha eksik gedik, ön hazırlık, işlerle uğraşıyorum, bu hafta yan kayar kapının sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayacağım, metre ile kapı fitilleri alıp aracın tüm kapı fitillerini değiştireceğim...İç dizayn ile ilgili çalışmalara sabit adersde başladığımda haber veririm...
Bu arada şehir içinde kullanımdan farklı olarak ilk defa uzun yola çıkdım, araçda 5 kişi idik 30 karabigaya adet palet bir buzdolabı götürdüm, birazda şansıma aracın motor ve yürüyüş düzeni çok güzel binek araçdan farksız bir konforla iyi bir sürüş oldu, yolda "CruiseControl" lüde deneme fırsatım oldu mükemmel şekilde çalışıyor, araçda kapı ayarları harici bir sıkıntı yok...

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Yusuf zor ne kelime sacı çıkartması yaklaşıık 5 saatimizi aldı, bizi perişan etti, vücudumuzun heryeri kızamık çıkarmış gibi nokta nokta taş yanığı..Zaten şehir içinde kapı önünde bir iki kişi ile olacak bir şey deyilmiş, jetten çıkan sesden mahalle içinde çok rahatsızlık olurdu, birisine söktürmekde oldukça pahalıya malolacakdı, neyse artık oldu bitti...

Hazır uzmanlar online iken sorayım. Karavanınız bittiğinde ortalama araç hariç size neye mal olacak.

karagozlers; bu sorunun cevabı yok, kaça isterseniz o fiyata biter, karavan imalinde kullanacağınız, malzeler, teknoloji, ekipman, enerji stokları, şarzlar, su depoları, fiyatı farklılaştırır, ayrıca bir arkadaşınızla ikiz karavan imalatına başlasanız, biriniz tamamen kendisi yapsa diğeri fason olarak işi yaptırsa, maliyet iki misli değişir, başında yazdığım gibi siz kaç TL'lik yapmak isterseniz maliyet odur..5.000'e de biter 15.000'e de biter, biri 5.000 lik olur diğeri 15.000 lik, proferyonel bir firmaya yaptırılırsa aynı karavan 20-25.000'e de çıkabilir, tabiki bu fiyatlarda araç hariç..Sadece dikkat edilmesi gereken, bütceden aşırı kısıtlama yapılırsa araç da karavanlıkdan çıkar, sadece karavana benzer, karavanda tıpkı inşaatlara benzer, dizaynın ahşap bölümünde malzeme ucuz işcilik pahalıdır, teknolojik ilavelerde işcilik ucuz malzeme pahalıdır.....

berkcantp' Alıntı:
Atilla bey;
Haklısın, sıcak ve Ramazan iş yapmak zor , Benim LT35'in şöför mahalli üstünü dolap gibi yapmıştım. Sence oraya temiz su deposu yapsam, olurmu ? Olursa ise büyüklüğü kafimi, Depo dolu iken virajlarda aracı savururmu?
Saygılar.

Kesinlikle böyle bir sakıncalı, zaten gereğinden fazla havaleli olan bu tip araçlarda, böyle bir şey , zaten nizamlara uygun yapılmamış yolarımızda, olası bir sürücü hatasıda eklendimi, bir gün mutlaka aracın devrilmesine sebep olur...

Atilla ağbi sacı hurdacıya satsan iyi para eder ;D, 200kg ağırlık var diyorsun ;D ;D
şaka bir yana işin pis ve yorucu kısmını çözmüşsün,
bizde projeye başladık , kolay gelsin

Teşekkürler, Levent sağol...İnşallah senin işlemde sorunsuzca sonlanır...
Bu gün kayar kapının gerekli tüm parçalarını ve tamir takımını aldım, sadece metre ile satılan kapı fitili bulamadım, yarın topkapıya gidip fitil bakacağım, kayar kapının fitili yok denecek kadar kötü çıktı, metre ile bulursam arabadaki tüm kapılara yetecek kadar alıp hepsini değiştireceğim, parçacıda orjinal diye satılan fitillere hemen hemen her kapı için 50 TL gibi bir fiyat istiyorlar, mutlaka metre ile satılan bir yer bulmam lazım, sen hiç fitil değiştirdinmi...

Fitil.jpg

Atilla Hocam yedek parça ve aksesuar konusunda herşeyi hesaplı fiyata bulabildiğim yer YEDPA dır.Bence liste oluşturup bir günü burada geçirmekte fayda var.Nokta atışı şeklinde yer veremiyorum, çarşı çok büyük, ama çevremde ne arandıysa, orada bulundu.
Yardımcı olaabildiysem ne mutlu.

Teşekkürler, toffy.. Bulabileceğim garanti olsa gideyim ama şöyle bir bakmak için epey masraflı bir gezi olur...

ben de değiştirmem lazım ama benimki acele değil yarın bir fitilci araştırayım, bostancı sanayideki fitilcilere sordum bir kapı 75tl dediler

atiladi' Alıntı:
Teşekkürler, toffy.. Bulabileceğim garanti olsa gideyim ama şöyle bir bakmak için epey masraflı bir gezi olur...

Yarın öğleden önce vakit bulabilirsem gidip bakarım .

Atilla hocam sabah yedpa ya uğrama şansım oldu. Yan sanayisini yedpada bulamadım, orjinali de çiftine 140 dediler.

Toffy, teşekkürler, bende sabah topkapı'ya gidip araştırdım, orjinal kayar kapı fitiline 135 TL istediler, bir kilitciye gittim, orjinalin yerine ne takıyorsunuz dedim, gösterdiler, kayar kapıya 50 TL'ye takıyoruz dediler, bende metrobüse atlayıp taksimdeki toptan fitilcilere gittim, orjinal yerine kullanılanı metre ile denemek için kayar kapıya yetecek kadar 6 mt aldım, mt'si 2.5 TL kayar kapıya yetecek fitil 15 TL tuttu...Yuh yani mt 2.5 TL olan fitili kilitci bile 8 TL'den satıyor, yarın sabah kayar kapının tamir takımlarını taktırıp fitilide taktıracağım, netice iyi olursa diğer kapılar içinde gidip, arka kapılar toplam 7 mt tekrar alacağım, önkapılar için biraz daha ince ve kalitelisi var 4.5x2=9 mt alacağım metre fiyatı 6 TL..

Süper.Sıra bize de gelecek, enin de sonunda araçta değişecek birşeyler devamlı çıkıyor.araştırmakta hep fayda var.Kolay gelsin.

Merhaba,
İstediğiniz özellikleri sabırla ve zaman sıkıntısı yaşamadan bir o kadar detaylı paylaşımınızla yaptığınız karavan yapımını izliyorum ve izlemeğe devam ediyorum.

Kolay gelsin dileklerimle,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri