Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,798
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Cavid abi benim ölçülerde 40x40 iki tane havalandırma yetiyor zaten araçta sıcak hava yukarı kalkıyor ve o havalandırmalardan dışarı akıyor yandan yada ön camlardanda azıcık sıkıntı vermeyecek kadar cam aralayınca hava sirkülasyonu artıyor ve bayağı rahatlatıyor,büyük alın diyeceğim ama bu kez fiyat artacak bence 40 lık olanlar yeter.

Bu arada Atilla abiyi aradım kendisinden önce müjdeyi ben vereyim muayeneden sorunsuz geçmiş 2 tane hafif kusur ile güle güle kullanın Atilla abi ;) ;D

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

ben 43x60 olanından istesem banada getirebiliyormuyuz bir adet

Cavid abi, "yurt dışından getirtmeyi düşündüğüm" derken nasıl getirtmeyi kastediyorsun, ebay'dan falanmı alacaksın, yoksa yurtdışından tatile gelen bir akrabamı getirecek.

Ebaydan almayı planlıyorsanız okumanız gerekenler var, aşağıda,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13300.0

Cavid abi, bu hatch ler kople plastik olduğu için yolculuk sırasında açamıyorsun, kırılıyor..Sadece kamplama yapıldığında açmak lazım, ben şahsen böyle bir şey düşünmem, ben klasik saç tavan havalandırması takacağım...
Mutfak evyesine gelince, yine kendimden örnek verirsem, evyenin ölçüsü 48x46 cm bana uygun deyil, benim mutfak tezgahım 40 cm eninde olacak, 48x46 cm'lik evyeyi koymak için 60x100 cm tezgah lazım tezgah 60 cm olursa koridor kullanılmaz hale geliyor...Sonuç olarak malzemeler alınırken projeye uyumluluk göz önünde tutulmalı, sonra problem çıkmasın, Örnek olarak benim projeme iki üründe uymuyor..seninkine uyacaksa ne ala...

TÜV muayenesinden araç geçti,
Araca yapıştırdığım bantlar aracın iki renk olduğuna yetti,
Kayar kapının şu an için iptal durumda olması sorun yaratmadı...
Dikkat ettikleri en önemli şey fren ve el freni, kupa üzerindeki üçüncü stop, ilk yardım çantası, iki adet reflektör ve yangın söndürme tüpü, silecekler ve su fıskiyesinin doğru noktaya atış yapıp yapmadığı, Ön camdaki taş izleri ve çatlaklar...Ön camdan bende taş izinden dolayı hafif kusurlu geçtim, çatlak yoktu ama taş noktası vardı..

Attilla hocam hayırlı olsun.Sizin elinizden güzel bir uygulama çıkacak.Suyu emen sünger misali takip ediyorum... Kolay gelsin.

Bundan sonrası için ben de kolaylıklar diliyorum.Hepimizin gözü üzerinizde Atilla Bey.

Selamlar,sevgiler.

toffy ve derindeniz1; iyi temennilerinize teşekkürler...
Şimdi sırada aracın içine komple kaplanmış olan baklava saçdan kurtulmak var, öyle kolay zannetmeyin, süper güzel yapmışlar ve aracın içinde kaynatmışlar, yekpare duruma getirmişler, bu sebepden, önce iyibir taş motoru ile deneyeceğiz, olmazsa oksijen kaynağı ile çıkarmaya çalışacağız..Yan duvarlar ve tavandaki 7 mm sunta lamları sökeceğiz....
Daha sonra Yusuf kardeşle birlikde açılacak camlar için cam-çerçeve ve saç tavan havalandırması bakacağız....
Aracın içinin sökülme işlemleri ilede adım adım fotoğraflamaya başlayacağız....

Atilla Abi,
Hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız.
Selamlar,

buralpdi' Alıntı:
ben 43x60 olanından istesem banada getirebiliyormuyuz bir adet

Çok zor görünüyor Levent Ustam; yine de bir olanak doğarsa, usumda olsun..

Cavid Sezen

atiladi' Alıntı:
Cavid abi, "yurt dışından getirtmeyi düşündüğüm" derken nasıl getirtmeyi kastediyorsun, ebay'dan falanmı alacaksın, yoksa yurtdışından tatile gelen bir akrabamı getirecek.

Ebaydan almayı planlıyorsanız okumanız gerekenler var, aşağıda,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13300.0

Cavid abi, bu hatch ler kople plastik olduğu için yolculuk sırasında açamıyorsun, kırılıyor..Sadece kamplama yapıldığında açmak lazım, ben şahsen böyle bir şey düşünmem, ben klasik saç tavan havalandırması takacağım...
Mutfak evyesine gelince, yine kendimden örnek verirsem, evyenin ölçüsü 48x46 cm bana uygun deyil, benim mutfak tezgahım 40 cm eninde olacak, 48x46 cm'lik evyeyi koymak için 60x100 cm tezgah lazım tezgah 60 cm olursa koridor kullanılmaz hale geliyor...Sonuç olarak malzemeler alınırken projeye uyumluluk göz önünde tutulmalı, sonra problem çıkmasın, Örnek olarak benim projeme iki üründe uymuyor..seninkine uyacaksa ne ala...

İlginiz için teşekkürler. Tatile gelen akrabalara getirteceğim Atilla Hocam.

Klasik saç tavan havalandırma konusunda, tavsiyenize örnek(ler) verebilir misiniz?

Klasik yerleşmede, 48x46 cm'lik bir kombinasyon kurtarır diye düşünmüştüm. (Arkada enlemesine 120x180 yatak, yatağın sol önünde duş-wc, yatağın sağ önünde mutfak, sürücü arkasında oturma grubu, yolcu arkasında buzdolabı...) 50-90/100 cm'lik bir tezgah üzerine yerleşebilir, yanda da uygun bir boşluk olur demiştim ama..

Cavid Sezen

Atilla ağbi çok sevindim, muayenenin sorunsuz bitmesi moral olmuştur,
tabandaki saca hiç dokunmasan, gerçi görmedim ama bence hiç bozma onu sökeyim derken başına bir sürü ekstra iş açabilirsin,

gezmen' Alıntı:
Çok zor görünüyor Levent Ustam; yine de bir olanak doğarsa, usumda olsun..

Cavid Sezen
Cavit bey önemli değil, imkanlar belki müsaittir diyerek teklifte bulundum

Cavid abi, Yusuf'un vede Ömer abinin(gözdemed) yerleşimleri aynı, gidiş yönüne paralel koltuklu bu düzende düşündüğün mutfak tezgahı ideal tezgah ölçüsü 50-60X100 cm, ama benim gibi karşılıklı koltuklu düzende mutfak tezgahı dar olmak zorunda 40X100 cm....Biliyorsun bir ara cam kapaklı tavan havalandırmalarını bende satıyordum, ama bunlar güneş ışınlarını biraz fazla içeri geçiriyor, saç düşünmemdeki sebep, güneş ışınlarına karşı biraz daha az geçirgenlik elde etmek, tabiki sacın cama göre sağlamlığı....
Ben resmini verdiğin evyeyi beğenmediğimi söyliyebilirim..Niye beğenmedim, 50-55 cm eninde mutfak tezgahına bu evyeyi takarsan tezgah arkasına evye 3-5 cm'e kadar yanaşır, ocagın rüzgardan etkilenmemesi için tezgah arkasına 10cm lik bir yükseklikde bir ahşap rüzgarlık koyulması gerekdiği için, ocak arka duvara fazla yanaşmakda yanma konumunda alev birazda fazla açılırsa veya rüzgarla gezinmeye başlarsa arka rüzgarlığa zarar verme veya yakma durumu olabilir, kare tipde evyeler dar tezgahlarda sorun yaratabilir, ben dikdörtgen tip evyeleri enine kullanmayı tercih ederim...

Levent; 3mm baklava sacın ağırlığını unutma, sen ağırlık azaltmak için neler düşünüyorken, şu anda tahminim aracın içinde 100 kg saç var..Ayrıca zamanla bazı bölümlerinde çökme olmuş dümdüz hatasız deyil, ayrıca arka kapı ağzında sacı aşağı duğru sağlamlık anlamında kıvırmışlar ama bunun için kapıların altında kupadaki toz lastiğini çıkarmışlar, buda araç içinin toz yalıtımını bozuyor sanıyorum...

Atilla abi,

Muayeneden geçmiş olmana sevindim. Bundan sonra heyecanla karavanın yapımını bekleyeceğim. Haftasonları yanına çırak ararsan gelmeye çalışırım.

Selamlar.

Sağolasın Bicik; işe başladıkdan sonra ziyaretlere açığız, önce camlarla, elektrik tesisatı, cam elyafı yalıtım, iç karkas takviyesi ve iç duvar kaplamaları ile devam edecek...

Atilla bey,

TÜV muayenesinden geçmiş olmana sevindim. Karavanıyın yapım aşamasında takipteyim, bizlerede faydası olacağından eminim.

İlhan GÜNEŞ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON MESAJLAR