Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,278
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

ok Atilla kısmet değilmiş :( yarın görüşürüz vitrifigoya bakarım , gelecekler olursa onuda beklerım prob değil.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Erhan, Beklerim yarın gel, hem vitrifrigoya bakarsın hemde muhabbet ederiz...

Atilla Bey başlığı yeni gördüm, aracınız hayırlı olsun. Takip edeceğim, deneyimleriniz,bilginiz ve paylaşacaklarınızla çok değerli bilgilere ulaşacağım.Bendeki ruhsatta araç beyaz gözüküyor lakin hatırı sayılır oranda mavi de mevcut tüv de sadece arka camlardaki filmi sorun etmişlerdi ben de sökünce bir problem kalmadı.
Ben de Yusuf bey gibi 5 tonluk hidrolik kriko bulunduruyorum araçta.
Aksiliklerin sizden uzak olması dileğiyle.

Teşekkür ederim toffy, bizde yusuf ile birlikde aracın iki yanında cam olabileck yerlerde 15 c kalınlığında şeritler var bunları içine her ihtimale karşı kendinden yapışkanlı kağıt bantların kırmızısından yapıştırıp riskden biraz kurtulmayı denemeye karar verdik..muayeneden sonra sökeriz..

Atilla bey hayırlı olsun ve kolay gelsin projeniz harika görünüyor.Bir sorum olacak 300A aküleri araç giderken doldurmayı düşündüğünüzü yazmışsınız.Alternatör herhangi bir zorlama olurmu.(Bazı fikirler derki en fazla araç aküsününü 2 katı amp. aküyü kaldırır fazlası alternatöre zarar verir)

Teşekkürler Tango, Sorduğun soru anlamında aksi bir şey duymadım, kaldıki doğru ise bile aküleri teker teker 150+150 olarak araç halinde iken araç alternatöründen şarz edcek şekilde pako şalterleriz bununda çözümü hallomuş olur..Zaten hafta sonu gezileri anlamında 220V'dan 20-25 amp şarz aletide konulacağı için yaşam aküleri evden 220v ile ve yollarda vede kamplarda 220v ile şarz ile aküler şarz edilecek..

Bu gün aracın motor ve şasi numaralarını Ömer Sak'ın yardımlarıyla yetkili serviste tespit ettirdik, tüv muayenesinde numara aramayacaklar banada kriz yaşatmayacaklar...Araca iki adet ön far(110 tl x2) ve sis farı (30 tl x2 aldım yarın sabah taktıracağım (işcilik 40 TL)..
Ducato sahiplerin dikkatine ducatonun tampon altı sis farlar Fiat-Albea ile aynı ducato sis 128 TL teki, Albea sis 30 TL teki...
Ayrıca arka sol kapının alt-üst kilit yuvalarınıda değiştiriyorum, kapı boşluğu böylece yok olacak...

selamlar sayın (atiladi) atilla dinçer önce hayırlı olmasını dilerim.aracınızdaki çiziminiz çok hoşuma gitti.arka yatak ayak ucu ileri geri gidip gelen bir mekanizmayla tamamen önyataktan ayrılabilir diye düşünüyorum.oturma konumunda yatan kişi rahatsız olmaz.projeniz çok güzel başarılar dilerim.sizler başardıkça bizlerin yapım aşamasında teknik açıdan dahada başarılı olmammızı sağlıyorsunuz bunun için ayrıca teşekkür ederim.saygılarımla kemal orhun

atiladi' Alıntı:
Teşekkürler Tango, Sorduğun soru anlamında aksi bir şey duymadım, kaldıki doğru ise bile aküleri teker teker 150+150 olarak araç halinde iken araç alternatöründen şarz edcek şekilde pako şalterleriz bununda çözümü hallomuş olur..Zaten hafta sonu gezileri anlamında 220V'dan 20-25 amp şarz aletide konulacağı için yaşam aküleri evden 220v ile ve yollarda vede kamplarda 220v ile şarz ile aküler şarz edilecek..

Bu gün aracın motor ve şasi numaralarını Ömer Sak'ın yardımlarıyla yetkili serviste tespit ettirdik, tüv muayenesinde numara aramayacaklar banada kriz yaşatmayacaklar...Araca iki adet ön far(110 tl x2) ve sis farı (30 tl x2 aldım yarın sabah taktıracağım (işcilik 40 TL)..
Ducato sahiplerin dikkatine ducatonun tampon altı sis farlar Fiat-Albea ile aynı ducato sis 128 TL teki, Albea sis 30 TL teki...
Ayrıca arka sol kapının alt-üst kilit yuvalarınıda değiştiriyorum, kapı boşluğu böylece yok olacak...
Atilla ben bişe yapmadım...senin sorun hallolduysa sorun yok...yarınbende çıkarıyorum küheylanı mahsenden :smiley:)))

Yatak ucu iki parça menteşeli olacak, dört kişi otururken biri yatmak isterse bir bölümü indirilip yatacak diğer 3 kişi oturmaya devam edebilecek, herkese sınırsız özgürlük sunmak istiyorum, isteyen her kes istediği anda yatabilmeli, wc ye gidebilmeli, araçdan inebilmeli, buzdolabını açabilmeli, sn. kemal orhun...

Olsun ömer, bu gün basit bir şeye ihtiyaç duyduk ama yarın nelere ihtiyacımız olabilir bilinmez, ileide nazımızın geçebileceği bir dayanağımızın olduğunu bilmek güzel...

Yeni farlar, stoplar, üçüncü tepe stobun orjinal yenileri takıldı, farlarda son anda yan sanayiden vaz geçdik, yan sanayi far ampulsüz ve motorsuz geliyor, motor takaslarında problemler çıkıyormuş, orjinallerde ampuller ve motor dahil..Adedi 110 TL yan sanayi far yerine 150 TL'ye orjinalleri takıldı..Motor yağı (7 litre Castrol), yağ filtresi, mazot filtresi ve akü kutup başları değiştirildi, tüm ampulller kontrol edildi, gerivites büşürü çalışmıyordu halledildi, Tampon klpslerindedi boşluklar alınarak ön tmpon tam yerine oturtuldu ve bağlantıları sağlamlandı...
Araç muayeneye hazır, artık TÜV muayenesi için randevu alabilirim..
Ardından şu an içinde bulunan tüm kaplamalar sökülecek, sorun araç zeminine kaynaklı olarak mükemmel şekilde döşenmiş baklavalı sacın oksijen kaynağı ile kesilerek çıkarılması gerekiyor, aracı ilk sahibi karaköyde elektrik malzemeleri firmasından aldım, aracın tabanının bu şekilde baklava sac ile kaplanması iyi bir şans ama sökmesi zor olacak...Sonra yeni açılacak camlarla ilgili çalışmalara başlayacağım..
Bir tek aracın şöför mahalli ile hiç uğraşmadım, sadece temizlettim, çünkü mükemmel temizlikte, hiç bir eksiği, falsosu, kırığı, çatlağı, eziği, yamuğu yok, pırıl pırıl...

287999700ue.jpg

Atilla abi farlar hayırlı olsun demekki yan sanayi farlarla arasında motor farkı var bir şey daha öğrendik sağolasın abi,inşallah en kısa zamanda randevü alıp geçersin muayeneden.

yan kayar kapı iptalmi edilmiş, durumu nasıl

Yan sanayi farlar boş geliyor, orjinalde 6 adet ampul ve far motoru takılı galiyor...Yan sanayi kullanmaya hiç değmez...

Levent inan hiç bilgim yok, uzun zamandır bu şekilde kullanılmış, muayeneye bu şekilde girmeyi düşünüyorum, kayar kapıyı şimdi çalıştırmam gerekirse iç duvarlarıda kesmem gerekecek..Ne dersin kayar kapı iptal ve içi dekoratif kapalı vaziyet muayenede sorun çıkarmı sence...

Hayırlı olsun Atilla umarım herşstedıgını gerçekleştirisin. O bahsettiğin bagımsız olarak oturma aynı anda yatabılme fikri çok güzel vede gerçekçi birşey , 1000 lerce km. yapılacagı zaman herkezin bedeninin oturma yada yatma istemleri çok farklı olabılıyor, bu yüzden iyi düşünmüşssün.

Selamlar
Erhan

Erhan, yıllarca çekdiğimiz, çekme karavandan campere geçmeye çalışıyoruz ama çekme karavanın hiç bir lüksünden vazgeçmeye niyetim yok, karavanın içindede dışındada herşey keyifli olmalı... Oturmak, yatmak, yemek, içmek, yıkanmak ve klima, hiç birinden vaz geçmeyeceğim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri