Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,260
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Klima 32 kg ağırlığında, arkasında egzost çıkışı olduğundan, bu çıkış araca monte edileceği ve klima yollarda savrulmasın diye sabitleneceği için araçdan indir bindir yapmak çok kolay olurmu bilemiyorum...klimanın sıfırı 600 TL civarı satılıyor..

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bugün mağazada incelerken çıkışları varmı diye arandım,demek ki iyi bakamamışım, egzost çıkışı olduğunu bilmiyordum.

''elimde iki adek 12v karavan buzdolabı var''
Benim 60 lt. civarı buzdolabına ihtiyacım var fakat sıfır düşünüyorum. Bu buzdolabları sıfırmı ? özellikleri.

Bir tanesi italyan vitrifrigo 60 litre "buzluklu" termostatlı 2007 model, 12 v, kullanılmış ikinci el,

Diğeri italyan İsotherm 65 litre "buzluksuz" termostatlı, 2009 model hem buzdolabı hem derin dondurucu 12-24 volt otomatik enerji seçim sıfır hiç kullanılmamış..

İlgili ilanların detaylarını hemen alttaki blog sayfamı tıklayarak öğrenebilirsin...

Atilla abi aracın kendi krikosundan memnun kalmadım bana pek güven vermedi ve gidip 5 ton kapasiteli hidrolik bir kriko aldım,kendi krikosunun olmaması çokda bir kayıp değil aracı boş haliyle kaldıramayan krikoyu yüklü kullanmak pek akıllıca değil anlayacağınız tofaş yine malzemeden çalmış ;)

Atilla ağbi kriko ikili koltuğun altında, Yusufun dediği gibi boş arabayı kaldırmıyor büyük bir kayıp değil yani,
sesin çıkmayınca biraz takılayım dedim ;D

Atilla Abi, yolda giderken kullanmak için araç üstü klima taktırsan. Daha randımanlı olur. Bizim şirket minibüsüne KDV dahil 1500 TL ye takmışlardı.

Hakan, bana klima hem yolda giderken lazım, hemde dururken lazım, hemde 200-300 TL olacak, en ideali mobil klima....

Bahsettiğin tepe kliması, 4 tipdir,
1) motordan tahrikli tepe kliması; yanlız araba çalışıyorsa çalışabilir...(1500-2000 TL)
2) motordan tahrikli ve 220v tepe kliması; araba çalışrken motordan tahrik ünitesi, araç dururken 220v ile çalışır..(2000-2500 TL)
3) domestik 12v tepe kliması; araç giderkende, dururkende, nezaman istersen çalışır.(2500-3500 TL)
4) Thermoking ; klimanın ayrı kendine özel bir dizel motoru vardır tahrikli kompresörünü kendi çalıştırır, otomatik devreye girer çıkar..

Benim bahsettiğim 1. tip.
Aslında mobil klimanın yol randımanını ben de merak ediyorum. Alternatörün ürettiği enerji yeter, yolda aküyü falan bitirmez herhalde. Senin çalışman bizlere de örnek olacak. Kolay gelsin.

Hakan;
Karavanda kullanılan;
12v buzdolabı, 0.54 kwa, 24 saate harcayacağı enerji en fazla 907 watt veya 99 amp akü
220v Klima ise 0,95 kwa, 24 saatte harcayacağı enerji en fazla 1595 watt veya 174 amp akü
herkes zaten buzdolabını 24 saat aküden çalıştırıyor, klima buzdolabının 2 misli elektrik harcıyor 12 saat sürekli çalıştırsan aynı buzdolabının 24 saatte harcadığı kadar enerji tüketiyor oysa klima 24 saatte en fazla 3-4 saat çalışıyor, buda demekki buzdolabının 24 saatte tükettiği enerjinin 1/4 ü kadar yani 40-50 amp akü gücü tüketiyor..
Sonuç Mobil klimanın aslında buzdolabından pek bir farkı yok, sadece motoru biraz daha kuvvetli ve biri sıcak hava tahliyesi, diğeri soğutma fanı olarak extradan iki adet fanı çalışıyor...Forum sayfalarında buzdolabına alıştıkda şimdi klima bize enerji canavarı gibi galiyor galiba, zamanla onada alışırız, buzdolabı için nasılki karavanda en az 150 amp akü olacak diyoruz, klima içinde bir 50 amp akü olacak diye düşünürsek, konu daha iyi kavranır, yani 225 amp aküsü olan bir karavan 2 günlük bir hafta sonu tatilinde buzdolabını(24 saat)+klimayı(5 saat)+hidraforu+aydınlarmaları+TV yi 48 saat çalıştımaya yeter, aküleri düşük yüzde ile çalıştırmak için akü kapasitesi 300 amp'e çıkarılırsa akü deşarjı anlamında daha iyi olur...

Bu gün aracın yeni ruhsatını aldım, egzost muayenesini yaptırdım, trafik sigortasını kestirdim..Aracın krikosu ve bijon anahtarı yoktu, 6 ton hidrolik kriko ve bijon anahtarı aldım, aracı bir güzel ince ince temizlettim, silecekleri yeniledim...
Akşam üzeri Yusufa uğradım aracı gösterdim, yusuf ile beraber, sağ-sol farları ve sis lambalarını yenisi ile değiştirmeye karar verdik, bu mat ve çizik farlarla fenni muayenede problem çıkmasından tereddüt ettik, hafta içinde yetkili bir servisden motor ve şasi numaraları için kağıt alıp TÜV muayenesi için randevu alıp eğer bir defada geçebilirsem, Cam açma işleri ile yapıma başlayacağız....
Geçebilirsem diyorum çünkü aracı ilk sahibi elektrik firmasından aldım, firmanın kırmızı beyaz olan şirket renklerinden ötürü, beyaz olan arabaya kırmızı stikır yapıştırılarak araç rengi kırmızı-beyaz olarak ruhsata işlenmiş, stikırlar sökülmüş vaziyette ama ruhsat kırmızı-beyaz çıktı, aracı beyaz olarak muayeneye sokacağım bakalım ne sonuç çıkacak, belki bir kaç eksik daha bulurlarsa ozaman EK1 belgesi düzenleyerek rengide tek Beyaza çevireceğim...Eğer böyle geçerse, tek renk beyaz değişimini karavan projesi çizildiği zaman hepsini birden ruhsata işleteceğim...

Atilla ağbi arabaya kırmızı şeritler at, karavana yakışacak desende, EK-1'le ruhsatla hiç uğraşma

Haklısın Levent abi bizde aynı şekilde düşündük,ruhsatta sadece kırmızı beyaz yazıyor ama kırmızı ve beyazın şekli ve orantısı hakkında hiçbir yazı yok daha önce bir yerde duymuştum eğer tek bir şerit dahi varsa o ruhsatta kırmızı beyaz diye geçiyor hazır kırmızı renk yazısıda varken yakışıklı 2 adet şerit atılarak olay çözülebilir olmadı karavan yapıldıktan sonra tesbite giderken kırmızı iptal edilerek EK1 doldurulup sorun halledilir.

yaybek' Alıntı:
Haklısın Levent abi bizde aynı şekilde düşündük,ruhsatta sadece kırmızı beyaz yazıyor ama kırmızı ve beyazın şekli ve orantısı hakkında hiçbir yazı yok daha önce bir yerde duymuştum eğer tek bir şerit dahi varsa o ruhsatta kırmızı beyaz diye geçiyor hazır kırmızı renk yazısıda varken yakışıklı 2 adet şerit atılarak olay çözülebilir olmadı karavan yapıldıktan sonra tesbite giderken kırmızı iptal edilerek EK1 doldurulup sorun halledilir.

aynen katılıyorum ;D

Atilla bey buzdolabım hala Avcılardamı yoksa gittimi :smiley:????

Erhan; İsotherm olan buzdolabını ataşehir'den bir aile gelip yeni aldıkları T2'ye takmak için aldılar, şu anda 12v olarak 60 Litre Vitrifrigo kaldı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri