Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,260
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler, Veteran, istediğimiz gibi olması duygusallığa bağlı...Yavaş yavaş işleri yoluna sokacağız artık..

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi Bursa'daki jel akücüyle görüşüp sipariş verdim 225 amper yarın teslim alacam.İddia ediyorki TSE olan tek gerçek jel akücüyüm diyor.

Benim şansım, Yusuf'un, Levent'in arkasından imalata başlayacak olmam, onların yaşadıkları problemleri, biraz daha kestirme yoldan geçebileceğimi düşünüyorum, sende ilk yerli jel akü konusunda deneyimlerini kullanmaya başladıkdan sonra aktarırsan bizim için iyi bir deneyim olacak..İnşallah iyi neticeler alırsın...Fiyat olarakda bilgilendirirsen iyi olur, 150 amp olanıda varsa onun fiyatıda olabilir, be 150x2=300 amp kullanmayı düşünüyorum, buzdolabı ve mobil klimayı inverterle 220v kullanacağım...

Amperine 4,00 TL+KDV dedi bende ''Bu kadar iyiseniz neden bizim gruptan kimse bilmiyor'' diye sordum. Biraz muhabbet ve refaranslarını konuştuktan sonra. Bana reklam mahiyetine 600,00TL dedi, 200,00TL kapora verdim gelişmelerden ve amper fiatlarından bilgi alıp sizleri bilgilendiririm.

Saygılarımla

Atilla ağbi küsmüyüz, hayırlı olsun dedik cevap yazmadın ;D ;D ;D,
arabaya ne zaman başlıyorsun

Atilla bey hayırlı olsun.Bu kış sizin karavanın yapımını izleyeceğiz inşallah. :D

Aşkolsun Levet, olurmu öyle şey, atlamış olabilirim, bu ara her hafta perşembe-pazar Karabigadaki kampingdeyim, kampın eksikleri ile uğraşıyorum, oradaki notebook almanca klavye, yazmakda zorlanıyorum, bazı şeyleri kaçırıyorum...Aracın egzust muayenesini yaptırdım, yeni sigortasını kestirdim, yeni ruhsatını bekliyorum, TÜV muayenesi için ufak tefek eksikleri var, onları tamamlamaya çalışıyorum, muayene sonrası camları deldirerek izolasyon, tavan elektrik ve iç kontraplak kaplamaları ile işe başlayacağım, elimde iki adek 12v karavan buzdolabı var, dolapları satınca yapıma başlayacağım, dolapların satılmasına duygusal ihtiyacım var...
Bu arada bir şey sorayım, araçda kriko ve bijon anahtarı çıkmadı, şimdi bana sendeki kriko nasıl birşey söylermisin, aracın içinde krikoyu bulamadım, yoksa istepne takılırken içinde bir yeremi konuyorda ben göremedim...

züğürt gezençi, merak etmeyin, düşündüğüm iç dizayn, Türkiyede ve avrupada daha önce hiç uygulanmamış bir dizayn olduğu için biraz daha fazla dikkat gerektiriyor, tüm aşamaları paylaşacağım, ama işe başlamak duygusal olarak biraz gecikecek sonra seri bir şekilde devam edeceğiz, ve tüm safhaları paylaşacağız...

Atilla bey
Almayı düşündüğünüz mobil klimayı,araç giderken kullanabiliyormuyuz.

Klimayı özellikle araç giderken kullanmak için koyacağım, ayrıca pako şalterle elektrik alabileceğim yerlerde 220v ile çalıştıracak biçimde, gerekdiğinde araç kampda iken kendi imkanları ile aküden çalışabilmesi için 300 amp akü düzeneği kuracağım, bunun için otomatik termostatli klima modeli kullanacağım, böylece klima 10 dak çalışıp 5 dakika durabilecek..

Aracın ürettiği elektrik yeterli oluyormu,birde bu gün İsmini düzgün yazamacağım Benahuse mağazasında bahsettiğiniz mobil klimaya benzer,11000 btu 800 TL gördüm merakla soruşturdum,enerji için B sınıfı dediler.Doğru olabilirmi ?\*

Örnek olarak Airfel AP09-3102/R2 modeli 0,95 kwa 2.6 amp, yani 12v bir buzdolabı 0,540 kwa ve artık biliyoruzki buzdolabı 24 saat non stop 150 amp bir akü ile 48-50 saat çalışabiliyor, aynı şekilde klimada 150 amp akü ile non stop 24 saat çalışabilir, sonucu çıkıyor.... kim iki günlük hafta sonu tatilinde 48 saatte 24 saat klima çalıştırırki, klimanin bir günde çalışacağı zaman diliminin 4-5 saati geçeceğini sanmiyorum, daha önce çekme karavanımda mobil klima kullandım, çalıştırdığımız süre günde 4-5 saati geçmiyordu, böyle bir şartta klimaya ayrıca 150 amp bir akü tahsis edilince bir sorun yaşanacağını tahmin etmiyorum..kaldıkı klimayı akü özerinden çalıştırarak elde edilen test sonuçlarını buradan duyuracağım, takdiri herkesin şahsına ait...Ben ne yapıp edip bu klimayı karavanda çalıştıracağım, başka yolu yok, klima benim hayatımın en önemli teknolojik aleti, ben klimayı seviyorum...

Benim ideal klimam Airfelin aşağıdaki modeli...9000 btu A sınıfı dır 0.95 kwa 2.6 amp....11.000 btu olanlar karavan için fazla ayrıca 1.2 kwa 3,2 amp dir enerji sarfiyatıda büyük dür...

Bu arada klima hesabı nasıl yapılır onuda söyliyeyim, evlerde klime seçimide bu hesaba göre yapılır..Ülkemizde her coğrafi bölge için bir ısı değer birimi vardır bu değer birimi örneğin marmara bölgesi için 384 dür, klimayı kullanacağınız mekanın eni ile boyunu çarpın , çıkan rakamıda 384 ile çarpın çıkan rakam gereken klimanın btu'sunu verir ..Örnek PSA bir karavan için 1.85 x 3.36 =6216 x 384=2386 Yani 2500 btu luk bir klima olsa bir PSA karavan için yeterlidir, yani 11.000 btu ya gerek yok 9.000 btu bile çok fazla gelir, bu sebeple klima terostadı sık sık devreye girer çıkar ve gereksiz enerji harcamaz..

airfellll.jpg

Biz 2008 yılında asos küçükkuyuda 15 gün kaldık o günkü karavanımda klima yokdu ve geceleri çıldırdık, saat başı duş alıyorduk, o gün bana ders oldu...

Bu seneki sıcakları gördükten sonra şart oldu.
Bu klimanın ağırlığı ne kadardır aklıma bir hinlik geldi,bazı bölgelerde misafir olarak ağırlandığım hanelerde seyyar taşıyabilirmiyim. Birde fiatı ne kadar.
Umarım fazla başını ağrıtmamışımdır,teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri