Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,260
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler salih, yolda bir adım attık ama bu yolun çok dikenli olduğunu herkes artık çok iyi biliyor, tabiki 5-10 cm'lik dikendende korkacak deyiliz...
Hafta sonu yazılarımda türkçe harf hataları çok oldu sakın aklınıza birşey gelmesin, kampingdeki bilgisayar almanca Q klavye olduğundan bana oldukca ters geliyor....

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bir çekme karavancı daha terfi etti diye baktım gelişmelere.
Atilla bey merakla yapım aşamalarını ve özellikle belirttiğiniz kriterleri
izlemekten keyif alacağım. Kolay gelsin.
Levent

Teşekkürler, Levent, ama dediklerini yapamazsan hesabını sorarım gibi konuşup daha işe başlamadan beni korkutma, Buralphi'nin bir sözü var "sen ne yapmak istersen iste son sözü araba söylüyor diyor", ben yazdıklarımı hayata geçirmek için çaba serfedeceğim...

Merak etme hesap sormak için değil başarırsan bana model olsun diye takipteyim.

Hayırlı olsun atilla bey herşey gönlünüzce olsun .

ahmet eğrikavuk

Hayırlı olsun ;D

sn. tatar ve yücel59, temennileriniz için teşekkür ederim...

abi gönlünce bir karavana sahip olman dilegiyle hayırlı olsun

Cok sevindim. Gule gule kullan. Umarim istedigin gibi bir ilki gerceklestirirsin.

İçini karavan olarak dizayn etmeyi düşündüğün 12m3 ducato panelvanımda uygulamayı düşündüğüm iç plan..
İmalat aşamasına geçildiğinde plan ile alakalı aklımızda bir soru işareti kalmaması için, daha sonra imalat topiği açtığımda, karar verilen planın araca ugulaması ve uygulanırken karşılaşılabilecek sorunları aşabilmek adına paylaşımlarımızı sürdürebilmemiz için, Bu Planla alakalı eleştiri ve önerileri burada paylaşmak istiyorum....

5mb PDF dosyası, indirerek daha net görüntü ile inceleyebilirsiniz..
PSA PLANI pdf.pdf

PSA1.jpg

PSA2.jpg

PSA3.jpg

PSA4.jpg

Teşekkürler, İnsel..başında zor gibi görünen sadece duygusallığa bağlı kolay kısım bitti, şimdi kolay gibi görünen yine duygusallığa bağlı asıl zor kısım başlıyor...

Atilla bey hayırlı olsun ., Bilginin ve malzemenin en bol olduğu karavancı sizsiniz ..e o zaman en güzel motokaravan sizden çıkacaktır :smiley:

Atilla hocam çok fonksiyonel bir çizim olmuş,oynanacak pek birşey kalmamış bana göre.Aklıma bir detay takıldı belki erken bir soru ama madem oturumu açtın,mobil klimayı geçengün markette çalışırken karşısına geçtim ,zaten güneş almayan serin bir ortamda olmamıza rağmen beni hiç tatmin etmedi,marka 2.sınıf bir markaydı acaba farklı bir markadan daha iyi performans mı aldın,yoksa hepsi ortalama bu performansla çalışıyor ama sana yetiyormu.

Atilla bey sizin gibi degerli ve tecrubeli bir karavanciya bizim gibi genclerin akil vermesi olmaz. Bu yuzden sadece bir sorum olacak. Arkadaki yatagin uzerine bir dolap yapmayi dusunuyormusunuz. Eger dusunmuyosaniz bu yatak tek kisilik ranza seklinde ust uste yapilamaz mi? Boyle bir durumda hem arka kapidan gece gunduz disari cikma ihtimaliniz olur. Hemde eger motor dusunuyorsaniz cok zorda kaldiginiz ve calinmasindan korktugunuz bolgelerde motoru o bosluga iceri alabilirsiniz diye dusunuyorum.

Bület, şahsen çekme karavanlarımda Freecom, Haier, Amcor yanlız soğuk klimaları kullandım, çok memnunum...

senin gördüğün muhtemelen, rubenis, einhell, airfeel dir, bunların bazıları sıcak-soğuk, böyle olanlar zaten iri oluyor ve bazılarıda çift sistemden dolayı verimsiz oluyor, ısıtmalarıda zaten headpomp deyil rezistans ısıtma..Yanlız Airfell 2010 model piyasaya sürdüğü klima çok güzel hatta mükemmel diyebilirim..,,

klima seçiminde önemli bir kıstasda klimaların soğuk çıkış yönlerinin farklı olası; örnek klimayı benim gibi tavana yakın koyulacaksa önden hava çıkışlı Freecom ve Haier tercih edilmeli, Mutfak tezgahı altı gibi konulacaksa 45 derece çıkışlı amcor tercih edilmeli...
Gerektiğinde detayları dahada genişletiriz...

Melih, yatak zaten yerden 80 cm yüksekde yani tavana 100 cm kalıyor, artık ranza sığacak yükseklik kalmıyor..Zaten karavanda yatan herkes gece kayar kapıyı açıp dışarı çıkabiliyor, buzdolabını açıp soğuk suyunu içebiliyor, wc ye gidebiliyor, arka kapının açılması gerekmiyor, arka kapıyı açmak için bagajdan vaz geçmek gerekirki bu olmaz...araç dışında motor tabiki olacak, ama emniyet tedbirleri dışarıda alınacak, zaten konulacak motor Mondial UKH 100, sıfırı 1400 TL, ikinci eli 500-600 TL, bırak dışarıda kalsın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri