Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
cuneytulu ve alpino teşekkürler,
Henüz aracın kendisi ile sorunları bitiremedim, kayar kapının merkezi kilidi şu an için çalışmıyor, bir kaç güne kadar çalışacak, şu an kayar kapıyı anahtarla açıp kapatıyorum, geçen gün arka fren balatalarını değiştirdim, balatalar sıkma yaptı ,ötmeye başladı oysa yeni kalın balatalar el freninin inik pozisyonda bile sanki iki çıt çekili gibi etki yapmasına sebep olmuş, el freni telini aracın altına yatıp biraz gevşettim sorun çözüldü, şu günlerde genelde aracın kapıları ile uğraşıyorum, sorunlarını çözmeye çalışıyorum, çünkü karavan yapıldıkdan sonra tamiri zorlaşacak işler var, örnek kayar kapının sol alt köşesindeki kapının elektrik tetikleme yaylıları var, elektrik aktarımında sorun çıkarıyor buda merkezi kilidin kayar kapıda çalışmasına mani oluyor, bu gibi surunları çözmeden işe başlarsam sonradan kayar kapının önüne mutfak tezgahı geleceği için o elektrik tetiklerine birdaha kolay yoldan ulaşılamayacak, ulaşamak için kapının sökülmesi gerekecek, bu tip sorunları tam olarak çözmeden, kapılar tam sağlıklı şekilde çalışmaya başlamadan, karavanın içine başlamayı düşünmüyorum..
Çoğunluklada parça değişikliklerini ve tamirlerini kendim yapıyorum, tamircilerle uğraşmakda zor, küçük işlere bakmak istemiyorlar veya dükkan kirasını bir işden çıkarmaya çalışıyorlar, hakikaten beni aşacak işler olmadıkca tamircilere para vermek bana zor geliyo, parayı sokağa saçmak gibi bir şey..
Birde olmayacak aksilikler çıkıyor, örnek, aracın içinde kriko ve bijon anahtarı çıkmamıştı, bende şişe tipi hidrolik kriko ve bijon anahtarı aldım, kriko tamanm ama bijon anahtarı fiyasko, çünkü bijon anahtarının en büyük ucu 23 no, ama aracın bijonları 24 no, şimdi mecburen 24 no bir lokma alıp bijon anahtarının bir ucunu kestirip unun yerine 24no lokmayı kaynattırmak lazım, hergün bir sürpriz ile karşılaşıyorsunuz...