Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 263,523
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler, yiğitt...

Tüm kapılar bugün elden geçti, özellikle kayar kapı 4x4 lük oldu...Sınıf farkından dolayı verdiğim EK1 belgemi ruhsata işlettim...Aracın arka balatalarınıda değiştirdim, böylece aracın mekanik sağlığı tamamlanmış oldu..Bundan sonraki adım, camların açılması ve araç içine koymayı düşündüğüm 150 litre temiz su deposunu paslanmaz saçdan yaptırmak olacak...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

PSA grubu araçların iç ölçülerinde tavana doğru daralan ölçüler her zaman izafi olmuştu, işte PSA'ların iç ölçüleri...tavana doğru daralan ölçüleri dikeydeki yükseklik ölçüleriyle birlikde okuyun..

PSA ölçü.jpg

Bu ölçüleri, ilk kez böyle ayrıntılı bir şekilde görüyorum. Bu ölçüler, çoğumuzun çok işine yarayacaktır; emeğiniz için sağolun.

Cavid Sezen

Bu arada araç almayı planlayanlar için önemli bir bilgi daha vereyim..
Araca ödediğim ücretin haricinde, şu ana kadar resmi ödemeler(alım satım, sigorta, mtv, ruhsat değişimi, EK1, tüv) 1000 TL tuttu, Araç her nekadar temiz olsabile muayeneden geçebilmek için değişen parçalar, kapıların düzgün çalışması için değişen tamir takımları ve parçalar, kıvır zıvır diye geçiştirilen ufak tefek sayılan parçalar ve bunları değiştirilmesine 1100 TL ödendi...Toplamda 2100 TL bu bedel araç alırken hiç hesaba katılmayan ama zorunlu olarak karşınıza çıkan, resmi ödemeler ve muayeneden geçebilmenin şartları, vaz geçemeyeceğiniz, öteleyemeyeceğiniz göze görünmez harcamalar..Ucu ucuna hesaplarla araç almaya çalışırken kaçamayacağımız görünmez mecburi harcamalar, aman dikkat edin...Kaldıki aracın yürür mekaniği ,motoru, aksları, lastikleri, aküsü mükemmel olduğu için bu harcamaların içinde mekanikle alakalı hiç bir harcama yoktur, bütün harcamalar kapılar, kilitler, aydınlatma ve elektrikle alakalıdır, araçda yürür mekanik, lastik, akü, aks ve motorla alakalı harcamalarında olabileceği düşüncesini aklınızdan çıkarmayın, bütce hesabınızı yaparken dikkatli olun..Aracı bir alalım yavaş yavaş yaparız olmuyor....

Ölçuler harika olmuş teşekkrüler.

Atilla bey,
Yapım aşamasını bu şekilde ayrıntılı devam ederseniz, başta ben olmak şartıyla diğer karavan sahibi olmak isteyen arkadaşların da çok işine yarayacağından emin olabilirsiniz.
Teşekkürler.

sn. berkcantp;
Yusuf olsun, Levent olsun Bizim gizli saklı hiç bir şeyimiz yok, bildiğimiz herşeyi art niyetsizce ortaya yazıyoruz, kendine güvenenler bilgiler ışığında kendi yapsın, organize edebilenler kısmi taşörön kullanarak yaptırsın, elinden gelmeyenler ise bilgiler ışıgında tamamını yapabilene yaptırsınlar veya bizim yaptığımız-yapacağımız karavanlara talip olsunlar, sonunda her şey satılık, bizler bir karavan yapıp kenara çekilmeyeceğiz, çünkü biz karavanla gezmek kadar karavan yapmakdanda zevk alıyoruz..Bu güne kadar yılların yorgunluğu ile çöp durumuna düşmüş bir çok çekme karavanı revize edip nasıl milli ekonomiye kazandırdıysak, panelvan içine karavan yapma işide sürekli olarak devam edecek, belki her seferinde bizde biraz daha tecrübelenerek daha güzel karavanlar ortaya çıkaracağız..

Atilla bey,
Yusuf - Levent ve başka kardeşlerimizde çok güzel art niyetsiz işler yaptı, halada yapıyorlar. Bunun farkındayım anlatmak istediğim, çizim ve grafiklerle desteklemeniz konuyu daha da anlaşılır kılıyor.

Çalışmalarınız, ansiklopedimizin 2010 baskısı olacak. Heyecanla bekliyoruz, yüreğinize, bileğinize kesenize kuvvet.
Bu platformda çalışmalarını, bilgilerini ve görüşlerini sergileyen tüm arkadaşlara ve foruma emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
Cüneyt

atiladi' Alıntı:
kurtadam ve melih, İyi dilekleriniz için teşekkür ederim,

Cavid abi, yüksek çıta meselesi deyil, ama nasılki Yusuf ve Levent farklı tasarımlar uyguladılarsa bende, çeşitlere yeni bir çeşit ekliyerek, bu güne kadar avrupada bile hiç uygulanmamış, tasarımı tamamen bana ait bir yerleşim şeklini deneyeceğim...
Amacım, 4 yetişkin yatabilsin, 4 yetişkin serin ve yağışlı havalarda masada karşılıklı oturup kadeh tokuşturabilsin, yatmak isteyen herkes istediği anda yatağını açıp yatabilsin, gece herkez wc'ye gidebilsin, isteyen herkes gece karavandan rahatca inebilsin ve buzdolabını açıp soğuk suyunu içebilsin..Benim kriterlerim bunlar olacak..
atilla bey öncelikle aracınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim umarımki kriterlerinizi gerceklestirirsiniz hepimizin beklentisini hayata gecirmiş olacaksınız sabırsızlıkla beklemekteyim bol sans

cuneytulu ve alpino teşekkürler,
Henüz aracın kendisi ile sorunları bitiremedim, kayar kapının merkezi kilidi şu an için çalışmıyor, bir kaç güne kadar çalışacak, şu an kayar kapıyı anahtarla açıp kapatıyorum, geçen gün arka fren balatalarını değiştirdim, balatalar sıkma yaptı ,ötmeye başladı oysa yeni kalın balatalar el freninin inik pozisyonda bile sanki iki çıt çekili gibi etki yapmasına sebep olmuş, el freni telini aracın altına yatıp biraz gevşettim sorun çözüldü, şu günlerde genelde aracın kapıları ile uğraşıyorum, sorunlarını çözmeye çalışıyorum, çünkü karavan yapıldıkdan sonra tamiri zorlaşacak işler var, örnek kayar kapının sol alt köşesindeki kapının elektrik tetikleme yaylıları var, elektrik aktarımında sorun çıkarıyor buda merkezi kilidin kayar kapıda çalışmasına mani oluyor, bu gibi surunları çözmeden işe başlarsam sonradan kayar kapının önüne mutfak tezgahı geleceği için o elektrik tetiklerine birdaha kolay yoldan ulaşılamayacak, ulaşamak için kapının sökülmesi gerekecek, bu tip sorunları tam olarak çözmeden, kapılar tam sağlıklı şekilde çalışmaya başlamadan, karavanın içine başlamayı düşünmüyorum..
Çoğunluklada parça değişikliklerini ve tamirlerini kendim yapıyorum, tamircilerle uğraşmakda zor, küçük işlere bakmak istemiyorlar veya dükkan kirasını bir işden çıkarmaya çalışıyorlar, hakikaten beni aşacak işler olmadıkca tamircilere para vermek bana zor geliyo, parayı sokağa saçmak gibi bir şey..
Birde olmayacak aksilikler çıkıyor, örnek, aracın içinde kriko ve bijon anahtarı çıkmamıştı, bende şişe tipi hidrolik kriko ve bijon anahtarı aldım, kriko tamanm ama bijon anahtarı fiyasko, çünkü bijon anahtarının en büyük ucu 23 no, ama aracın bijonları 24 no, şimdi mecburen 24 no bir lokma alıp bijon anahtarının bir ucunu kestirip unun yerine 24no lokmayı kaynattırmak lazım, hergün bir sürpriz ile karşılaşıyorsunuz...

Atilla bey hayırlı olsun .
Bittiğinde Türkiye'de bulunan en kullanışlı motokaravanlardan bir tanesi olacağına inanıyorum .
Aracın ruhsatını karavana çevirken onaylı bir proje gerekiyor diye duymuştum .Bu proje nereden onaylanıyor ,
ve yapılma esnasında nasıl denetim yapılıyor ? Yoksa araç bittikten sonra yaptıklarımıza göre mi projelendiriyoruz ? ::smiley:
Sağlamlık , güvenlik , emniyet ,yangın ,ağırlık vs. belirli kriterleri var mı ?
Özür dilerim ,çok fazla soru sormuşum , bana cevap verene kadar siz karavanı bitirirsiniz . ;D ;D
Kolay gelsin.

Teşekkürler oort cloud;
Aslında proje hiç bir işe başlamadan çizilmesi ve TSE'den onay alınması ve bu projeye uygun olarak içinin yapılması gerekiyor ve montajın 30 günde bitirilerek TÜV muayenesinde projeye uyumluluğunun onayı gerekiyor, ama bu yol izlenirse sorunlar çıkabiliyor, kağıttaki projeyi araca uygularken ölçüler anlamında zaruri değişiklikler olabiliyor böyle oluncada muayenede proje ile ölçüleri karşılaştırılınca projeye uymadığınız anlamı çıkyor ve projenin yenilenmesini isteyebiliyorlar...İkinci yöntem projenizin temel olarak TSE den reddedilmeyeceğine eminseniz, önce aracın içini yapıp bitiriyorsunuz, sonra bitmiş işin ölçüleri ile proje çizdirilip TSE onayı alınabilirse, TÜV muayenesinde kesinlikle proje ve aracın dizeynı tam olarak örtüşdüğ için muayeneden kolay geçiliyor...
Sağlamlık , güvenlik , emniyet ,yangın ,ağırlık gibi kriterler yok veya TSE ve TÜV muayenesindeki arkadaşların gözlerine çarpan aşırı aptalca bir şey olmadığı sürece bu kriterlere bakılmadığını sanıyorum...

Cevabınız için teşekkürler.
Bir şey daha sorsam , söz ; uzun bir süre soru sormayacağım . :D
Bu projeyi kime çizdiriyoruz ve TSE belgesini hangi kurumdan alıyoruz ?
Affedin , iki soru olmuş ... ;D

Trafik muamelecilerinin birlikde çalıştığı yüzlerce böyle büro var, muamecilerdende yardım alabilirsiniz, bu bürolar makina mühendisleri odasına bağlı mühendis arkadaşlar, Google'a "araç tadilat projesi" kelimelerini yazarsanız bir sürü tadilat projesi çizen mühendislik bürosuna ulaşabilirsiniz...TSE belgesini TSE kurumu veriyor zaten...

Sabır ile verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim .Bayramınız bol gezili olsun .İyi bayramlar . :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri