Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Teşekkürler erdenbay, bende senin yaptığın gibi yaptım, yatağımın enini 115 cm ayarlayıp denemek için kaç gece denedim biliyormusunuz, boyum 180cm, kilom 95kg 42 cm beni ikna etti, koltuk grubunun yerden yüksekliği 30 cm, 42 cm koridor, eğer tavana kadar "iki duvar arası" ölçüsü olsaydı siz haklıydınız, mutfak tezgahı genişliği haklısınız dar ama biz yıllarca karavanlarda dar alanda paslaşmaya alıştık, beni sadece mutfakda kesme doğrama işlerine az yer kalması canımı sıkıyor ama oturma grubunun masa üstü işi kurtarıyor, tabi en önemli unsur eşim, wc'si olan bir karavan onun için yeterli, biz yıllarca çadırlarda geçirdiğimiz günler, çadır ortamında yemek yaptığımız şartlara göre, her teknolojisi olan sıkışık bir karavan bizi yormuyor, biz doğa ve karavanla barışığız hayatımızda tek beklentimiz, karavanımızın tam teşekkül olması..Geçenlerde eşlerin karavan hayatından memnun olup olmadıklarına dair bir topik açılmıştı, benim eşime karavan dolmabahçe sarayı gibi geliyor, bu kadar olmasa bile karavanda mantı açacak kadar hayatla barışık biri olması benim şansım, bende hayatla barışık biri olduğum için yatağın eni 125 cm olmazsa uyuyamam, uyuyamazsamda dinlenemem diyenlerden deyiliz....Dediğiniz yatma planını yusuf gözdemed ömer abinin karavanında uyguladı, gece buzdolabından su içmeniz imkansız, ve kayarkapı önünde yatanlar kalkmadan karavandan çıkmanız imkansız oluyor...Kriterlerim belirttiğim gibi, şahsi görüşümüz, sıkışıklığa evet ama tam teşekkülden ve karavandan beklentilerimizi yansıtan kriterlerden ödün vermeye hayır...
Sen sıkışıklık konusunda haklısın, ama sıkışıklık bizi rahatsız etmiyor, çünkü bize sıkışık gelmiyor...Başka bir düşüncede, birde böyle dünyada hiç denenmemiş bir model yapalım dünyada bir tek bizde olsun gibi bir düşüncemiz var, bu düşünceye masraf etmeyide göze aldık, deneyelim bakalım sonuçda ortaya ne çıkacak, zaten karavan sadece satılıncaya kadar kullanılacak, durumu değerlendirip bir sonrakini edindiğimiz yeni tecrübeler ışığı altında gereken şekilde revize ederiz artık...
Bu gün, karavanda kullanacağım, Herier 9000 btu klimamda geldi, derinliği fazla eni dar bir model olduğu için buzdolabının üstüne konulduğunda klima yanında bize 20 cm eninde 80cm yüksekliğinde bir raf-dolap sistemi hediye etti, daha önce airfel kullanmayı planlarken böyle bir imkan tanımıyordu, bazen malzemede insana avantajlar sağlıyabiliyor....
Sonuç olarak, yanlış anlama, dizayn benim fikrim diye körü körüne savunmuyorum, ayladır ölçüp biçiyoruz herşeyin farkındayım, bu sadece insanların hayattan beklenti farklılığı, çünkü forumda yatağı büyük olsun diye banyodan,wc'den vazgeçen arkadaşlar bile var...
Ayrıca, cam açma işleri, izolasyon ve iç duvarlara marin kontra kaplaması tamamlandıkdan sonra, yüksek dansiteli 2cm lik mavi strapor ile yapmayı düşündüğüm planı karavanın içine aynen uygulayacağım, bu herkes için hem bir ilk olacak hemde bitmiş halini deneme imkanı verecek, 1/1 maket çalışmasından sonra fikirlerimizde değişiklik olurmu, onu ozaman tartışacağız artık...