Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,298
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Tabana iki kat antipas sürdüm, sonra tekrar aracın orjinal çift companentli boyası ile boyandı, tavan yüksekliğinden ödün vermemek için, 5 mm izolasyon şiltesi üzerine 16mm marin kontra plak yerlerştirilerek taban çalışması sonlandırılacak, bu şekilde hem kontraplağın esneme yaparak gıcırtı çıkarmasına engel olunacak, birazda ısı izolasyonu yapması sağlanacak, zaten 16 mm kontraplağın yeterince ahşap sıcaklığını pisikolojik ve termodinamik olarak sağlayacağını umuyorum...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

paylaşımınız için teşekkür ederim

Atilla bey, görüşleriniz için teşekkürler. Tekrar kolay gelsin.

atiladi' Alıntı:
......... karavan bittiğinde hem tarafımdan kullanılacak bir yandanda satışa sunulacak, bu sebeple benim hedefim kalabalık aileler....

Atilla abi, henüz işin başındayken bu durumu dürüstçe açıklama nezaketi gösterdiğin için şahsım ve tüm katılımcı arkadaşlar adına ne kadar teşekkür etsem azdır...

Bildiğin gibi daha önce bu konularda bazı nahoş sorunlar yaşamıştık. İnsanlar foruma giriyor, kendilerini olduğundan farklı bir şekilde tanıtıyor, fikirlerimizden faydalanıyor, sonrasında binbir türlü bahaneler göstererek karavanlarını satışa çıkarıyorlardı. Fikirden faydalanmayı da geçtim, onca samimi paylaşım mesajından sonra insan kendini eşek yerine konmuş hissediyor...

''Forumu ticari çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyenlerin dikkatine'' isimli başlıkta bu duruma dikkat çekmeye çalışarak gerekli uyarı mesajımızı yayınlamıştım.

Biz bu duruma karşı değiliz... Birileri çıkıp da ''ben bu karavanı satmak için yapıyorum'' dese bile yardımlarımızı esirgemeyiz. Güzel bir iş yapılmışsa beğenilerimizi iletir, yüreklendirir, takdir ederiz. Paylaşımın olabilmesi için, her şeyden önce dürüstlük ve açıklık gereklidir.

Daha önce yaşanan nahoş olaylarda, bir çokları seni örnek göstermiş, ben de onlara gereken cevabı vermiştim. Türkiye'de kamp ve karavan kültürünün, altyapısının ve pazarının gelişmesini istiyorsak, bu iş, üreticisiyle, tüketicisiyle, tamircisi, satıcısı, ustası, marangozu, hurdacısı, mühendisiyle, kamping işletmecisiyle, turizmcisiyle, kiralama firmasıyla bir bütündür. Herkese ve hepsine ihtiyacımız var. Yani bu bütün içerisinde Atilla abi de olacak, İmaj Karavan da, Yusuf usta da, Evcan Kamping de, Casavan da, Galerici Ahmet de, minibüscü Mehmet de, Hymerci Süleyman da...

Ancak korkum odur ki, şimdi açık ettik iyice, müşteriler de bir an önce bitmesi için bekliyor olabilir. Sen bu karavana binemeden hemen satılırsa ne olacak? :smiley:

Kolay gelsin... Paylaşımlar için de ayrıca teşekkürler...

Ayrıca, cam açma işleri, izolasyon ve iç duvarlara marin kontra kaplaması tamamlandıkdan sonra, yüksek dansiteli 2cm lik mavi strapor ile yapmayı düşündüğüm planı karavanın içine aynen uygulayacağım, bu herkes için hem bir ilk olacak hemde bitmiş halini deneme imkanı verecek, 1/1 maket çalışmasından sonra fikirlerimizde değişiklik olurmu, onu ozaman tartışacağız artık...

Atilla hocam bende T5 den önce böyle bir çekme karavan projesi yapıyordum,yan panelleri bile yaptım ama t5 gelince şimdi askıya aldım onun yerine daha güzel bir oyun aracı haline çevirme planlarım var.Ben senin bu mavi strafor ile ilgili küçük bir not vereyim,doğruluğu konusunu bilmiyorum ama mantıklı gelmişti bana.Erba karavan da Erdoğan beyin oğlu Onur bana' abi onlardan yapma dedi,uzun zamanda onlar hareket ettikçe ufalanıyor'dedi,gerçekten bu straforların yapısı beyazlardan farklı,onun yerine git dansitesi yüksek beyaz olanlarından yani klasik olanlarından al dedi,bu bilgiyi sana vereyim dedim.

Atilla abi,

Araç 15m3 lüklerden olsaydı, projende ne türden değişiklikler olurdu?

Teşekkürler Cem, ben durumu düşüncelerimin doğrultusunda izah ettim, doğru anlaşılmış olmak beni mutlu etti..

Bülent;
strapor konusunda bir yanlış anlama var herhalde, straporu yalıtımda kullanmıyorum, sadece iç plan maketinde kullanıp, ölçü kontrolleri yapıldıkdan sonra sökülüp çöpe atılacak, yalıtımda bir yüzü alüminyum kaplamalı cam yünü kullanılacak ve zerreciklerin ortama karışmaması için yüzeysel olarak yalıtılacak, bunun tercih edilmesinin sebebi, araçda kaza sonrası oluşabilecek eziklerin araç dışından tamiratı sırasında oksijen kaynağı veya elektrotlu çektirme uygulaması sırasında bir yangına sebebiyet vermemek için, yalıtımda strapor kullanılırsa tamirat yapılacağı zaman araç içinin bölgesel olarak sökülmesi gerekecekdir, buradaki düşüncem cam yününün yanmaz özelliğini avantaja çevirmek..

Taiga,
12m3 ile 15 m3 arasındaki fark 3 m3 deyil, yaklaşık 2m3, kalan 1 m3 aracın tavanının daha yüksek olmasında ve yeni modellerde araç yukarıya doğru daralmadan daha dik bir konumla yükselmesinde saklı, benim planıma uygulasam, sadece yatakların gece konumunda üst üste binmelerine engel olarak daha düzgün sabit konum yaratabilecekdi, tabi uygulamam 15m3 olsaydı sabit yatağı enine kullanarak, banyoya ortada daha büyük bir yer ayırıp, buzdolabını statik çift kapılı 150 cm boyunda 300 litre, dondurucu bölümlü bir buzdolabı kullanmayı düşünürdüm..Ama buna 2012 den önce imkan ve müsade yok, biliyorsun...2012 yi beklemek yerine çekme karavanlardaki tecrübelerimi şimdilik 12m3 de değerlendirerek, campervan çıraklık eğitimimi tamamlamayı düşünüyorum, zaten 2011 de şu anda alkovenli kullanan bir arkadaşımıza 15m3'e campervan yapacağımız için bu deneyimide kalfalık dönemine bırakmayı düşünüyorum..

Her şeyi anladım da abi...
Orsaalabanda ya Cem...
Mayıstosböce ne Bülent...
Bana gelince Taiga... :eek:

Sen taiga'sın, ve akıllıca, kısa, akılda kalır, unutulmaz bir nick seçtiğin için seni kutlarım, sen gelde "yayiyayayu"yu akılda tut imkan varmı, nick name kolay hatırlanabilir ve kısa olmalı diye düşünüyorum, seni, asla unutmam....

Kendimi "sütoğlan" gibi hissettim... ;)

Not: Acelem yok abi... "Selimiye" dönemine kadar bekleyebilirim... :D

atiladi' Alıntı:
Sen taiga'sın, ve akıllıca, kısa, akılda kalır, unutulmaz bir nick seçtiğin için seni kutlarım, sen gelde "yayiyayayu"yu akılda tut imkan varmı, nick name kolay hatırlanabilir ve kısa olmalı diye düşünüyorum, seni, asla unutmam....
ben zoru severim nick name'imden memnunum çok akılda kalmamada gerek yok kaldığım kadarı bana yeter teşekkür ediyorum

Yaşar, sen benim için, yayiyayayu deyil, Yaşar'sın, inan aklımda tutamıyorum, yazmaya kalksamda ezbere yazamıyorum...

atiladi' Alıntı:
Yaşar, sen benim için, yayiyayayu deyil, Yaşar'sın, inan aklımda tutamıyorum, yazmaya kalksamda yazamıyorum...
canın saolsun sen yinede yaşar olarak bil yaşar olarak yaz

Atiila bey;
Çalışmalarınız merak ve ilgi ile izliyorum. Özellikle yaptığınız çalışmalarda araştırmaya ve öğrenmeye çok meraklı yapınmızdan da kuvvet alarak, aklıma gelen şu konuyu sizinle paylaşmak istedim. Planladığınız karavanda özellikle çok kişinin kalmasını düşünüyorsunuz. Ancak özellikle gece istirahat halinde iken, 5 kişinin kirleteceği havanın içeride uyuyan insanları olumsuz olarak etkileyeceğini düşünmekteyim. Özellikle ilerleyen saatelerde karavan içerisinde azalan bir oksijen oranına ilaveten artan bir karbondioksit oranı söz konusu olacaktır. İçeride düşen oksijen oranın yüzde ondokuzlara ulaşması durumunda büyük bir olasılıkla uykuda sıkıntı başyacaktır. Bu konuda mutlaka kafanızda bir B planı olduğunu düşünmekteyim. Bu konudaki engin fikirleriniz paylaşmanız dileği ile saygılarımı sunarım

Rıza BİZER

marion, çok basit tavanda iki adet 40x40 boyutunda havalandırma camları var bunlar kamplarda hava çok soğuk veya yağışlı olmadığı durumlarda zaten sürekli açık duruyor, ısınan ve kirlenen hava fizik kuralları gereği zaten yukarı yükseliyor...Yani hava kirlenmesi diye bir şey yok...

Görüntü178.jpg

Ayrıca yan camlarımda, kendi özel tasarımım, çerçeve içinde hem sürgülü çalışacak hemde klasik karavan camları gibi kamplarda yukarı doğu açılabilecek...

Nefeslerle ısınan hava, sıkıntısı beni daha çok düşündürüyor, bunuda 9000 btu mobil klima ile çözüyorum...Aslında klimayıda çok severim, evimde bile salona klima taktırmadan önce yatak odama klima taktırdım...Klimasız bir hayat düşünemiyorum..Panelvanların %95 inde klima olmadığı için aynı zamanda klimayı yolculuk sırasındada araç kliması gibi çalıştırmayı düşünüyorum..

Camper CAM.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri