Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,278
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Yusufun camı düz değil onda da eğim var, düz camı oturtamazsın
camın dış kasasının kaporta yüzeyine olan eğim çok önemli + fitillerin cama düz basması için içerdeki düzlük,
bu konuda ben çok kafa yordum, hatta benim aracın camını kendim yapacaktım fakat bu kasa kurma işini elimdeki alet edevatla yapamayacağımı anlayınca vazgeçtim, ben çift cam esasına dayanan çit plesiglas kullanarak dışarı doğru açılan cam yapacaktım, fakat dış eğimle içerdeki düzlük bölümünü alüminyum malzemelerle halledemedim, ahşaptan kasa kurup sonra polyester ile kaplayarak halledebileceğime kanaat getirdim fakat polyesterin kokusu ve işçiliğini düşününce bunun sokakta olmayacağına karar verdim ve projeyi erteledim

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Tamam ozaman, cam eğimli ise bende dış çerçeveyi eğimli yaptırırım, bunda bir sorun yok, sadece fiyatı biraz artıyor, durum böyle olunca işi kaynakcının deyil, kaportacının yapması gerekiyor..

atiladi' Alıntı:
Tamam ozaman, cam eğimli ise bende dış çerçeveyi eğimli yaptırırım, bunda bir sorun yok, sadece fiyatı biraz artıyor, durum böyle olunca işi kaynakcının deyil, kaportacının yapması gerekiyor..

aslında maharetli ve boş vakti olan bir cakacı bulmak lazım, o da kalıp malıp bür sürü işi yokuşa vuracaktır, kolay gelsin demekten başka şu an yardımcı olamıyorum, kusura bakma

Atilla abi bir de camın ağırlığı var. Yukarıya açılacak cam menteşeye bir hayli yük bindirecektir. Bunu da hesaplamalısın...
Ayrıca boya çok güzel olmuş eline sağlık :smiley: :smiley: :smiley:

Atilla bey ;
Sanırım yukarı koyacağınız havalandırmaların benzerinin birinin içine bu kayar camları gömebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama maliyet konusu takdirinize maruzdur.
Rıza

Haklısın Haşmet, ama elimde çok güzel, kalın paslanmazdan cam kaldırma kolları var, bunları kullanacağım....

Marlon, tavan havalandırmasını bu işe adapte etmeye gerek yok, aynı camın tek yön açılan acil çıkış camı olanıda var, onuda araştırıyorum...

kol.jpg

Hem sürgülü hem yukarı açılması güzel olacak. Sızdırmaz olması da çok önemli. Ama siz bu konuya mutlaka iyi bir çözüm bulursunuz.

Yücel, sızdırmazkıl için oldukca seçenekli fitiller var, binek arabaların kapı fitilleri bu işe uygun..

Aslında elimde bir adet 90cm fitilleri ve üst alüminyum menteşesi ile takım sıfır karavan camı var ama ben camı 125 cm yapmak istediğim için araştırıyorum, belki mutfak tarafında karavan camını kullanırım..

Karavanın,iç yerleşim planının, son revizyondan sonraki hali, eleştiriler doğrultusunda koridor genişletildi, banyo kapısı stor hale getirildi..Hala eleştirilere açık...

Resmin sol üst köşesindeki "Ducato imalat PDF" dosyasını tıklayıp bilgisayarınıza indirerek daha net inceleyebilirsiniz..

Ducato Ä°MALAT.jpg

Ekli dosyalar

• Ducato Ä°MALAT.pdf
    3.4 MB · Görüntüleme: 247

planda herhangi bir problem yok, tek sıkıntı ağırlık hep sol tarafta gözüküyor, yolcu ve yükleme açısından

Levent, haklısın..2 kişilik seyirde sağ sol eşit ama 4 kişilik seyirde fark var
***Akü grubu, arka koltukda koridor tarafında, yani tam araç merkezinde...
***Atık ve temiz su depoları sağ sol fark yapmıyor, enine iki sıra, temiz su seninkinin aynısı araç içi, atık su şase arasında...
***Sağ tarafda ağırlık olarak, buzdolabı dolu olarak 50kg+klima 30kg+LPG tüp dolu 30kg+mutfak malzemeleri 30kg=140kg sabit yük görünüyor..Bu yükün sol tarafdaki iki yolcuyu absorbe edeceğini düşünüyorum..
***Dört kişilik seyirde, sağ tarafdaki fazlalık sadece sabit yatak altındaki yük bölümüne yüklenebilecek eşyalar olacak...İki kişilk seyir halinde, sağda bagaj yükü ile soldaki ağırlıklar tam eşit oluyor..

Yan tarafların planınızdaki ölçüsü 325cm görünüyor. Bu uzunluğu 336cm biliyorum. 11cm kontraplak paylarına mı bıraktınız?
Şahsi fikrim, Yemek grubu bölümünden 5cm daha fedakarlık etseniz, yani 90cm yapsanız, mutfağınız biraz daha rahatlıyacak. Koridor 45+ Mutfak tezgahı 45 + Masa grubu 90=180cm gibi. Kolay gelsin...

Atilla ağbi şimdi sakin kafayla incelediğimde, senin planda eleştiri yapacağım tek yer, ön şöför ve yolcu koltuklarından faydalanmıyorsun, o koltuklar sadece seyahat sırasında kullanılacak, araç içinde bence çok büyük bir kayıp alan,
ön koltuklarıda bu projenin içine dahil edemiyormusun, aracın en az 60cm genişleyecek,döner sehpa kullanarak veya aşşağıdaki çizimdeki gibi arkalıkları kaydırarak oturma gurubuna dahil edebilirsin,sabit yatak boyundan en az 50-60cm uzatabilirsin

atilla.jpg

Böyle bir koltuk modeli var mı? nerede?

Atilla araç içi çok güzel olmuş bundan sonrası için kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri