Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,547
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Yasadıgım sehir İstanbul olunca, reflex olarak guvenlik sorunundan onları kapalı düşündüm:smiley:))))

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Aracın Boya rötüşlerini yapmak için işe başladım ama kapı içleri, kapı çerçeveleri iç yan duvarlar, taban hepsini boyadım, cuma günü kapılardaki çelik macun çekilmesi gereken yerlere çelik macun çekip zımpara işlerini bitirip boyaya hazır hale getirdim, cumartesi, bugün, erkenden kapıları komple dağıttım, tüm kilit ve benzeri nesneleri sökdüm, kayar kapıyı yerinden söküp sandalyelerin üzerine yatırdım, gazete ile boya maskelemesini yapıp, aracın orjinal çift kompenentli beyaz rengi ile, tabanca ile boyadım...Boyanın kurumasını beklerken, kapılardan söktüğüm bütün parçaları tinerle yıkayıp tekrar yağladım, kapılardan tüm kıvır zıvırı sökdüğüm için hem boya kolay oldu hemde parçalar kısmıde olsa boyanmadı, 2 saate boya kurudu, sökdüğüm bütün parçaları itina ile tekrar montajladım, tabi kayar kapıyıda, maskeleme gazetelerini sökünce, araç süper bir şekilde ortaya çıktı, pırıl pırıl oldu, yarın, pazar günü, kapı fitillerini montajlayacağım, birkaç parçanın siyaha boyanması lazım onlarıda bitirip araçla alakalı hazırlık işlemlerini bitirmiş olacağım...

Bu işi yapmak zorundaydım, çünkü kapı iç yüzeylerinde ve çerçeve içlerinde çok çizikler vardı ve bunlar beni rahatsız ediyordu, aracın içi her nekadar kontra ile kaplansa bile kapı iç yüzeyleri açıkda kalıyor ve kötü görüntü veriyor, bu işleri sonradan yapmak ise imkansız gibi birşey olduğu için kolları sıvamak zorunda kaldım..Birde temiz ortamda çalışmayı çok severim, artık aracın içine yavaş yavaş başlayabilirim, çalışma zevkim gelmeye başladı..araç bundan sonra karavan olarak kullanılacağı için bu işi yapmaya değdi, herşey bir anda değişti sanki...

Bütün işleri tek başıma yaptım, sadece kayar kapıyı takarkan hanım yardıma geldi, hanım eli değmeden yine olmadı...

Resimlerin altında boyadan önce ve sonra diye belirttim..

Arka kapı boyadan önce.jpg

Arka kapı boyadan sonra.jpg

Yankapı boyadan önce.jpg

Yan kapı boyadan sonra.jpg

Buda bütün işi yapan havalı canavar..

Yarın hedeflediğim işleri bitirebilirsem, aracı motorlu pasta cila makinası ile komple pasta cila da yapacağım, yetiştiremezsem, pasta cila hafta içine kalacak..

Görüntü248.jpg

Nereden nereye kelimesini söyleyecek hale gelmeye başladı.Kolay gelsin Atilla hocam.

Bu gün, pazar, cumartesiden kalan eksikleri tamamladım, siyah olması gereken yerleri siyaha boyadım, Tüm kapı fitillerini takdım, kayar kapı ayarına bir kez daha el attım, kayar kapının dış yüzeyindeki plastik bantta sorunlar vardı, yeni klipslerini zaten hafta içinde almıştım, sökdüğümde yarıdan fazlasının kayıp olduğunu gördum, silikon sıkarak yapıstırmışlar, klipsleri dayson mastikle yerlerine yapıştırdım çünkü yuvalarda bozulmalar olmuş..İçini düzenleyip bir temizlik yaparak hafta sonu çalışmamı sonlardırdım..Pasta cila hafta arasına kaldı..

Görüntü260.jpg

Görüntü261.jpg

Görüntü263.jpg

Görüntü264.jpg

Görüntü262.jpg

Benim arabamda beyaz,artan boyayla benim arabamı'da boyarmısın diye sorsammı ? ::smiley:

Boyamak hiç bir şey deyil, kopresör ve boya tabancası oldumu, sadece biraz cesaret gerekiyor..Zor olan problemli yerlerin açılkp çelki macun çekilip zımpara yapılması işte bu adamı öldürüyor..Tabi birde kapılardaki kilt gibi kıvır zıvırların sökülmesi gerekiyor, sökmek birşey deyil ama ortalıkda darmadağan olan bu parçaları tek tek temizleyip doğru şekilde takıp ayarlarını yapmak işin zor tarafı...
Kapı içleri, kapı çerçeveleri, iç yan duvarlar ve tabana 1.5 kg boya, 750 gr Hardener(sertleştirici) gitti, yaptığım tüm boyanın bana maliyeti boya+hardener+temizlik için tiner+maskeleme bandı toplam 75 TL, bu işi bir boyacıya verseydim, en az 600 TL gitmişti, şimdi 525 TL kardayım, yorgunluğu bonusu....
Orjinal hazır boyayı tiner ile inceltmek gerekmiyor, katılan herdener bu görevi yapıyor, kutular açılıp karıştırılıp sadece özel süzgeci ile süzüp, direk tabancabnın boya haznesine konuluyor...Bir şeyi anladım aracı komple boyasaydım her halde 5 kg boya gerekecekdi...

Hazır olduğun zaman haber ver hemen hallederiz, bir gün boyaya hazırlık, ertesi gün boya.. 1 kg takım boya 30 TL......

Atilla abi ellerine sağlık çok güzel olmuş doğru olan işin öncesinde bu boya ve rütuş işlerini yapmak sonradan neredeyse imkansız oluyor olsa bile kel alaka bir iş çıkıyor ve sırıtıyor.

Sağol Yusuf, kapı içlerindeki ve çerçevelerdeki çiziklerin görünmesi beni rahatsız ediyordu, böylece bu sorunu hallettim...

ellerine sağlık, aracın içi tertemiz oldu :smiley:

Sağol Levet temiz olduda, tek başına çok yoruldum, birde bizim sitenin bahçesine araç sokmak yasak, herşeyi sokakda yapmak zorunda kalıyorum, boya için yasağı deldim ama pişmanda oldum, içinin çiziklerini boyayacağım diye uğraşırken, sık ağaçlardan dolayı aracın dışında bir çizikde ben attım, neyseki pasta ile çıkabilecek bir çizik, yani bahçede iş yapmam zor aracı ağaçların arasından balkonumun altına sokamıyorum..
Yapmayı düşündüğüm cam hakkında yorumların nedir, hem sürgülü, hemde klasik karavan camı gibi yukarı açılır cam olacaklar...Sürgülü cam kısmı kolayda yukarı açılır çerçevesini yaptıramayacağım galiba onu yapmakda bana kalacak, adamlar hiç yapmadıkları, bilmedikleri bir şeye hemen itiraz edip olmaz diyorlar..Neyseki cakada iki kıvırma ile "s" verip dört köşe kaynakdan ibaret, sorun sadece şimdilik yukarıdaki hareket menteşesi seçimi, onuda herhalde mil menteşe yapacağım, aklında ilginç bir yöntem varsa beklerim...

Camper CAM.jpg

Atilla ağbi menteşe işi problem değil bence en büyük sorunun, yüzeydeki eğim, dış çerçeveyi bu eğime göre hazırlayacaksın, içerdede kızaklı cam ve fitiller için düz bir yüzey oluşturacaksın, bunu çözdükten sonra problem yok

Levent, bu konuda anlayamadığım bir nokta var, Yusufun camı düşün, bu camda eğimmi var, düm düz cam ve çerçeve takmışlar, çeçevenim bombesi yok, benimde yapacağım, yusufunki gibi yuvarlak köşelisini deyil, tam köşelisini extra bir çerçevenin içine daha koymak...Sanki kısa mesafede düz cam hafif bombeli saca, hafif kasarak oturtuyorlar sanki, senin haklı olduğun nukta iç kontrada bu eğim çok daha fazla, yani içerideki şase dikmeleri daha eğimli görünüyor, camın iç ahşap çerçevesine eğim vermek zaruru gibi..Bu şekilde tekrar yorumunu bekliyorum..

cam foto.jpg

ex cam e?im.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri