Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Aracın Boya rötüşlerini yapmak için işe başladım ama kapı içleri, kapı çerçeveleri iç yan duvarlar, taban hepsini boyadım, cuma günü kapılardaki çelik macun çekilmesi gereken yerlere çelik macun çekip zımpara işlerini bitirip boyaya hazır hale getirdim, cumartesi, bugün, erkenden kapıları komple dağıttım, tüm kilit ve benzeri nesneleri sökdüm, kayar kapıyı yerinden söküp sandalyelerin üzerine yatırdım, gazete ile boya maskelemesini yapıp, aracın orjinal çift kompenentli beyaz rengi ile, tabanca ile boyadım...Boyanın kurumasını beklerken, kapılardan söktüğüm bütün parçaları tinerle yıkayıp tekrar yağladım, kapılardan tüm kıvır zıvırı sökdüğüm için hem boya kolay oldu hemde parçalar kısmıde olsa boyanmadı, 2 saate boya kurudu, sökdüğüm bütün parçaları itina ile tekrar montajladım, tabi kayar kapıyıda, maskeleme gazetelerini sökünce, araç süper bir şekilde ortaya çıktı, pırıl pırıl oldu, yarın, pazar günü, kapı fitillerini montajlayacağım, birkaç parçanın siyaha boyanması lazım onlarıda bitirip araçla alakalı hazırlık işlemlerini bitirmiş olacağım...
Bu işi yapmak zorundaydım, çünkü kapı iç yüzeylerinde ve çerçeve içlerinde çok çizikler vardı ve bunlar beni rahatsız ediyordu, aracın içi her nekadar kontra ile kaplansa bile kapı iç yüzeyleri açıkda kalıyor ve kötü görüntü veriyor, bu işleri sonradan yapmak ise imkansız gibi birşey olduğu için kolları sıvamak zorunda kaldım..Birde temiz ortamda çalışmayı çok severim, artık aracın içine yavaş yavaş başlayabilirim, çalışma zevkim gelmeye başladı..araç bundan sonra karavan olarak kullanılacağı için bu işi yapmaya değdi, herşey bir anda değişti sanki...
Bütün işleri tek başıma yaptım, sadece kayar kapıyı takarkan hanım yardıma geldi, hanım eli değmeden yine olmadı...
Resimlerin altında boyadan önce ve sonra diye belirttim..