Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,278
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

(Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi) Kanuni sultan Süleyman.

Abi Allah can sağlığı versin işler nasıl olsa yetişir sen acele etme karavan işinde,yavaş yavaş kültür fizik hareketlerine devam et kısa zamanda düzelirsin.
Sen eski dağcılardansın ne zor şartlar atlatmışsındır ;)

img091.jpg

img092.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

yusuf, yine yapacağını yapmışsın, albümleri karıştırıp, karaoğlan günlerinden resimleri bulmuşsun, sağol...Fotoğraflar, 15 sene önce BankExpres'in reklam filmini, Sinan Çetin'le beraber gebze ballıkayalarda çekdiğimiz platodan bir kaç enstantane idi, çekimleri 50 mt'lik bir duvarda yapmıştık....

öğrencikarvan, ulu orta heryere yazarak bilgi alamazsın, soracağın soru ile ilgili yeni bir konu başlatırsın, cevap yazmak isteyenler, senin başlattığın konuya girerek yazarlar..Yada sorunu " serbest muhabbet" köşesi var oraya yazıp cevapları kontrol edersin...

Karavan yapımınızı ilgiyle takip ediyorum. Umarım çok yakında çalışmalarınıza devam edersiniz.

Bu gün 18 inci gün ayakdayım ama hala vucut konforum yok, ince ince ağrı devam ediyor, bir kaç gün daha istirahat halim devam edecek gibi görünüyor, elleri kolları bağlı böyle oturmakdan çok sıkıldım ama bir şey yapamıyorum, geçen gün arabayla biryere gitmem gerekdi, araca bile direksiyonundan güç almadan binemiyorum....
Ama yine çalışıyorum, aracın elektrik tesisatını bilgisayar ortamında çizdim, tüm eletrik üreteçlerinin pako şalter ile devreye alınıp çıkarılmalarını, sigorta pnosu ve dağıtımlarını, atık ve temiz su depo göstrege elektrik bağlantı şemalarını, kablo metrelerine kadar her şey hazır, tesisat kablolar alınınca çekilmeye hazır hale geldi yani...

TESISAT.jpg.jpg

Atilla ağbi tabanı Yusufun yaptığı gibi komple kaplayacakmısın, yoksa benim yaptığım gibi sadece gerekli yerlerimi

Atilla bey zemin için ses yalıtımlı kontraplak gürültü ve titreşim önleyici özelliği var.
bilginize

http://www.bayou.com.tr/urunler.asp?islem=detay1&KatID=12

sayın tatar beyin vermiş olduğu adres arkadaşımın kiracısı galiba düşünürsen görüşelim.

Teşekkürler tatar, bakacağım..

Faruk, cengizlerin kiracısımı diyorsun.? bakacağız artık, zaten bu üründen 1-2 plaka lazım olacak...

Hafta sonu kelimenin tam anlamıyla bir mucize oldu, cuma gecesi yattıkdan sonra yüksek seviyede sancılarım oldu, uyuyup kalmışım ama cumartesi sabahı hiç böyle bir şey başıma gelmemiş gibi yatakdan sapasağlam kaldım, sanki son gece ağrılarım bana acı vererek çıktı ve gitti, şimdi hiç yaşamamış kadar iyiyim..televizyon programlarında izlediğimiz mucize haberleri gibi bir şey..Suçum affoldu herhalde ve Tanrı beni artık bu acıdan azat etti...

Tüyapdaki mobilya el aletleri ve yan sanayi fuarına gittim, yeni teknoloji ve malzemeleri inceledim, özellikle Hafele aksesuar firması ile görüştüm, kapak makasları, bas aç kilitler, menteşeler, stor kapaklar, çok ilgibi çekdi, firmanın meydan larus ansiklopedisi büyüklüğünde 2010 katoloğunu verdiler, çok ilginç malzemeler var...

Sonra araca açılacak yan camlar için çerçeve imalatcısına gittim, camların hem sürgülü hemde karavan camı gibi yukarı kalkar vaziyette yapacağımı daha önce yazmıştım, herşeyi kendileri yaparlarsa çok pahalıya maloluyor, işciliği çok yazıyorlar, sadece 120x60 panoramik cam ve 90x60 kayar kapı camını eğimli olarak yapacaklar, yukarı açılır mekanizmayı ve montajı ben yapacağım, bunun için profil numunesi aldım, kollar ve kilit mekanizmalarının yerlerini belirlemeye çalışıyorum, iş başa düştü yani....
Merak edenler için bir bilgi vereyim, camın yüksekliği 60 cm ve göbekde 1 cm eğim var...Yani aracın dış yan duvarları 60 cm'de 1 cm'lik yay yapıyor...

Cam Profil.jpg

Camper CAM.jpg

Karavan imalatçısı olsam,direk Ar-ge nin başına geçirmenin yollarını araştırırdım.Dertsiz başınızı derde sokmaya çalışırdım bu saatten sonra bile. :smiley: Kolay gelsin.

Teşekkürler, enverdede, hayatta düz yaşayamayanlardanım, başka türlüsünden zevk almıyorum, karavan yapmak bile beni kesmiyor, yaptığım şeyden zevk almam için mutlaka bana ait tasarımlarda olmalı...Bizim gibiler genelde sevilmez, türkcell reklamında Kadir Çöpdemir'in dediği gibi, "dünyayı senmi kurtaracaksın" lafını çok severim..Kurtaramam belki ama en azından çaba sarfediyorum....

Atilla, cam ağırlığı nedeniyle riskli olmazmı? Cam yerine plexiglass malzemeyi kullansan dahamı uygun olur.
Levent

Haklısın Levent, elimde paslanmaz krom kaldırma kolları var bunları kullanacağım, ileride ağırlık sorun olursa, camları pleksglas ile değiştireceğim..Şu anda yapmadım, çünkü pleksi glaslar çabuk çiziliyor, ilk şansımı camla deneyip, sonra terörle mücadele polislerinin kalkanlarında kullanılan kırılmaz, çizilmez özel pleksiglaslar var, siparişle kesiyorlar, yanlız oldukca pahalı.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri