Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Yada biraz iddaalı konuşacaksınız, mesela "benim suyum bitmez"diyebileceksiniz, benim gibi..
20 yıl dağlarda bir sırt çantası ile dolaştım, dağ rehberliği yaptım..Kaçkarlara gitmek gidiş dönüş 11 gün, aladağlar,5 gün, erciyes 4 gün, bolkarlar 5 gün, ant.saklıkent-olimpos tahtalı geçiş 5 gün, sapanca-iznik gölü geçiş 4 gün..Bunun anlamı tüm faliyet boyunca çantanıza çıkarken, yiyecek, içecek, kıyafet, alet, anlamında ne koyarsanız, onunla yetinmek durumundasınız demek, hiç bir şeyi unutamazsınız, miktarını şaşıramazsınız, keşke demeyeceksiniz, biz 20 yıl bu planlamayı, bu özeni, ve bu düzeni yaşadık..Bize birçok alışkanlıklar kazandırdı, karavancılığa başlayıncada aynı şeyler devam etmekde, buna pisikolojide mükemmeliyetcilit hastalığı diyorlar, bende yeterince hastayım zaten..Hiç şeyi atamam, yolda yerde gördüğüm herşeye bir gün bana lazım olabilirmi gözü ile bakarım, yolda bulup 20 yıl sakladığım materyaller var, bir gün lazım olunca çok mutlu oluyorum..Yolda yürürken normal insanlar gibi yürüyemiyorum, kafam sürekli radar gibi etrafı tarıyor, işe yarabilecek şeyler arıyor..Tabiki en büyük sorunuda evde hanımla yaşıyoruz, evi çöplüğe çevirdin diyor...
Fazla tedbirli olmakda akla zarar birşey..Askerde genelkurmay matbaasında idim, ve askerliğim buyunca "askerin elkitabı, sörvayvır" kitabını hazırladım, çok şeyler kazandım, Dağcılık yaptığımız yılarda bir hava binbaşından, "kaçma kurtulma" eğitimi aldık, bir pilot düşman hatlarının gerisinde uçağından paraşütle atlarsa hayatını nasıl idame ettirir..İnternational hospital hastahanesinden, doğada acil tıbbi müdehale ve ikame kursu aldık..Tedbir kelimesi hayatımdai en önemli kelime oldu.....Şimdi gönül rahatlı ile benim suyum bitmez diyebiliyorum, yaratırım...Her şeyi yerim, doğadaki tüm yaratıkları, kurbağa, kaplumbağa, yılan, hiç ayıt etmem, her suyu içebilirim, kirli, tuzlu-yavan, su pireli, kar suyu, kuyu suyu, dere suyu, (cebinizde eczanelerde satılan klor tableti bulundurmayı unutmayın), Bisiklet pompası gibi elle manual çalışan su filtreleri vardır, bundan bir tane edinin doğadaki suları kullanabilin, (süzme, klorlama, kaynatma, biri veya hepsini uygulayarak)..
Konuya bakın nereden nereye geldi...Suyunuz bol olsun...
Doğada içme ve kullanma suyu elde etmek; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63617.0