Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,553
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler,engines..İşe başlamak biraz gecikti ama başlayınca hızlı ilerleyebilecel ön çalışmaları bitirdim sayılır...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

rezervuar sistemleri gibi çalışan devre kesiciler var, su seviyesi düştüğünde ters çalışan swiç elektiriği kesiyor, küçük kutuyu bu şekilde yaparsak su bittiğinde hirofor çalışmayacak

buralpdi' Alıntı:
rezervuar sistemleri gibi çalışan devre kesiciler var, su seviyesi düştüğünde ters çalışan swiç elektiriği kesiyor, küçük kutuyu bu şekilde yaparsak su bittiğinde hirofor çalışmayacak

arkadaşlar niye takıldınız buraya bu kadar anlayamadım.Size suyun bittiğini en anlayacağınız şekilde eşiniz söyleyecektir zaten :smiley: :smiley:bizde hep öyle oluyor :D :D :D :D

enverdede' Alıntı:
arkadaşlar niye takıldınız buraya bu kadar anlayamadım.Size suyun bittiğini en anlayacağınız şekilde eşiniz söyleyecektir zaten :smiley: :smiley:bizde hep öyle oluyor :D :D :D :D

;D ;D ;D
hidroforu yakmamak için çözüm arıyoruz

otomatik devre kesizinin haricinde mutlaka bir tane de düğme olması gerekiyor gerektiğinde kapatmak için benim bir kere suyum bitti o da kontrollü şekilde tabi baktım su bittikten sonra hidrofor durmuyor benzer durumda hidrofor ciddi zarar görebilir aman dikkat.

Yada biraz iddaalı konuşacaksınız, mesela "benim suyum bitmez"diyebileceksiniz, benim gibi..
20 yıl dağlarda bir sırt çantası ile dolaştım, dağ rehberliği yaptım..Kaçkarlara gitmek gidiş dönüş 11 gün, aladağlar,5 gün, erciyes 4 gün, bolkarlar 5 gün, ant.saklıkent-olimpos tahtalı geçiş 5 gün, sapanca-iznik gölü geçiş 4 gün..Bunun anlamı tüm faliyet boyunca çantanıza çıkarken, yiyecek, içecek, kıyafet, alet, anlamında ne koyarsanız, onunla yetinmek durumundasınız demek, hiç bir şeyi unutamazsınız, miktarını şaşıramazsınız, keşke demeyeceksiniz, biz 20 yıl bu planlamayı, bu özeni, ve bu düzeni yaşadık..Bize birçok alışkanlıklar kazandırdı, karavancılığa başlayıncada aynı şeyler devam etmekde, buna pisikolojide mükemmeliyetcilit hastalığı diyorlar, bende yeterince hastayım zaten..Hiç şeyi atamam, yolda yerde gördüğüm herşeye bir gün bana lazım olabilirmi gözü ile bakarım, yolda bulup 20 yıl sakladığım materyaller var, bir gün lazım olunca çok mutlu oluyorum..Yolda yürürken normal insanlar gibi yürüyemiyorum, kafam sürekli radar gibi etrafı tarıyor, işe yarabilecek şeyler arıyor..Tabiki en büyük sorunuda evde hanımla yaşıyoruz, evi çöplüğe çevirdin diyor...
Fazla tedbirli olmakda akla zarar birşey..Askerde genelkurmay matbaasında idim, ve askerliğim buyunca "askerin elkitabı, sörvayvır" kitabını hazırladım, çok şeyler kazandım, Dağcılık yaptığımız yılarda bir hava binbaşından, "kaçma kurtulma" eğitimi aldık, bir pilot düşman hatlarının gerisinde uçağından paraşütle atlarsa hayatını nasıl idame ettirir..İnternational hospital hastahanesinden, doğada acil tıbbi müdehale ve ikame kursu aldık..Tedbir kelimesi hayatımdai en önemli kelime oldu.....Şimdi gönül rahatlı ile benim suyum bitmez diyebiliyorum, yaratırım...Her şeyi yerim, doğadaki tüm yaratıkları, kurbağa, kaplumbağa, yılan, hiç ayıt etmem, her suyu içebilirim, kirli, tuzlu-yavan, su pireli, kar suyu, kuyu suyu, dere suyu, (cebinizde eczanelerde satılan klor tableti bulundurmayı unutmayın), Bisiklet pompası gibi elle manual çalışan su filtreleri vardır, bundan bir tane edinin doğadaki suları kullanabilin, (süzme, klorlama, kaynatma, biri veya hepsini uygulayarak)..
Konuya bakın nereden nereye geldi...Suyunuz bol olsun...

Doğada içme ve kullanma suyu elde etmek; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63617.0

Atilla abi çok çok geç oldu derken ben tebrik ve hayırlı olsun mesajını geç attığım için yazmıştım.Selamlar.Büyük kolaylıklar dilerim tekrardan.

Atilla bey önce merhaba forumda herkezin olduğu gibi benimde idolüm sizsiniz
ben yeni aldığım dukatomu sizin yapmayı düşündüğünüz tarzda yapmak istiyorum
benim aracım 2000 model düz dizel 12m3 önceden ambulans olarak kullanılmış
şu an 2+1 kamyonet ruhsatı çıktı ve vizesi yapıldı kasayla ilgili eksiklerini ufak tefek
ruruj ve pasta işlerini yapmaya başladım aslında araç komple izalasyonlu fakat biraz
yıpranmış komle söküp sizin yaptığınız gibi yeniden elden geçirmek istiyorum

size sormak istediğim projenizde herhangi bir değişiklik varmı? varsa nelerdir
karavanı a dan z ye kendim yapmayı düşündüğüm için bana öneri ve tavsiyeleriniz
neler olacaktır?
4 kişilik bir aileyiz ben 40 eşim ? kız 13 oğlan 10 ön koltuktan nasıl yararlanırda çocukları
yan yana yatmaktan kurtarabilirim onu düşünüyorum

Atilla bey herşey için teşekürler...

Teşekkürler grjet; yazdıklarına göre senin yapman gereken model, aşağı linkdeki karavanın bir kopyası olmalı, masa grubu 2 kişilik yatak, çocuklar için tekli ranza.Sizin için en ideal şekil bu..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-2006-orjinal-ozel-yapim-karavan-28863176/detay

Atilla bey teşekürederim herhalde bana uygun olan bu fakat ne ne kadar ölçüde olacak bir fikriniz varmı acaba

grjet, aşağıdaki topiği iyice oku, benim hazırladığım malzeme listeleri ve içdizayn örnekleri var, bunları kendi bilgisayarına indirerek kullanabilirsin..çizimler 1/10 ölçeğinde çizilmiştir tüm ölçüleri hesaplayabilirsin..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54086.0

Atilla bey ısınma ve sıcak su işinde lpg kullanmak için yurt dışından malzeme gerekiyormuş doğrumu

Isıtma webasto tipi 12v dizel ısıtıcı ile çözülüyor, ebatları 12x12x40 cm, yakıtını aracın mazot deposundan alıyor...Sıcak su için mini hermetik şofben 60x36x10.4 ebatlarında ve mutfakda kullanılan LPG tüpüne parelel bağlanıyor 12 litre/dak sıcak su üretebiliyor, bu iki ürününde satış bayileri ve servisleri ülkemizde bol miktarda var..Yurt dışı bir destek gerekmiyor...

atiladi' Alıntı:
grjet, aşağıdaki topiği iyice oku, benim hazırladığım malzeme listeleri ve içdizayn örnekleri var, bunları kendi bilgisayarına indirerek kullanabilirsin..çizimler 1/10 ölçeğinde çizilmiştir tüm ölçüleri hesaplayabilirsin..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54086.0

Atilla bey teşekürler sizede zahmet veriyorum bunları inceledim bana oldukça faydalı olacak

Bu gün, karavanda sıcak su üretmek için yeni aldığım Daxom hermetik 10lt/dak şofbenim geldi, aletin ölçülerini tekrar gözden geçirerek, karavan planım üzerinde, nereye hangi konumda montajlayabileceğimin çalışmasına başladım...Tabiki artık su tesisatıda sıcak-soğuk olarak çift çekilecek, mutfak musluğuda sıcak-soğuk olmak zorunda, banyoda, sıcak-soğuk spiralli berber bataryası kullanarak hem musluk hem duş kullanımını ortak olarak çözeceğim....içini merak edenler için kapağını söküp resimledim...
Aletin ölçüleri, 56x32x14cm

Daxom LPG şofben.jpg

Görüntü277.jpg

Görüntü279.jpg

Atilla,sıcak su için bilinen borulardanmı kullanacaksın yoksa sıcak su basıncına dayanıklı tüp hortumuna benzer elastik bir borumu bulacaksın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

SON KONULAR

Geri