Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,278
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Fiyat konusu için birşey diyemem konu duygusal,kolay gelsin.
Levent

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

buralpdi' Alıntı:
Atilla ağbi tabanı Yusufun yaptığı gibi komple kaplayacakmısın, yoksa benim yaptığım gibi sadece gerekli yerlerimi

bir soru sordum ama görmedin ;D, cevap bekliyoruz

atiladi' Alıntı:
...Bizim gibiler genelde sevilmez,

ben seni seviyorum ağbi ;D ;D ;D üzülme

Teşekkür ederim levent..
Pardon, hakikaten gözden kaçırmışım..Su deposu seninkinin aynısı ama paslanmazdan olduğunu biliyorsun, geri kalan bütün tabanı kontra kaplayacağım, çünkü, zemindeki sacı sökerken, dikey lamaları sökemedik, kod farkları oldu, alta laminat alt kaplaması sererek komple kaplayacağım, ikinci sebep, fikrim değişebilir ama banyoya duş teknesi koymayacağım, zemin konrtasının üstüne, fiber dönerek, yerinde duş teknesi yapacağım, arka davlumbaz duş teknesini direkt kullanmaya zaten engel oluyor...

Atilla bey,su deposunu paslanmazdan yapacağınızı belirtiyorsunuz ki benimde tercihim paslanmazdır.Leventin yaptığı depo benzeri olacaksa aklıma takılanlar:
1-su girişini nereden yapacaksınız?
2-hidroforu nereye koymayı planlıyorsunuz?
3-paslanmaz depo yosunlanırmı? yosunlanırsa temizliği nasıl yapılır?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
kopya çekeceğimi anlamışsınızdır. ;D

rtulun
Su girişi, Leventin uyguladığı gibi, Şahin benzin depo kapağı, kayar kaının yanındaki sağır duvara delinip ,havalandırması ile birlikde montajlanacak...
Hidrafor, aracın artına şase arasına konulacak, özel bir muhafaza içinde olacak, yol çamurundan, suyundan, etkilenmeyecek, ısınmaması için hava alabilecek, özel bir kutunun içine konulacak..Tabiki Levent bunu benden önce yapıp, durumu değerlendireceği için ben düşüncemden, leventin bilgileri ışığında her an cayabilirim..
Ben karavanı gündelik kullanımda tek araç olarak kullanacağım için su yosunlanmaya fırsat bulamayacak, çünkü hergün karavanda yaşayacağım diyebilirim...
Su gün ışığı alırsa ve uzun süre kullanılmazsa yosunlanma yapar, paslanmazda bu sorun asgari düzeydedir..Ayrıca yosun önleyici ilaçlar satılmakda, bütün havuz malzemesi satanlarda var..

İç temiz Su deposu.jpg

Atilla bey;
kullanacağınız hıdrofor mutlaka kalıtelı olacaktır. Ancak bir arıza durumunda okadar mani aksam ile hidroforu sökmek, birde bunu arabanın altına yatarak yapmak oldukça zor olabilir diye düşünüyorum. Ne dersiniz

Saygılarımla

Rıza

Merlon, yılardır karavanlarımda hidrafor kullanıyorum, hidraforun çalışma prensibinide içini söküp inceledim, uzun yıllar problem çıkarabilecek bir alet deyil, yeterki depo aylarca susuz bırakılarak, vakum lastikleri sertleşmesin, ayrıca her sene başında 100 LT bir su deposuna bir yemek kaşığı ayçiçek yağı atarak hidraforun yağlamasını sağlıyorum, ilk 100Lt için bu suyu yağlandıracak ve sizin hissedebileceğiniz bir yağlanma deyil ama hidrafor bunu hissediyor..Hidraforun altta olmasıda önemli deyil içinde bulunduğu kutu, 4 adet kelebek somun ile sökülebilecek bir tasarım olacak...

ben depo çıkışını iki baş tarafa koydum, depo yatık olduğu için eğimden dolayı su azaldığı zaman problem olmasın diye, alttan iki musluğu birbirine bağlayıp öyle hidrofora giriş yapacak

İç temiz Su deposu.jpg

Levent, burada bir tereddütüm var, deponun iki ucundan hidraforu beslediğimizi düşünelim, araç eğimli, yani çıkışların birinde su seviyesi düşük yani boşta, hidrafor, su gelen çıkış ile su gelmeyen hava gelen çıkışı nasıl ayır eder, boş havayımı emer su olan çıkışdan suyumu, bunun cevabını şimdilik veremiyorum..

atiladi' Alıntı:
Levent, burada bir tereddütüm var, deponun iki ucundan hidraforu beslediğimizi düşünelim, araç eğimli, yani çıkışların birinde su seviyesi düşük yani boşta, hidrafor, su gelen çıkış ile su gelmeyen hava gelen çıkışı nasıl ayır eder, boş havayımı emer su olan çıkışdan suyumu, bunun cevabını şimdilik veremiyorum..
Atilla bey nazar değdi !Bu bir an dalgınlıkla sorulmuş bir soru galiba.Her iki eğimdede hidrafora giden hortumda su olacağından hava emme şansı yok gibi değilmi bu şemada ?

Teoride tamamda pratikde ne yapacağı önemli, bunu denemek lazım..

atiladi' Alıntı:

çözüm kolay :smiley:
hava yapmasından korkuyorsan tedbir amaçlı küçük bir kutu daha alta bağlanır bu kutudan hidrofora su verilir, hatta bu kutuya bir swiç koyup su bittiği zaman elektriği keseriz, bu şekilde motorun boşa çalışıp yanmasını önleriz

zxc.jpg

Levent anladım, en doğrusu bu olacak galiba...

Atilla,depoya koyacağımız son seviye sensörü ile su bitmeden hidroforu durdurmak mümkün diye düşünüyorum.

rtulun, Göstergelerde böyle bir seçenek yok, sadece seviye sonunda araçlardaki benzin göstergesi gibi, tolöraslı bir şekilde ışık yanıyor, zaten mutfak kısmına konulacak göstergeden temiz ve atık su seviyeleri sürekli takip edilebilecek...

Atilla bey çok çok geç oldu.Kusura bakmayın.
Aracınız hayırlı,yapımı kolay ve zevkli olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri