Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,260
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler, erhan...

Levent, farkındayım, bende ön ile arka arasında 1 cm yükseklik farkı var..ön 184.5, arka 183.5cm...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla Bey,
Maşallah diyeyim de nazarım değmesin. Sanki benim karavanım yapılıyormuş gibi ilk günden beri heyecanla takip ediyorum. Hatta bazen ara veriyorsunuz veya dinleniyorsunuz ya, işi sallıyor diye sinir oluyorum. Ankara’da olsanız veya kısa bir mesafede olsanız her sabah gelip hadi başlayalım diyeceğim. Çok güzel oluyor umarım içinde çok güzel günleriniz geçer.

Atilla usta, kontraplaklarını bilgisayarlı ortamda kestirmen, sana zaman tasarrufu ve israf yaptırmamış oldu, çapaksız aynı zamanda karlı iş. Çalışma alanın dar fakat sıcak ortamdasın.
Kolaylıklar dilerim.

Teşekkürler, İsmail..Bu durum banada mecburiyetler getirmeye başladı, takip edenlere her gün birşeyler sunabilmek için kesintisiz, devam etmeye çalışıyorum..Takip edenler sadece yurt içiylede sınırlı deyil, yurt dışındanda takip ediliyor, bunlarla alakalı e-mail'ler geliyor...

İlhan abi, kontraplaklar çok iyi şartlarda doğru stoklanarak çokda güzel kurumuş, durum böyle olunca benim kenarından dekopajla tesfiye yapmam bile zorlaşıyor, hele birde genel parçalamaya kalksaydım, yine işin yarısında parçalamaya götürmek zorunda kalabilirdim, işin başında parçalatmam hayırlı oldu..
Tabiki iş bu kadar basıt deyil, kontraların üzerlerinde bazı defolar ve kötü görüntülü noktalar olabiliyor, dolap kapakları gibi görünür parçaları otomatik dizilimde, uygun olmayan yerlere gelebiliyor, kesimi yapan arkadaşla birde bunlarla uğraştık, her bir kontraplak için dizilime müdehale etmek zorunda kaldık, bu müdehaleler ile defolu kontra noktalarını firelere getirmeye veya görünmeyecek parçalara isabet ettirmek için bilgisayar üstinde müdehaleler yaptık, bunu siz yapmazsanız adamlar koca kontraları parçalar verir, ondan sonra ayıkla pirincin taşını, bunlar yapılan işlerin görünmeyen yanları....

atiladi' Alıntı:
Teşekkürler, erhan...

Levent, farkındayım, bende ön ile arka arasında 1 cm yükseklik farkı var..ön 184.5, arka 183.5cm...

genişlik ölçüsüde farklı, hem üstten hem yandan daralıyor

smlhyk' Alıntı:
Atilla Bey,
Maşallah diyeyim de nazarım değmesin. Sanki benim karavanım yapılıyormuş gibi ilk günden beri heyecanla takip ediyorum. Hatta bazen ara veriyorsunuz veya dinleniyorsunuz ya, işi sallıyor diye sinir oluyorum. Ankara’da olsanız veya kısa bir mesafede olsanız her sabah gelip hadi başlayalım diyeceğim. Çok güzel oluyor umarım içinde çok güzel günleriniz geçer.

İsmail bey aslında size ara gibi gözüken zaman diliminde burada paylaşılamayan, malzeme bulma uydurma hesaplama ve nakit işleri hallediliyor, yani araca birşey yapılmıyor gibi gözüksede yapılacak işin alt yapısı oluşturuluyor, hatta yatarken bile

buralpdi' Alıntı:
İsmail bey aslında size ara gibi gözüken zaman diliminde burada paylaşılamayan, malzeme bulma uydurma hesaplama ve nakit işleri hallediliyor, yani araca birşey yapılmıyor gibi gözüksede yapılacak işin alt yapısı oluşturuluyor, hatta yatarken bile
Leven bey,
Tahmin edebiliyorum atilla beyin yaptıgı iş kolay değil

Bu gün, karavanın tavan dolaplarının montajlarını kapak montajlarına kadar bitridim, dolaplar, yumurta gibi oval olan iç mekanda en zor işti ama bu işi bitirdik diyebilirim, kapakların kontrolleride yapıldı, bir problem görünmüyor, şimdi kapakların tas menteşe yuvaları açılıp takılacak, aslında bu gün kapaklara başlayabilirdim ama aldığım deve boynu tas menteşeler yanlış olmuş, süper deve boynu tas menteşe almam gerekiyormuş, bir ara gidip değiştirmem gerekecek, yarın koltukları montajlayıp, pazar günüde tas menteşeleri takacağım..
Öğleyin gemiadamı ziyaretime geldi, öğleden sonra yasiko ve erhan110 ziyarete geldiler, işe biraz ara verip sohbet edip kahve içdik, bende bu bahane ile işe biraz ara vererek dinlenip kafa dağıtma imkanı buldum...

Görüntü268.jpg

Görüntü269.jpg

Görüntü270.jpg

Atilla bey, akşam şöyle bir sayfanıza bakayım dedim.Göedüğüm kadarı dolapları halletmişiniz.Bu hızla yaza karavan tamam olur sanırım.Güzel olduğunu soylememe gerek yok sanırım.Ellerine sağlık.Kolaylıklar dilerim .Selamlar.
Ömer

Atilla usta, evet doğru bilgisayarlı ortam kesiminde başında durmazsan daha zararlı çıkabilirdin, kolay gelsin, hayırlısıyla devam.

Teşekkürler Ömer abi...İşi bu hızla o kadar uzatmam, mart sonuna enerji ekipmanları hariç karavan hazır, enerji ekipmanları yüksel duygusallık içerdiği için biraz daha vakit lazım ...

Teşekkürler ilhan abi...Doğru söze ne denir, aynen öyle, başında durmak bile yetmez, hızlı düşünüp defo ve budakları fire parçalarına yönlendirmek gerekiyor...

Bu gün, koltukların ana kasaları bitirildi, yarın oturma kontrası ve menteşeleri takılacak...Banyo bölümü dar kolonu yerine alıştırıldı, lavabo yerine iliştirilerek görsel bütünlüğü kontrol edildi, yarın, banyonun arka duvarı yan duvarın eğimine alıştırılıp, banyonun temel hücresi bitirilecek..

Görüntü279.jpg

Görüntü280.jpg

Görüntü283.jpg

banyo yan duvarının yerine alıştırılması...

Görüntü271.jpg

Görüntü274.jpg

Görüntü275.jpg

Görüntü276.jpg

Görüntü277.jpg

Atilla abi alıştırma aparatın çok orjinal zeka ürünü, bu tekniği yazdım bir kenara selamlar.

atilla bey kolay gelsin, tavan dolaplarınızın ölçüleri nedir acaba ? tecrübelerinize dayanarak ortalama ne ölçü kullanışlı olur, derinlik ve yükseklik olarak ? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, karavanınızın kolayca bitmesi dileğiyle...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri