Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,541
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler Bülent; yaklaşık 5 ay bilgisayarda sanal ortamda hazırlanıp, melzemelerin bir kısmını önceden toparlayıp, bir kısmınında nereden temin edileceği önceden belirlenince, ekipmanlarda hazır olunca, kartopunun yuvarlanınca büyüdüğü gibi iş ilerliyor, aslında çalışmaları yapabileceğim kapalı bir alanım olsaydı, çok büyük avantaj sağlardı, havaların bu aralar yağışsız gitmesi çok yol almaya neden oldu..Tabiki günde 8 saat mesai verebilmekde çok önemli...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atilla,kayar kapıya pencere takacakmısın.izolasyonuda yapmadın.iç dizayna göremi şekillenecek.

Rifar; kayar kapının camı evde duruyor, artık araç cam açılarak müdehale gördüğü için trafik çevirmesinde kamyonet şartlarına aykırılık taşımakda, camı şimdilik takmadım, çünkü polis aracı genelde sağ tarafdan gördüğü için kapıya sadece cam açıldığı için bile çevirebilir, bunun için cam konusunda acelem yok, zaten camında yapılan işlerle bir ilişkisi olmadığı için projeye yakın camı takacağım...

Bu gün mobilyaların 15mm kontraplaklarını bilgisayarlı ortamda kestirdim, profesyonel kasimde doğrama temizliği mükemmel seviyede çapaksız, tamamını kestirmek 20 dakika sürdü, eğer ben kesseydim, herhalde yatar daire testerenin ömürünün % 50'si biterdi...kesimden sonra karma karışık olan parçaları teker teker ölçüp nerenin parçası olduğunu etiketledim, yarın sabahdan itibaren tavan dolaplarından başlayarak montaja başlıyorum...

Görüntü254.jpg

Görüntü255.jpg

Görüntü256.jpg

Görüntü258.jpg

Çok güzel, Yapboz hazır, şimdi en zevkli kısma doğrudan geçiyorsunuz.

Yücel, tek çalışma mekanım yine aracın içi olduğu için önce karma karışık olan parçaları etiketleyip, tasnif ettim, belirli bir montaj sırası oluşturdum, önce tavan dolaplarını sonra koltukları ve sırasıyla banyoyu ve mutfağı montajlayacağım..

Sağol yusuf, ben artık her gün montajdayım, istediğin zaman uğra, senin fikir vermen bile yeter...

Gerçekten Yusuf un fikir vermesi bile altın değerinde,sonuçta ne kadar teori değerli olsa da pratiğe geçmiş bilgi çok daha fazla değerli.

O araçlar yumurta gibi ne kadar teorik olarak hesap yapsanızda pratikde parçalar yerine oturmuyor hatta yan yana kestiğiniz 2 ayrıparça bile bayağı farklı çıkıyor bayağı tecrübelerim oldu o konuda birkaç parçayı yeniden kesmek zorunda kalmıştım :D

Bu gün, tavan dolaplarının boydan boya olan alın parçasını hazırladım, sonra 4 adet dolap içi dikmeleri tavan duvar eğimlerine göre tesfiyeleyip hazırladım, önce dikmeler montajlanacak sonra alın tahtası dikme kırtıklarına girerek montajlanacak, ardından dolap alt kontrası montajlanıp, kapaklara geçilecek..

Görüntü263.jpg

Görüntü264.jpg

Görüntü265.jpg

Görüntü266.jpg

Görüntü267.jpg

Atilla bey,anne karnında cenin gelişmesi izler gibi ,(N.G.Belgeselde izlemiştim )Panelvanınızın karnında Karavan gelişmesine şahit oluyoruz.Çoğumuzun gözünü korkutacak dar alanda çalışmanız bile sizi yıldırmıyor güzel sonuçları takip ederken ,kolay gelsin demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.Tebrikler.

Teşekkürler Enver abi, tesbitin süper, çevreye rahatsızlık vermeden, soğuk kış günlerinde yağışlardan etkilenmeden ancak böyle çalışılabiliyor, böylede devam edecek...

Allah sabır kuvvet versin hocam ...zoriş valla

Atilla ağbi içerde dolaplarda tam düzlük sağlayabilmek için ortadaki parçayla arka kapı önündeki parça arasında 2cm.kadar fark var, dikkat et
kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR