Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,248
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

ati 220 girişini sana yakışır biçimde halledeceğini bildiğim için bir fikir vermedim benim de düşündüğüm buydu. Üstadın işine karıılmaz. Elinesağlık güzel olmuş.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Sağol ünal, bu gün, koca bir gün, prize gitti, yinede ancak karanlığa yetişti...
Mağzada satılanlardan aldığım en uygun fiyat fişiyle beraber 225TL idi... Oysa, duş yuvası 10TL, Fiş 3 TL, kilit 3 TL toplam 16 TL'ye iş bitti...

Teşekkürler Atilla abi,
Bunları sık kullanılanlara ekliyorum daha sonra ulaşmak üzere,
yapım başlıklarının hepsinden yeri geldiğinde yararlanıyorum. Gerçekten yararlı şeyler yapılıyor.
Sen de çok güzel bilgiler paylaşıyorsun.
Cevap için teşekkürler. Seni sıktıysam sorumla kusuruma bakma. Kolay gelsin.

Önemli deyil Yücel, sen benim birşeyler icat etmemi bekleme, sana ne lazım söyle, ben senin içinde icat yaparım...

Oldu Atilla Abi,
En kısa sürede bir liste hazırlayıp size göndereyim o zaman... :D

Atilla ağbi şimdi eminim seninde hoşuna gitmişdir, güzel oldu

Bu gün, yapılan işler;
Koltuk altı havalandırma: Masa grubunun yola ters koltuğunun altında "2x200 amp akü+2500 watt inverter+360watt 25amp 220v şarz+20 amp 220-12v adaptör" duracağı için aletlerin ısınması ve akülerin gaz çıkışı ihtimallerini göz önünde bulundurarak, koltuğun oturma kısmının içindeki havayı tahliye etmek istendiğinde çalışması panodan kontrol edilen, bir fan takarak kaportayı yine delip fanın çıkışını araç dışına verdim..Fan olarak blover almıştım, ama debisi çok yüksek ve sesli çalıştığı için vazgeçip, az enerji harcayan, debisi az müthiş sessiz bilgisayar fanı takdım..
Tavan aydınlatması: Tavana iki adet ayrı ayrı kumanda edilen 36 led'li tavan aydınlatmasını montajladım...
Pano Kanalı: Koltuk atındaki aletlerin pano ile bağlantısını sağlamak için kontraplağın altında kalacak, bir kablo kanalı yerleştirdim, gerekdiğinde sonradanda kablo çekilebilecek vasıfda montajlandı..
Pencere altı, masa üstü priz: Pencerenin önünde masada bilgisayar ve telefon şarzında gerekli 220v enerji temini için 220v gizli kapaklı bir piriz, montajladım...
Üst kablo kanalı: Aracın üst dolaplarının içinden aracı çepe çevre dolaşan bir kablo kanalı döşeyerek, dolap altı led aydınlatmaların kaboları, tavan aydınlatmasının kabloları, arkaya hidrofora giden 12v kablolar, arkadaki geri viites kamerasının kabloları, güneş panelinin kabloları, vb, bu kablo kanalı ile sigortalı pano kontrol tablosuna gelecek...

Görüntü241.jpg

Görüntü244.jpg

Görüntü245.jpg

Görüntü248.jpg

Görüntü249.jpg

Evet Levent, piriz bu sefer oldu sanırım...

Teşekkürler Yusuf, çalışmaya devam, fırsat bulunca karavan ofise uğra, çalışma saatlerimiz 7 gün, 09:30-17:30...

Bu gün işe dünden yarım kalan, kablo kanalı geçen sağır duvarın işini bitirmek oldu, kablo kanalı alt ve üst deliklerini deldim, sonra fanın deliğinide delip havalandırma fanının montajını yaptım, elektiriğini kanaldan yukarı alıp sigorta paneline bağlanacak hale getirdim....
Yine dünden eksik kalan kablo kanalınını aracın arka köşesinden döndüm, tavandan geçecek tesisatı çekip kablo kanalını kapattım, tel çlarına sigorta panosunda nereye bağlanacaklarına dair markaladım..Elektrik tesisatı ile şimdilik işim bitti...
Araçdışı 220v beslemenin mastikleri tamamen kurumuş, içindeki fişin oynamaması için alüminyum, levhayı işleyip, conta gibi, fiş içine tekrar mastikleyip takdım...

Görüntü250.jpg

Görüntü251.jpg

Görüntü252.jpg

Görüntü253.jpg

Atilla Abi,
Ellerine sağlık. Güzel oluyor.
Güneş paneli kablolarının kaç mm olduğunu biliyor musun?
Kesin, net ve doğru bilgi lazım.
Bir de bu kabloların yerine aynı kalınlıkta bakır kablo kullanılabilir mi, yoksa bu kabloların mı olması gerekiyor?
Kablo kesitinin mm2'si mantıken normal tesisatta olduğu gibi panel boyutu (Maksimum voltaj ve amper) ve kablo uzunluğuna göre hesaplanması gerekli Hesap böyle yapılıyor mu? Yoksa her boyut ve güçte panele aynı kablolar mı veriliyor?
Hal böyleyken her güçte panelin kablosunun ayrı kalınlıkta olması lazım. Ben karavanda bunun ön hazırlığını yapıp kabloları geçirmek istiyorum. Ama sanırım bunun için hangi güçte panel kullanacağımı da kesin belirlemem gerekecek (mi?)

Atilla Hocam, güzel gidiyor; izlemeyi sürdürüyoruz. :smiley: Kolay gelsin...

Cavid Sezen

Yücel, panelden sonra çekilecek 5 mt'ye kadar kullanılacak kablo 4mm2 kesitli, ben orjinal kablo kullanmadım, 6 mm2 kesitli dediğin gibi bakır kablo kullandım..Bütün paneller için kablo standart 4mm2...

Cavid abi, sağol teşekkür ederim...

Kolay gelsin ,iyi çalışmalar dileriz.serkan ve salih güranç..İzmirden selamlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri