Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,541
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atilla,eline sağlık.zevkle merakla takip ediyoruz.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abicim sizi zevkle takip ediyorum ve kolaylıklar diliyorum.
Benim bir sorum olacak size, bende sizin güneş panelinden düşünüyorum elinizde kaldı ise fakat ben dukatonun tavanına ikitane havalandırma açtığım için 40x50 ebatında sizin paneli tavanın enine koyabilirmiyiz kurtarırmı ne derbsiniz

[attachment=1]

Adsız.jpg

Ramazan, paneli enine koyabilirsin, panelin boyu 158 cm, tavanda yaklaşık aynı ölçüde, ama ileride yana tente takmak problem çıkarabilir, ayrıca panelin kalınlığı çerçevesinde 4 cm ama aslında panel 0.5 cm kalınlığında, ortası alttan çukur, yani tavan havalandırması açıldığında panele değmeyecek şekilde yüksekliği ayarlanarakda takılabilir, havalandırma panelin altında çalışır...Ben artık panelleri stokda tutmuyorum, çok sınırlı sayıda idi, artık ana satıcıdan günlük stok durumu teyit etmem gerekiyor..

Bu gün, iç mobilyalara başlamad önce, araçda yapacak hiç bir iş kalmadığı için ekstralarla uğraşmaya başladım, stepneyi yerinden çıkarıp, lastiği kontrol ettim, civatalarını gresledim, askı parçalarını boyadım, bir gün lazım olursa kontrollerini yaptım..
Sonra içeriye kamp malzemelerimden masa ve iki şezlong attım, unak2(ünal) ile birlikde panoramik cam önünde cadde manzarasına karşı sohbet edip kahve içtik, ünal geniş açılı fotoğraf makinası ile içeride bir kaç resim çekdi, gün bitti...
Bu hafta araç içinde 2-3 gün mobilya ölçüleri üzerine çalışma yapıp, 16mm kotraplakların hesabını yapıp, kestirerek iç mobilyalara geçeceğim..

DSCF0616.jpg

DSCF0619.jpg

DSCF0620.jpg

DSCF0624.jpg

Salih, teşekkürler...
Rifat, teşekkürler..
Bu hafta bir kaç gün dinlenme sonra mobilyalarla işe devam...

ati, buradan bakmak bir başka güzel...

Atilla ağbi fazla keyfe dalma, daha bir sürü iş var ;D,
insanın bir şeyleri yapıp bitirdikten sonraki mutluluğu ancak bu resimler anlatır :smiley:

Atila Bey, Dinlenmeyi hakettin. Eline sağlık çok güzel gidiyor.

Atilla abicim teşekürler tavanda bi ölçüp biçeyim nasıl olur duruma göre hallederiz herhalde..
Açılır cam kenarındaki fotoğraf bir başka keyifli çıkmış gözlerinizin içi gülüyor adeta. ileride rahatlıkla dersiniz ''BEN YAPTIM PATLADI GİTTİ'' diye Allah tamamına erdirsin. :D :D

Atilla bey, dilerimki; bu fotograf'ın aynısı, kısa bir zaman sonra deniz kenarında ve masanızın üzerinde elektronik bir devre değilde, mezelerle donanmış aslan sütü ile desteklenmiş muhteşem bir manzaranın karşısında büyük bir keyif içindeyken çekilir. Saygılarımla..

DSCF0624.jpg

Levent; sizi gördükce işin bitmeyeceğini anlıyorum, hedef önce büyük işleri bitirmek....

Kenan abi; benimki aslında dinlenmek deyil, leventin(buralpdi) in haklı çıkması olayı, iş bu hale gelince işin başındaki ölçülerde sapmalar başlıyor, bazı ölçüler negatif yönde çıktığı gibi bazıları pozitif yönde çıkabiliyor, Leventin dediği gibi planı biz yapıyoruz ama ölçüleri araç veriyor, şimdi yeniden ölçü çalışmak lazım..

Ramazan; teşekkür ederim, ben çekme karavandan bu cam muhabbetini bildiğim için, özellikle peşine düştüm..

Şeref abi; teşekkürler, bir gün gelecek oda olacak, araçda boşluk kazanmak varken ben boşunamı bu küçücük araçlara 144 lt büro tipi buzdolabı sığdırmaya çalışıyorum, küçük dolaplara kırkağaç kavunu sığmıyor...

Atilla ağbi düşünceli gördüm seni ;D ;D ;D ;D ;D

atiladi.jpg

Evet Levent, 3 de 2 bildin...
1) Oturma grubu ile buzdolabı arasından şöför mahalline geçişde koltukları 5 cm daha daralttım, öne geçiş daha rahat olacak, nasıl olsa gece pozisyonunda koltuk yatak olurken uzatma parçası var...
2) Sigorta ve kontrol paneli 12'li 7 tane 12v lazım, 3 tanede 220v, mecburen, panelin arkasından atlama baralarını 4 taneden kesip yeni atlama yapıp, panonun 8 tanesini 12v'a 4 tanesini 220v'a ayıracağım, ama birde aktif olma led lerinin 12v'a göre takılmış diyotlarının 4 tanesini 220v ile yanabilir hale getirmek için değiştirmek lazım, şimdi 4 diyor için selanik pasajı yolu görünüyor yine...
Klimayı şimdilik düşünmüyorum, şimdilik ileri bir tarihe attım, buzdolabının üzerine koymayacağım kesin, ya mutfak dolabının altına koyup kayar kapıdan egzostu atacağım, yada yüksek arka yatağın altına koyup aracın sol arka davlunbazının yanından egzostu atacağım, bu iki konumu kilmayı çalıştırıp masada demo olarak oturup, klimanın çıkışı hangi konumda insanları rahatsız etmiyorsa o konumda montajlayacağım, bunun için önce masa grubu koltuklarının imalatını bekleyeceğim...

Araç içinde sıkı bir teknik çalışma ile iç döşemeler için gerekli 16mm kontraplakdan kesilecek parçaların ölçü listesini çıkardım, ana parça olarak 41 parça kesilecek, şimdi 16mm konrtaları alıp bilgisayarda kesimlerini yapıtırıp, montajlamaya başlayacağım...

Göz göre göre karavan bitiyor.Kolay gelsin Atilla hocam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR