Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,237
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

İlhan abi, çalışmasındada, egzost çıkışında bir problem yok, sadece klima üfleme yönlendirme kanatları yukarı doğru verilirse masa grubunda oturanları çarpmaz, ayrıca, sağ sol hava yönlendirme motoruda var...
Sence yaratabileceği sorunu söylersen, böyle bir sorunu düşünmüş ve çözüm geliştirmiş olabilirim..Gözümden tamamen kaçmışsa çözüm geliştiririz..
Daha öncede karavanlarımda küçük mekanda mobil klima kullandığım için çeşitli çözümler üretmiştim, hatta bu klimanın aynısınıda bir çekme karavabnımda kullanmıştım...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
İlhan abi, çalışmasındada, egzost çıkışında bir problem yok, sadece klima üfleme yönlendirme kanatları yukarı doğru verilirse masa grubunda oturanları çarpmaz, ayrıca, sağ sol hava yönlendirme motoruda var...
Sence yaratabileceği sorunu söylersen, böyle bir sorunu düşünmüş ve çözüm geliştirmiş olabilirim..Gözümden tamamen kaçmışsa çözüm geliştiririz..
Hava ve egsoz tahliyesinde ileride bir sorun çıkabilir

Abi en fazla klima çalışırken kapının ortasından sıcak hava çıkışı olacak, hatta egzost çıkışını ortadan dışarı vermeyip, kapının sağ va sol profillerinin içinden camın iki yanından yukarı doğru yönlendirip, kapının üst köşelerindende dışarı verebilirim, veya lavabo ile ocağı yer değiştirip, klimayı kayar kapıdan sonra araç kupasının başladığı yerle davlumbaz arasınada çekebilirim, veya hala buzdolabının üzerine koyma şansım sürüyor..Hatta arka tarfda yatak bölümünün altınada sığyor, klima bagaja konmuş oluyor..Bir çok alterntif hala var...

Klima egzost.jpg

ati 220 volt girişini kaporta ile aynı seviyede yapmak mümkün değilmiydi biraz fazlaca çıkıntı olmuş sanki...

Ünal, ancak flanşı kesip menteşeye kadar, 1 cm daha içeri sokabilirim, siyah plastik kuşaklarla hemen hemen aynı seviyeye gelir ama o zamanda prizi vidalayabilecek bir fanş kalmadığı için tamamen mastikle içeriden ve dışarıdan yapıştırılarak tutturulmuş olabilecek..Bu revizyonu her an yapabilirim, ne dersin..

''Hatta arka tarafda yatak bölümünün altınada sığıyor''
Yatağın alt orta tarafı bence daha müsait, bende su depomu oraya koymasaydım düşünüyordum. İnşallah hayırlısı olur.

Atilla ağbi öncelikle fiş hiç olmamış, çok çıkıntılı, senden yana bir problem olmaz ama can sıkıntısından çocuklar bile kırabilir, çok çabuk bir yerlere takılır, klima konusuna gelince buzdolabını üste klimayı alta koyma imkanın yokmu, eğer böyle imkan yoksa klimayı buzdolabının üstüne koyman daha verimli olacaktır

Levent fişden bende hoştut deyilim, yarın ona bir operasyon yapacağım...
Klima biliyorsun ilk projede buzdolabının üstündeydi, değişiklik arama nedenim, buzdolabının üst ölçüsü 55x60cm, klimanın üst ölçüsü 42x32cm, ama tavana doğru eğim, klimayı koridora doğru itiyor, buzdolabıyla aynı sınıra geliyor, ön koltuğunda geriye doğru yaslanması yine klimayı 10 cm kadar geri itiyor, bu durumda buzdolabının üstü komple klimaya tahsis olmuş oluyor..klimayı mutfak tezgahının altına almak istememdeki tek neden, tezgah altında kalpadığı alan 42x32cm, buzdolabının üstünde kapladığı alan 55x60cm, klimayı küçük yer kaplayacağı mutfak altına koyup büyük yeri dolap olarak kazanmaktı, yani tek neden yer kazanmakdı..... Ama madem tezgah altını sevmediniz, yine projenin ilk başındaki gibi buzdolabının üstüne koyarım, ilk düşünce oydu zaten...

Atilla bey;
bence isınan havanın yükselmesi, kapı camından ışıma yolu ile olacak ısınmanın önüne geçmesi nedenleri ile Levent beyin görüşüne bende katılıyorum.

Saygılarımla
Rıza

marlon' Alıntı:
Atilla bey;
bence isınan havanın yükselmesi, kapı camından ışıma yolu ile olacak ısınmanın önüne geçmesi nedenleri ile Levent beyin görüşüne bende katılıyorum.

Saygılarımla
Rıza

Leventin hangi görüşüne katıldığınız dahil, yukarıdaki cümleden hiç bir şey anlamadım...

atilla herşey mükemmel gidiyor, ama bu priz meselesi biraz abes kaçmış belki aceleye geldi.. bununda en iyisini yapacağını biliyorum..

Atilla Bey;
Fizik temeli aldığınız bildiğim için o cümleyi kurdum. Klimada esas prensip; tavanda biriken ısınan havayı sogutarak aynı zamanda ortamda dogal sirkilasyonu yaratırsınız. Birinci söylemek istediğim bu idi. İkinci olarak klima kapının girişinde mevkilenecek. Biliyorsunuz ısı 3 şekilde yayılır. Bunlardanbiride ışıma dır. Dolayısı ile bu mevkiye koyduğunuz klima ile buna mani olursunuz.
Saygılarımla
Rıza

Ünal prizden bende memnun deyilim, flanşı kesip vidalı kapağa kadar yarın içeri almanın yoluna bakacağım..

Teşekkürler Rıza..
Kullanacağım klima 5x5 bir odaya 60m3 yetecek güçde, karavanın içi 12m3 yani klima araca göre çok büyük, bu sebepden hiç bir doğa olayı klimayı etkilemiyor, çünkü eski karavanlarımda mobil 9000 btu klima kullandım, ağustos sıcağında dışarısı 45 derece iken bile içerisi buzhane gibi oluyor, klimanın veriminden hiç tereddütüm yok, burada düşüncem, yerden dolap olarak tasarruf etmekdi...

Ok Atilla bey;

Tabik tecih sizin kulancak olan sizsiniz
Saygılarımla
Rıza

Atilla ağbi fişde ısrar etmesende başka bir fiş kullansak, benim önerdiğim römork fişi hiç yer kaplamıyor ve su geçirmez ve ucuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR