Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,105
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Ağırlık konusunda haklısın, iç kaplamalar için 6 plaka 6mm aldım, fireleri çıkarsan 5 plaka araca montajlandı, toplamda 6x5=30mm eder 4mm kullansaydım 20mm edecekdi, fark 10mm neredeise 4mm'lik 2.5 plaka %50 fazlası var...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu sabah işe bulutlu ve kapalı bir sabahda başladım, oldukca tozlu bir başlangıç oldu....
Tek başıma çalıştığım için resim çekemiyorum ama toz gözlüğüm ve maskem var haberiniz olsun.... Önce tavan dahil aracın tüm kontra plaklarını titreşimli zımpara ile ham ahşap halinde 2 saate yakın zımpara yaptım, kısmi pürüzsüzlük elde ettim....Sonra tüm kaplamayı dolgu verniği sürdüm, tiner ve vernikden kafam iyice kıyak oldu, aslında buda işin bonusu oldu....Sonra kurumaya bırakdım....Ahşap seffaf dolgu verniğini yiyince rengide tadıda oturmaya başladı.....
Yarın sabah birinci kat dolguyu zımparalayıp hemen ikinci katı atacağım, sonra ikinci katın zımparasınıda yetiştirebilirsem, pis işler komple bitmiş olacak...

Görüntü199a.jpg

Görüntü201a.jpg

Eline sağlık dolgu verniği hemen göstermiş kendisini, ikinci katta iyice güzelleşir artık.

Teşekkürler, Ümit..
Son kat ipek mat vernik öncesi, zemin hazırlığında olması gereken, kontralar ham halinde ve her kat dolgu verniği arasında ne kadar güzel zımparalanırsa, son kat da o derece güzel olur..Vakit bol olunca iş ne gerektiriyorsa sadece onu yapıyorum...

elinize sağlık, gerçekten hakkını vererek gidiyorunuz, takipcinizim :smiley:

Teşekkür ederim Kerem...

Bu sabah işe, dün attığım ilk kat dolgu verniğini zımparalayıp, üstüne iki kat daha dolgu verniği atarak başladım, sonra yine zımparalayıp, son kat yarımat vernik atılabilir hale geldi, yüzey pırıl pırıl oldu, elinizi sürdüğünüzde artık ahşap damarlarını hissetmiyorsunuz...
Öğlenleyin, telekom ihalesinden 4x4 sprinter panelvanı alan arkadaş ziyarete geldi, ben onun aracını oda benimkini inceledi, tanıştık, sohbet ettik...
İkindiye doğru, bütün zımpara işlerini bitirmiştim, Yasiko (Ahmet Oral) uğradı, hemen kendi karavanından çay takımını kapıp geldi bir çay demledik günün yorgunluğunu çıkartırken, sohbet ettik...

Dolgu verniği atmak ve zımparalamak;
Resim 1: Önce 1 kat dolgu verniği atılıp zımparalanmış, daha sonra üst üste 2 kat dolgu verniği daha atılıp kurutulmuş parça..
Resim 2.: Titerşimli zımpara ile zımparalanmaya başlıyor.
Resim 3: Dolgu verniği ahşap yüzeydeki damarların ve pütürlerin arasına girip poliüretan bir etki ile şişerek çukurları doldurma özellikli sellozik bir vernik dir, attığınız verniğin yeterliliğini anlayabilmek içinde, verniğin içinde bulunan çinko bileşenleri, zımpara sırasında kısmi parlak olan yüzey, rakı gibi beyazlaşarak matlaşır, yüzeyde parlak kalan yerler varsa buralarda hala çukurluk var demekdir, parlaklar ince damar halindeyse zımparaya devam edilmeli, parlaklar aşırı miktardaysa, bir kat daha dolgu verniği atılarak, zımpara işlemi sonrasında yüzey komple buzlanıncaya kadar zımparalama işlemi sürmelidir..
Resim 4: Parça üzerindeki toz bir bez ile silinince alttan buzlumsu hafif mat, dokununca pürüzsüz ipeksi bir his veren son kat vernik atmaya hazır yüzey ortaya çıkmış olur...

Görüntü204.jpg

Görüntü205.jpg

Görüntü207.jpg

Görüntü209.jpg

Dolgu verniği zımparasına tavandan örnek..
Resim 1: Zımpara yapılan ve yapılmayan bölgeler..
Resim 2: Komple zımparalanmış, buzlaşmış tavan.
Resim 3: Zımparalanmış tavandaki toz bez ile silindiğinde ortaya çıkmaya başlayan yeni yüzel görüntüsü..

Görüntü210.jpg

Görüntü211.jpg

Görüntü212.jpg

Atilla bey konuya öyle hakimsinizki adeta bu işin profu olmuşsunuz.
Sizi takip etmek hem zevkli hemde öğretici,teşekkürler.

Atilla Abi
Zımpara çok güzel görünüyor, Elinize sağlık.
Zımparada kaç numara zımpara(lar) kullanıyorsunuz?

Atilla bey sizi takip etmek inanın çok şey öğretiyor.Kolay gelsin.

atilla,dolgu verniğini fırçaylamı,püskürtmemi yaparak attın.verniğin kıvamı nasıl olmalı.
tavan zımparalamak pek kolay almasa gerek.kolay gelsin.

Atilla usta, tavanı üstünde zımparaladıysanız, hayran olmamak elde değil, bileğinize sağlık.

Ertan iltifatların için teşekkür ederim, bu genel bir bilgidir vernik işi evde herkese lazım olabilir, böyle yapılmalıdır...

Teşekkür ederim Yücel; zımpara çizikleri olmasın diye 120 numara zımpara kullandım...

Teşekkürler Tanju...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri