Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Bu gün, buzdolabını ilk defa yerine koyup durumunu inceledim, hiç bir sorun çıkartmıyor, hatta çizimlerde kayar kapıya doğru daha fazla geliyordu, oysa biraz daha geri gitme imkanı çıktı, Buzdolabı yerini buldu..Buzdolabının nerelerinden sabitlenebileceğini gördüm, bir kaç tane saç parçası ile buzdolabı kupaya sabitlenerek yollarda yerinden oynamasına engel olunacak...
Klima için aynı şeyi söyliyemiyeceğim, evdeki hesabın çarşıya uymaması gerçeğini gördüm. Tavana doğru olan daralma klimayı koridora doğru itti, koltukda klimayı geri doğru itince, buzdolabının üstünü komple klimaya tahsis etme gibi bir durum ortaya çıktı, hemen B planını devreye sokarak, klimayı mutfak tezgahının ocak bölümünün altına gelecek şekilde yerleştirilirse, burada tutacağı yer daha tasarruflu oldu, böyle olunca, buzdolabının üstünede komple tavana kadar dolap yapılırsa, klimanın tezgah altına girerken hercadığı yere göre %50 daha büyük dolap kazanma durumu ortaya çıktı, Klimada yerini buldu, egzort çıkışı için hızlı bir değerlendirme ile sorun çözüldü, kayar kapıya egzost çıkış deliği delinecek, klimanın arkasındaki egzost çıkışına süngerli conta dönülecek, kayar kapı kapandığı anda, kapıdaki tahliye deliği, sünger contaya %100 basıp klimanın egzost çıkışını dış ortama verecek..Klimanın kumanda panosunun sökülüp sökülemeyeceğine baktıp, sökülmesinde problen yok, kumanda panusunun kablolarına ek yaparak mutfak tezgahının yanına çıkararak kumanda panosunun kullanımını daha ergonomik hale getireceğim..
Araca dışarıdan 220v besleme fişini montajladım, araç yüzeyinden 4 cm gibi bir çıkıntı yapıyor ama şu an için bunu kullanacağım, ileride fazla sorun yaratırsa, değiştirilebilme imkanı var..
Aracın sağ tarafındaki 220v ve 12v tesisatları çekerek bitirdim, buzdolabına, klimaya elektrik verilebilir imkan elde edildi, mutfak tezgahından kullanılabilir 3'lü grup priz takılacak, yine mutfak tezgahının kayar kapı çıkışına 220v bir besleme takılarak araç dışından kullanım imkanı olacak..Zaten tesisat buat sistemi ile çekildiği için tadilatlara açık bir tesisat tipi oldu...
Yarın aracın sol tarafındaki tesisatı çekip, sağ tarafdaki tesisatı sol tarafla birleştireceğim...