Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,233
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Rıfat; dolgu verniğini doyurucu olması için fırçayla sürdüm, dolgu verniğine %30 tiner katarak incelttim, yani 3lt'lık galona 1 lt tiner gitti..Tavan zımparalamak oldukça zor neyseki titreşimli zımparayı icat etmişlerde biraz işi kolaylaştırıyor..

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler ilhan abi, biliyorsun perde takmakda zordur, ama tavan zımparalamak çok daha zor..

Bu gün dolgu vernikli yüzeyler tamamen hazırlandıkdan sonra, tüm iç mekan sonkat ipek mat sellozik vernikle verniklendi, vernik işi şimdilik bitti, bu gün zemin laminat parkesini döşemeyi yetiştiremedim, laminatlar artık yarına kaldı..Bu gün resim yok, yarın laminat döşendikden sonra resimlerim...

verniği sürerken kapıları sıkı sıkı kapattınmı ;D alışkanlık yapmasın sonra dikkat et ;D ;D
Atilla ağbi kolay gelsin,
güzel oluyor

Bu gün, önce vernik rötüşü gerektiren yerleri tamamladım, sonra zemine meşe laminat parkeyi döşedim (4 paket 8'li laminat almıştım dördüncü patetten 3 tek kullandım gerisi arttı), mastiklemelerini yaptım, arka bagaj sonuna ve kayar kapı önüne alüminyum sonlandırıcılarıda montajladım ve araç her şeyi bitmiş vaziyette kontraplak kutu haline geldi..
Sonra aracı söför mahalli dahil bir güzel temizledim, zımpara tozları her yere girmiş, ancak kompresörle hava tutarak temizleyebildim, arkasından nemli bezle tüm arabayı sileret temizledim....
Bundan sonraki aşama kablo kanallarının montajı, buzdolabı ve klimanın montaj ve klimanın egsost borusunun dışarı verilmesi işleri ile devam edecek...

Görüntü213.jpg

Görüntü214.jpg

Görüntü215.jpg

Görüntü216.jpg

Görüntü217.jpg

Atilla bey, ellerinize sağlık çok ustaca bir iş çıkarıyorsunuz. Merakla izlemekteyim.

Şeref abi teşekkür ederim, işin zor ve meşakkatli tarafını bitirdik, sıra şimdi, iç detay çalışmalarında..

Atilla bey elinize sağlık çok temiz iş oldu bundan sonrası işin kendini gösterdiği ve zevkli olan kısım merakla bekliyoruz selamlar.

Teşekkürler, cengiz..Bundan sonrası aynı söylediğin gibi, hatta artık kış kışlığınıda yapabilir, başımı sokacak bir dükkan haline geldi, bundan sonrası sabırla itina ile iç işleriyle uğraşmak..

Ati yer döşemesinden sonra olay daha da güzelleşmeye başladı. Harika olmuş...

Eline sağlık çok hoş bir iş çıkardın.Beğeniyle takipteyim.

Teşekkürler, Ünal, Teşekkürler Faruk...
Bu gün arkadaşımın deposuna uzunca bir süre önce bırakdığım, sıfır Elektrolux Aplus+ 220v buzdolabımı gidip aldım, Haier, 9000 btu, mobil klimamı da hazırladım, klimanın egzost çıkışını ayarlayarak delebilmek için ürünleri yerine yerleştirip ölçülendirmelerini yapacağım..Buzdolabının üzerine yerleştirilecek mobil klimanın tekerleklerini iptal edip sökeceğim, buzdolabına zarar vermemesi için kauçuk özel pabuçlar aldım..Klimanın kendi su tahliye deposu var ama su tahliyesi için bir hortumla dışarıya vereceğim..
Gün içerisinde birazda eksik malzemelerimi aldım, sigorta panelini 12'li aldım, tavanda kullanacağım 36 led'li tavan lambalarını aldım, temiz ve atık su göstergeleri ve seviye şamandıraları tamam...
Akülerin, inverterin, 220v akü şarz'ın duracağı koltuk altının makinalardan ısınan havasını ve akülerden çıkabilecek gazın tahliye edilmesi için blover ve dış koruyucu peteğini aldım, yerini ayarlayıp araca bir delik daha açacağım..

Görüntü218.jpg

Electrolux.jpg

Haier.jpg

Bu gün, buzdolabını ilk defa yerine koyup durumunu inceledim, hiç bir sorun çıkartmıyor, hatta çizimlerde kayar kapıya doğru daha fazla geliyordu, oysa biraz daha geri gitme imkanı çıktı, Buzdolabı yerini buldu..Buzdolabının nerelerinden sabitlenebileceğini gördüm, bir kaç tane saç parçası ile buzdolabı kupaya sabitlenerek yollarda yerinden oynamasına engel olunacak...
Klima için aynı şeyi söyliyemiyeceğim, evdeki hesabın çarşıya uymaması gerçeğini gördüm. Tavana doğru olan daralma klimayı koridora doğru itti, koltukda klimayı geri doğru itince, buzdolabının üstünü komple klimaya tahsis etme gibi bir durum ortaya çıktı, hemen B planını devreye sokarak, klimayı mutfak tezgahının ocak bölümünün altına gelecek şekilde yerleştirilirse, burada tutacağı yer daha tasarruflu oldu, böyle olunca, buzdolabının üstünede komple tavana kadar dolap yapılırsa, klimanın tezgah altına girerken hercadığı yere göre %50 daha büyük dolap kazanma durumu ortaya çıktı, Klimada yerini buldu, egzort çıkışı için hızlı bir değerlendirme ile sorun çözüldü, kayar kapıya egzost çıkış deliği delinecek, klimanın arkasındaki egzost çıkışına süngerli conta dönülecek, kayar kapı kapandığı anda, kapıdaki tahliye deliği, sünger contaya %100 basıp klimanın egzost çıkışını dış ortama verecek..Klimanın kumanda panosunun sökülüp sökülemeyeceğine baktıp, sökülmesinde problen yok, kumanda panusunun kablolarına ek yaparak mutfak tezgahının yanına çıkararak kumanda panosunun kullanımını daha ergonomik hale getireceğim..
Araca dışarıdan 220v besleme fişini montajladım, araç yüzeyinden 4 cm gibi bir çıkıntı yapıyor ama şu an için bunu kullanacağım, ileride fazla sorun yaratırsa, değiştirilebilme imkanı var..
Aracın sağ tarafındaki 220v ve 12v tesisatları çekerek bitirdim, buzdolabına, klimaya elektrik verilebilir imkan elde edildi, mutfak tezgahından kullanılabilir 3'lü grup priz takılacak, yine mutfak tezgahının kayar kapı çıkışına 220v bir besleme takılarak araç dışından kullanım imkanı olacak..Zaten tesisat buat sistemi ile çekildiği için tadilatlara açık bir tesisat tipi oldu...
Yarın aracın sol tarafındaki tesisatı çekip, sağ tarafdaki tesisatı sol tarafla birleştireceğim...

Görüntü221.jpg

Görüntü227.jpg

Görüntü228.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR