Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi kolay gelsin,bugün sizin oraya elektrik kurumuna abonelik için geldim aslınca uğramayı çok istedim ama daha sırada nüfus müdürlüğü ve muhtarlık ile alakalı kısımlar duruyordu onlarıda halletmem gerekiyordu ve zaman kısıtlıydı ayrıca araba olmadığından mecburen otobüs,minibüs ile yolculuk yapmam gerekiyordu bakalım en kısa zamanda bir ziyaret etmeyi düşünüyorum.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler, Yusuf..Kamusal işler önemli, çocukların okul işlerini nasıl hallediyorsun.... Ben her zaman buradayım, aklında olsun, carefoursa-avcılar servisi bizim evin önünden geçiyor...

kolay gelsin atilla.emek verince nekadar güzel oluyor.

Teşekkürler, Rifat..Uğraşınca oluyor, her parçaya gereken özen gösterilince daha da güzel oluyor...

Dikkatle ve ilgiyle takip ediyorum Atilla bey...

Yalnız kafamda iki soru var. Muhakkak gerekeni düşünmüşsünüzdür ama yine de rahatlamak istiyorum.

Birincisi, hidroforu aracın altında bir yere yerleştireceğinizi ve ısınmasın diye bir hava alma boşluğu bırakacağınızı hatırlıyorum. Aklımda kalan böyle. Soru şu. Donma ihtimali yok mu ?

İkincisi, sanırım tavan kaplamasını sadece yapıştırdınız. Zaman içinde, sarsıntılar düşünüldüğünde ve yapışkanların kurumasından da kaynaklanacak sıkıntılarla birlikte kaplamanın aşağı sarkması gibi bir durum yok mu ?

Kolay gelsin. Siz yapıyorsunuz ben seviniyorum.

Teşekkürler Haldun abi..Bahara bitirebilmek için çaba sarfediyoruz..
Birinci; Abi temiz su deposunun yerini değiştirdim, artık temiz udeposu aracın en arkasında diklemesine banyo duvarına parelel yatağın altında bagajın içinde, Yük:70cm, En:25cm, Derinlik:80cm, (140 lt) deponun bir ucunda kırtık yapıp hidraforuda bu kırtığa oturtucağım, donma riski kalkacak, ama biraz içeriden sesini duyacağız...
İkinci: Tavanı dediğin gibi yapıştırdım ama dayson mastiğin gücünü unutmamak lazım..Ekstradan tavana 6 kuşak daha attım aracın kendi kuşaklarından başka bu kuşaklarada yapışıtı, ayrıca iki taraflı tavanlar boydan boya dolap olacak, dolabın eni 32cm, tavana dolabın içinde kalacak şekilde 30cm den kuşaklara vidaladım, tavanın en kenarlarıda boydan boya vidalı, ayrıca tavan hafif kavisli olduğu için, mimar sinanın kapı kemerleri gibi mukavim, tavanın bırakması imkansıza yakın...

Yen? Su deposu.jpg

Valla rahatladım. Teşekkürler ve kolay gelsin. Büyük bir zevkle izliyorum. Uğraşması size, keyfi bana. Eee emekli beleşçiliği.

Dün işe biraz ara vererek, elektrik tesisat kabloları ve araç dışından 220v şebeke girişi için suya mukavim, sızdırmaz contalı kapaklı pano prizi aldım (7 TL), bacaklaraı marin tip ama uzatma kablomun bir ucunu marin fiş ile değiştirererk kullana bilirim sanıyorum, hoşuma gitmeyen pirizin 4cm çıkıntı yapması, biraz daha araştırma yaparak belki daha uygun bir priz bulma şansımı deneyeceğim...
Araç içine döşediğim kontraplaklar kirlenmeden ve henüz büyük satıh iken zımparanın daha kolay olacağını düşündüğüm için dolgu verniği aldım, 1-2 kat dolgu verniği atıp titreşimli zımpara ile zemin hazırlayacağım...
Bu gün, aracın arka kapı içlerinin izolasyonunu bitirip kontra plak kaplamalarını montajladım, şöför kabin üstü yüklüğün ön kapak çalışmasına devam ettim, yerine tam oturmasını sağladım, kapak deliğini delip kapağını hazırladım, montaj için gizli kulaklar ilave ettim....
12v ve 220v tesisat aracın iki noktasında dağıtım noktası oluşturuyor, bu noktalara kadar olan 220v ve 12v tesisatları çektim, dolğu verniğinden sonra pirizleri son kat vernik öncesi yerlerine geçici olarak montajlayacağım, aydınlatmalaraın tesisatları üst dolap içinden dağılacak, bunun için plastik kablo kanalları aldım, dolap içlerine boydan boya montajlayıp lambalara göre istenilen yerden çıkış alınabilecek şekle getireceğim, yani aracın elektrik tesisatının temel kısmı gizli, lamba dağıtım kısmı kablo kanalından olacak, buda ileride tadilat yapabilme şansı verecek...

metecee.jpg

Görüntü195.jpg

Görüntü196.jpg

Görüntü197.jpg

Atilla abi, Hayırlı olsu ve kolay gelsin,
Bir şey soracağım bu kontraplaklar kaç mm?

Teşekkürler Yücel; içkaplamalarda kullandığım kontraplaklar, kayın 6 mm, iç teferruatta kullanacaklarım ise yine kayın 16 mm olacak...

Sağol Yusuf, kontraplak kutu haline getirme işlemi bitti sayılır, şimdi, önce iç mekanın dolgu verniğini atıp zımparalayacağım, sonrada laminat parkeyi döşeyeceğim ve iş bitecek, biraz işe ara verip ölçüleri araç içinde tekrar çalışıp..Sonra iç mekan dekorasyon, sırasıyla, buzdolabı ve klima montajı, koltuklar, banyo, yatak bölümü, mutfak ve üst dolaplar...

Peki bir şey daha sorabilir miyim? 4 mm kontraplakta da vida başlarını senin yaptığın gibi gömme yapmak mümkün mü? Vida başı deliğini frezeyle 2 mm açsam yeter mi? Sen vida deliklerini kaç mm deldin aşağıya doğru? Vidayı ahşabın seviyesinin altına getirmek için delikleri kaç mm derinliğinde en az delmek gerek?

Yücel denemek lazım 4mm az gelebilir, ama vidanın başı ufak ise 4mm nin 2mm sini havşa açıp 2mm sini vidalayabilirsin gibi geliyor, 4mm kontra bana sağlıklı gelmedi, daha plaka halinde bile yamuk yumuk duruyordu, ben 6mm'yi tercih ettim, çünkü tavan dolaplarını kontraya tutturacağım için tercihim 6mm oldu.... Bende havşa ucuyla açıyorum, çift akülü vidalama kullanıyorum, biriyle havşa açıp diğeriyle vida sıkıyorum, havşa ucum birazda körleşmiş 10 saniye döndürüyorum, tahmini 3mm derinlik açıyor, akülü vidalama ile 13 torkda sıkıyorum, vida yaklaşık 1mm yüzeyden gömülmüş oluyor, sonra açık tamir macunu ile doldurup kurutmaya bırakıp ertesi gün zımparalıyorum, vida falan kalmıyor...

havşa.jpg

Abi senin kullanacağın şartlarda 6mm doğru seçim gibi görünüyor.
Benim için malzemenin kendi başına durabilmesinin hiçbir önemi yok, Çünkü hem ben onu çok sık bir iskelete sıkıca vidalayacağım, Hem de herhangi bir yapıyı üstüne vidalamayacağım. Ama ağırlığı çok önemli benim için. 2 mm deyip geçme en az 20 kg fark edecek karavan çapındaki kullanımında. Dolayısıyla benim için 4mm doğru seçim ama bunda vidaların üzerini kapatamasam bile en azından ahşapla aynı seviyeye getirebilmem lazım. Sanıyorum bunu da denemem gerekecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri