Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,757
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu gün, genel toparlama günüydü, iki parçadan oluşan tavan kontraplak ekleme noktasını makina ile zımparalayıp, ek görüntüsünü en az seviyeye indirmeye çalıştım...
Tavan havalandırmasının, iç mastiklemelerini tamamlayarak, iç çerçevesinin montajını yaptım..
Pencerelerin iç çerçevelerindeki kontraplak taşmalarının hepsini tesfiye ederek sıfırladım, çerçevelerde hiç vida kullanmadığım için kontraların çerçevelere yapıştırılma işlemi sırasında kontraları taşmalı kesmiştim....
Kayar kapının alt kısmının iç kontraplağını kesip yerine alıştırarak montajladım....
Yan duvarlarda üst dolap içlerinde kalacak olsa bile atılan vidaları tekrardan söküp hepsine havşa açarak yeniden vidaladım..Ortalık zımparadan toz içinde kaldığı için, tüm kontraları titreşimli zımpara ile üzerinden bir tur geçerem, dolgu verniği atılabilir duruma getirdim..

Görüntü177.jpg

Görüntü178.jpg

Görüntü179.jpg

Görüntü181.jpg

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler, arabada sobam var, hem beni ısıtıyor hem mastikleri kurutuyor..

soba.jpg

Bülent, satıcının önerdiği, yeni aldığım mastik "HENKEL omniSEAL 1K-PU" tipi..

Görüntü185.jpg

Atilla hocam bu Omniseal Henkel in ucuz markalarla savaşmak için çıkardığı marka,yine Henkel kalitesinde tabi,senin kullandığın karoser mastiği genel olarak,yapıştırma amaçlı.Elastikiyet gereken yerler için daha elastik bir malzeme kullansan iyi olur 2759 gibi yada Ms polimer serisi var bunlarda elastik yapıştırıcıdır,bu bilgileri veriyorum belki kullanıcılara faydası olur diye ama dersen bu olmazmı olur.Yapıştırma özelliği daha fazladır bu ürünlerin,Henkelin Teroson 9100-9200 karasör mastiği muadilir.

Atilla abi ellerine sağlık çok güzel gidiyor kaç gündür siteye giremiyorum tamamıyle taşınmaya yoğunlaşmıştım şükür dün taşıdık evi ve 2009 15m3 ducato ile 3 sefer yaparak taşıdım arabaya hayran kaldım hem kullanımı çok keyifli hem donanımlı,iç genişliyi ayrı bir güzel.

Bülent bilgiler için teşekkürler, omniSEAL daysona göre biraz daha sıvımsı, bu bazen avantaj olabilir, özellikle sıkıldığı yerde spatula ile ince levha şeklinde yayılarakda kullanılabiliyor, iç kaplamalarda 6mm kontra kullandım, bir yerde daha kalın kontra gerekdi, 6mm'lik iki kontrayı bu şekilde birbirine yapıştırarak 12mm kontraplak yaptım, dayson'un dolgu özelliği daha yüksek ama macunumsu olduğu için levha yapıştırmada iyi yayılamıyordu, kısacası ben daysonuda omniSEAL'ide sevdim, diğer verdiğin örneklerlede bir gün bir yerde uygun fiyattan karşılaşırsak deneyeceğim...Dayson ve omniSEAL'in tüpünüde 6 TL'ye alıyorum..

Yusuf, taşınma işlemi bittiyse sanada geçmiş olsun, ama hanımın yerleşmesi için daha bir hafta var sanırım, tabiki senide rahat bırakmazlar bu arada..
Eşyaları yeni ducato ile taşımak seni yeni hayallere yelken açtıracak gibi görünüyor...

Üstad iyi akşamlar :smiley: birşeyi merak ettim cevaplayabilirsen sevinirim.
Bu solar panellerden çıkan +/- kutuplarına elektrikli bir alet bağlansa örneğin lamba anında çalıştırıyormu ???
( yani regülatör ve akü bağlanmadan)

Bu arada sendeki paneller 130 v mu yoksa 180 mi?

Selamlar
Erhan

Erhan, panellere hiç bir elektrikli alet direkt olarak bağlanarak kullanılmaz, çünkü panelin gücü watt olarak sabittir ama volt olarak sürekli değişkendir, örneğin benim panel 180watt , 5.3 amp, 11.7 v ile 44v arasında güneşin şiddetine göre oynakdır, yani amper ile voltajı kendi içinde kontrol ederek, birini azaltıp birini otomatik olarak yükselterek akü için gerekli 13.8v-14.4v enerjiyi aküye yönlendirme görevini yapar...voltajın azalıp çoğalması elektrikli alete zarar verir..ama panelden çıkışları bir solar regülatöre bağlayıp, hiç akü kullanmadan regülatörün çıkışından istediğin elektrikli aleti çalıştırabilirsin, çünkü solar regülatörün yaptığı iş voltajı sabit bir değerde tutmakdır, solar regülatörlerde aküleri şarzetmek için varolan çıkışın yanında extra olarak regülatörden direkt enerji almak için çıkışıda vardır, direkt çıkış için sadece bu çıkış kullanılır....Tekrar edersek panelden regülatör olmadan enerji alınmamalı, alınırsa elektrikli aletlere zarar verir...Bendeki paneller 180watt...

Teşekkürler Atilla gayet açıklayıcı olmuş.

Aslında hep karavan için düşünüyoruz ama bu sürdürülebilir güneş enerjisi evler için bile çok uygun olabilir.Şöyleki yıllık elektrik faturaları 4 - 5.000 tl olan bir hanede , 1 kereye mahsus masrafını yapıp büyücek bir güneş enerjisi sistemi kurup uzun yıllar bedava kullanmak belkide akıllıca olur.

Selamlar

Erhan

Erhan şimdilik evin tamamı için panel düşünmek mümkün deyil...evdeki enerji düşmanları, fön makinası, nofrost buzdolabı, su ısıtmalı bulaşık makinası, su ısıtmalı çamaşır makinası, fırın, tesadüfya bunların hepsinin veya birkaçının aynı anda çalışıyor olabileceği düşüncesine göre panel sistemi kurmak gerekirse, hepsi için anlık 10.000 watt gerekli, biri çalışırken diğerini çalıştırmamak gibi kendini kısıtlamaya gidersen, anlık 5.000 watt gerekli, yani akü sistemleriyle, 180watlık en az 20-30 adet panel takmak lazım, akülerle birlikte yuvarlak hesap 30.000 TL gibi bir bütce ister....
Ama evin salonundaki Tv+uydu recevier+salon tavan aydınlatması+bilgisayar+kombi kalorifer için 1-2 adet panel 100amp akü yeterli, evin tamamı yerine sadece salon için düşünülebilir...

Bu gün, aracın söför arkası kupanın başladığı 50cm'lik sağır duvarların iç kontraplaklarını kesip hazırlamakla başladım, yerlerine alıştırdım, geçici olarak vidaladım, sonra ikiside sökülecek, sol tarafın içinden elektrik tesisatları geçecek, sağ tarafda ise dışarıdan 220v şebeke giriş pirizi montajlanıp, mobil klimanın egzost çıkışı için duvar delinecek...
Sonra, arka kapı içlerinin kontraplaklarını keserek yerlerine alıştırdım...
Şöför mahalli tavanındaki yüklüğün ön cephasinin kapatılması için gerekli kontraplağı hazırladım, kesip yerine alıştırdım, kapak deliğini açıp yerine montajlayacağım...
Akşam üstüne doğru, aracın içinde kahvemi içip dinlenirken, banyo mutfak gurubunun ölçülerini yere bantlayarak işaretledim, göz aşinalığı çalıştım, mutfak tezgahının altına LPG tüpünün çap ölçüsünü işaretleyerek, bir sürpriz yaşamamak için ölçüleri kontrol ederek günü bitirdim...
Bu gün yapılan bütün işler yine solar panelden elde edilen elektrik ile yapıldı, aletlerin çalıştırılması için elektriğe para ödenmedi..

Görüntü186a.jpg

Görüntü192.jpg

Görüntü193.jpg

Görüntü194.jpg

Atilla bey teşekkürler kolay gelsin.İnsan emeği ne kadar güzel ,nutlu ediyor ,öğretiyor ve kazandırıyor.Bitincede ortaya çıkan ne olursa olsun insana haz veriyor.İnşallah gezilerde sizi mutlu kılar.SEVGİ ve SAYGILAR.

Teşekkürler, Metin...İmalatla uğraşırken çok eğleniyorum, dolu dolu vakit geçiriyorum, icat etmeyi seviyorum, bu arada da ortaya karavan çıkıyor, ben emekli biriyim, bununla uğraşmasam nasıl vakit geçireceğim....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri