Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla usta, kolay gelsin, bende sıra banyoya fiber yapmaya geliyor. Keşke benden önde olsaydın kopya çekerdik.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

dün Atilla ağbinin çok merak ettiğim yan camını görme fırsatım oldu, beklediğimden güzeldi, cam harika olmuş, güle güle kullansın

İlhan abi, sizin planınız ne bilmiyorum ama, ben kalıp falan çıkarmayacağım, yerinde fiber yapacağım.... Yan duvarların alt kısmına 30 cm'den 1x1cm çepe çevre çıta dönüp, taban ve çıtanın altına kadar komple fiber döneceğim, fiber yaparken, polyesterin içine beyaz pigment boya atarak, fiberin şeffaflığını yok edip beyaz olmasını sağlayacağım, sonra jet ile düzeltip, biraz titrşimli zımpara, sonra elle zımpara, sonrada taş pasta ile polizaj yapıp zeminde ayak basılan yere dekoratiflik anlamında damalı lastik yer kaplaması yapışıtırıp işi bitireceğim. En sonundada panç ile su giderini deleceğim...

Bu sabah işe, panoramik camın üst tarafının su tahliye-yalıtım, aparatının tasarımını bitirerek başladım, yağmursuz bir günde montajını yapacağım..
Daha sonra araç içinin cam yünü izolasyonuna geçtim, paketinde 3cm olan şilte kalınlığı paket açılınca 8 cm'e şişerek çıkıyor, yan duvarlarda 8 cm boşlukları güzel doldurdu, ama tavanda 8 cm kalınlık şişme yaptı, şiltenin kalınlığını 5 cm'e düşürerek tavana uyguladım, bir yüzü alüminyum folyolu cam yününü çepeçevre gri bantla dönerek partikül uçuşmalarınada engel oldum... Yarın sabahdan itibaren tavan ve duvar kontraplaklarının yerleştirilmesine başlayacağım....

Görüntü146.jpg

Görüntü148.jpg

Yücel, Jet=avuç içi taşlama....

Atilla usta, bende kalıp çıkarmayacağım, yerinde fiber çaresine bakacağım. Tariflerini yapmaya çalışacağım.

Bu gün işe, dün tasarımını tamamladığım, panoramik cam su tahliye aparatını araca montajlayarak başladım...
Sonra tavan izolasyonunda eksik kalmış bölgelerdeki izolasyonu tamamlayıp, tavan kontraplağını kesip, kertik ve kırtıklarını ayarlayıp, tavana hanım ile birlikde montajladık (tabiki bu günlük elektrik ihtiyacı yine güneş panelinden karşılandı, işin başında akü 14.2v idi işin sonunda 13.1v'a düştü, bakalım yarın sabah kaç volt gösterecek), çok kolay oldu çünkü günlerdir aracın içinde hesap kitap yapıyordum, ölçüleri çalışıyordum, problemsiz bir defada tavan yerine oturdu.. Aracın orjinal kirişlerine ve benim ilave ettiğim ahşap kirişlere yine boydan boya Dayson mastik çekerek, hem yapıştırdım hemde kenarlarda dolap gelecek yerlerin içerisinde kalmasına dikkat ederek vidaladım.. Tabiki tavan aydınlatmasının kablosu, banyo tavan aydınlatmasının kablosu ve polar panelin kabloları kontraplağın altına indirildi....Tavandaki tatlı eğime kontraplağın yapışması için aracın içini yine yerebatan sarayına çevirip işi paydos ettim....
Bu arada Yasiko (ahmet Oral) ve Erhan110(Erhan), ziyarete geldiler, inşaatın içinde bol bol sohbet ettik, solar panel hakkında merak edilenleri uygulamada göstererek konuştuk..

Görüntü151.jpg

Görüntü153.jpg

Görüntü163.jpg

Görüntü162.jpg

Vallla Atillanın karavanı işçilik malzeme 10 numara .) ...özellikle pencereye bayıldım çok fonksyonel bir eşi daha yoktur ellerine sağlık kardeşim.
Senden sonra Yeşilköyde biraz piyasa çay&kahve ..... muhabbet malum :smiley: karavan....

Selamlar

Erhan

Atilla Abi kolay gelsin, Güzel oluyor,
Tavan da hallolduğuna gör yakında mobilyalara geçeceksin herhalde...

Teşekkürler Yücel, tavan halloldu, yan duvarlar kontralanacak daha, hava bu günkü gibi 2-3 gün devam ederse hafta sonuna iç kontralama biter herhalde..Sonra zemini komple laminat parke yapıp ,buzdolabını ve klimayı yerine yerleştireceğim..

Atilla abi kolay gelsin benim aracın yapım aşamalarında dostlar çokca ziyaretimize geldiler ve bu bana çok moral vermişti bende şimdi size ziyarete gelmek istiyorum ama bu aralar hem işler çok sıkı hem son kolilemeleri yapıyoruz cumartesi sabah kısmet olursa evi teslim alıp pazar günüde taşınıyoruz o tarafa geçip işlerimi yoluna koyduktan sonra çokca ziyaretinize geleceğim kalın sağlıcakla.

Teşekkür ederim yusuf...Toplanırkende, yerleşirkende sizede kolay gelsin yusuf, taşınma işini hallet sonra herzaman beklerim ....

Kolay gelsin ,iyi çalışmalar dilerim. salih güranç, İzmirden selamlar..

kolay gelsin atilla.aracın içi kapandımı karavan görünümü başladı demektir.
iyi çalışmalar.

Teşekkürler salih, teşekkürler rifat...
170x220 kontra levhaları her gün birer ikişer içeriye tıkılıyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri