Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Cavid abi, İlhan abi, Tanju, Cengiz ve Levent, teşekkürlerimi sunarım...
Programımda birinci adım, aracı kontraplak bir kutu haline getirmek, arkası yarın gibi her gün bir adım daha ilerleyerek birinci hedefe doğru şimdilik her hangi bir aksilik olmaksızın devam ediyoruz, hava şartlarında çok anormal bir olumsuzluk olmazsa, bu hafta sonuna, hedefe ulaşabileceğimi sanıyorum....
Panoramik cam resimlerde göründüğünden, gerçekden daha güzel oldu, hafta sonu ziyarete gelen iki karavancı arkadaşda camı ileri doğru açılır görünce, çok şaşırdılar, tabiki asıl önemli olan işlevselliği, cam açılınca çok güzel bir ferahlık veriyor...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla camlar harika görünüyor eline emeğine sağlık. Güle güle kullan.

Teşekkür ederim ümit...Camın bitmiş hali güzel görünüyorda, menteşe, kol ve kilit sistemini bir araya getirmek, piyasada projeye uygun, başka amaçlarla üretilmiş malzemeleri araştırmak, bulmak ve bunları bir araya getirmek uzun zaman aldı, özellikle kilit için seçenekde azdı, çerçeveye montaja uygun olması çok önemli idi, çok daha yakışıklı kilitler vardı ama çerçeveye montaj zorluğu çıktı..

Atillabey,cam hakkındaki beğenimi daha önceden belirtmiştim ,şimdi küçük bir eleştiri getirmek istiyorum izninle,cam kollarının takoza bağlandığı yer biraz daha aşağıda olsa daha güçlü olmazmıydı?

Cam kollarının bağlandığı takozun yerini biz belirleyemiyoruz, burada en önemli faktör kol boyu, kol boyu ne kadar uzunsa camı o derecede yukarı kaldırıyor...Takozun yerini ise kendi belirliyor, cam kolu önce çerçeveye bağlanıyor, sonra kapalı konuma getirilip, deliklerin denk geldiği yer montajlanması gereken yer olarak kol kendi belirliyor, 1 cm aşağı kaydırılırsa cam 1cm açık kalıyor kapanmıyor, 1 cm yukarı kaldırılırsa, cam ileri doğru 1 cm daha az açılıyor...Kolun bağlantı yerinin güçle hiç bir alakası yok, mühim olan kolun bağlandığı yerin sağlam olması...

Atilla abicim epeydir siteyi ziyaret edemiyordum dün inceledim sizde mütiş bir atak var Allah kolaylık versin ben sizden önce başlamıştım fakat iş güç beni aksattı fakat benim rehber ve kılavuzum siz oldığunuz için iyiki beklemiş işlerde siz benden bir adım önde gidinki sizi daha rahat takip edebilelim.
sormak istediğim bir şey var ben yan camları kılasik sürgülü cam olarak taktırmıştım acaba sizinki gibi yapmak istesek bu malzeme işe yararmı yoksa sıfırdan mı yaptırmak gerekir. tekrar kolay gelsin.

Teşekkür ederim ramazan...Camın benimki gibi olması için köşelerin oval deyil tam köşe olması gerekiyor, en azından üst köşelerin tam köşe olaması şart...Ayrıca camlarda değişik profiller kullanıyorlar, camın açılabilir olabilmesi için aşağıdaki resimdeki profilden imal edilmiş olması gerekiyor...Profilin bundan deyilse malesef yeniden yapılması gerekiyor..

Cam Profil.jpg

Bu gün kısmi tatil yaptım, öğleden sonra iç kaplama kontralarının ölçülerini yeniden çalıştım..
Bazı detaylar vardır, gözle görünmez, ama işlevsellikleri çok yüksekdir, başında yapılmazsa sonradan telafisi mümkün olmaz problemler çıkarır, genelde aceleden bu detaylar atlanır...
Cam çerçevelerine oynamayı, sallanmayı engelleyici gizli kontra parçalar yerleştirdim, cam kaldırma kolları maruz kaldıkları ağırlıkdan dolayı zamanla bağlı oldukları yerleri deforme ederler, bunu için kolların bağlandığı yerlere araç kolonlarına dayanma noktaları yaparak esnemeleri yok ettim..Yatak olur masa gruplarında masa genelde duvar kontraplağına vidalanır ve zamanla bu vidalar bollaşır, yuvaları bozulur masa ileri geri oynamaya başlar, buna engel olmak için duvara masa bağlama aparatının montajlanacağı bölgeye 6x8 kalas alıştırarak, aparat bu kalasa montajlanacak şekilde ayarladım...
İç kontra kaplaması yapıldıkdan sonra bu problemler yaşanırsa bu noktalara birdaha müdahale etme imkanı yoktur, ancak geçici tamirler yapılır, doğru olan zamanında doğru işler yapıp doğru çözümler üretmektir...

Görüntü130a.jpg

Görüntü143a.jpg

Görüntü144a.jpg

Görüntü145.jpg

Komşum imalatı takip ediyorum şahane gidiyor , ellerine sağlık ......Denizköşklerde yeni bir karavan fabrikası doğuyor :smiley:

Teşekkür ederim, erhan, canın sıkıldığı zaman gel her gün evin önünde çalışıyorum..Bu arada senin pleksi camın köşesi kırılmıştı, tamir edebildinmi, yoksa öylece bırakdınmı?....

Tamam Atillacım ilk fırsatta gelirim , başım kedilerle derttte :smiley:) soğuktan giriyorlar karavanın kaputuna en sıcak yere, farkında olmadan marşa bastınmı hem kedi haşat oluyor hemde kayışlar falan zarar görüyor 2.oldu maalesef :(( yarın tamirci gelecek ... plexi aynen dediğin gibi ucundan 3 cm.lik bir kırık var , onun tamiri için aslında bir fikir versen çok memnun olurum ......

eline sağlık. altyapıyı enaz hata ile bitirdinmi sonradan başın ağrımaz.
masayı duvara montajladığın profili nereden temin edebiliriz.

Evin önünde kayınbiraderin arabasınada kediler giriyor, henüz bende bir sıkıntı yok..Biraz önce kırılan cama tekrar bakdım, muhtemelen, fiber ve polyester ile tamir edilebilir gibi , çünkü tam köşede ölü noktada fiberin yaratacağı matlığın o bölgede bir önemi yok..

Evet bir önemi yok matlık olsada.... yardımcı olursan hayra geçersin cidden , çünkü o çatlak yürürse kötü olduğu gibi camı kaybederim.

Ben, banyo tabanını fiber yaparken sana bildiririm , senin camıda o sırada tamir ederiz...

Tamam teşekkürler .....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri