Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,233
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi,

Süreci hızlandırdın... Bence beklediğinden çabuk bitecek...
Keyifli çalışmalar sana... Cidden merakla izliyorum kendi adıma...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Levent, dediğine de çözüm bulmaya çalışıyorum, firesi biraz çok olacak ama büyük plakaları belli boyutlarda parçalattırıp, yatar daire ile aracın içinde gerçek boyutlara traşlama şekli ile sorunu çözmeyi düşünüyorum, zor ama imkansız deyil, şu anda da gerek planya gerek yatar daire testereyi yine aracın içinde çalıştırıyorum, sadece her yer talaş oluyor başka sorun yok...

Haldun aslında sürekli ve düzenli çalışınca kısa sürede biter, önemli olan duygusal olarak devam edebilmek, kısa sürede o zor..Bir sıkımlık başladık bakalım nerede duracağız....

Teşekkür ederim İlhan abi, her gün bir şeyler ortaya çıkıyor...

Atilla bey tekrar kolay gelsin.Sizin durum bizlere göre çok çok iyi.Aradığınız malzemenin satıldığı mevkiyi bulup pekçok perakendecide aradığınızı bulabiliyorsunuz. :smiley:Ben Gömeç te oturuyorum.Ayvalık ta bulamadığım malzemeyi Edremit te arıyorum.Arası 50 km. ;D ;D Hiç bulamadıklarım da cabası... ???

Teşekkür ederim Sami, Malzeme temini bakımından tabiki şanslıyız, ama bizimde büyük şehirde yaşadığmız için şansız olduğumuz şeyler var, siz 50 km'yi yarım saate gidiyorsunuz bizim gitmemiz bir saati geçiyor, ayrıca yüzlerce defa dur kalk yaparak hem debriyajları daha çabuk bitiriyoruz, hem de dur kalk ile çok yakıt yakıyoruz...

Ati imrenerek takipteyim ama sana yardım edememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kolay gelsin..

Atilla Abi,
Bence gayet güzel oluyor, Özellikle araç dışarıdan çok güzel gözüküyor.
Yapılan işler de gözüküyor.
Ayrıca kapalı mekandan başladığınız için isterseniz kamp yapabilirsiniz.
yani isterseniz kampa gidebilirsiniz.
Ben elimden geleni yaptığım halde daha buna bile ulaşamadım.

sevgili Atilla bey

öncelikle açtığınız konuyu saptırmak değil amacım ama geçmişteki konulardada net olarak aradıgım cevaplar olmadığı için çokda güncel olan burada yazmak istedim şimdiden özür dilerim.
Yeni(sıfır km) bir panelvan alsak kdv avantajı olacak (şirkete veya şahıs şirketine aldığımızı varsayıyorum) tabi bunu karavana dönüştürmek istediğimizde 5 yaş sınırının altında oldugundan ötv ödenecek ancak karavana dönüştürme masraflarının faturalarını şirketimizde kullanırsak yani vergi avantajı ve ödenecek ötv arasında bir kıyaslama yapılacak olsa hangisi daha uygun olur.
:smiley: aslında cümle biraz düşük oldu ama toplamaya çalışsam dahada düşük olacak gibi umarım demek istediğim anlaşılmıştır.
teşekkürler

ALP

Bu şartlarda karavan ticari olacak, kullanabilmek için SRC ve Pisikoteknik belgeleri gerekecek, ticari araçlar gezmek için kullanılmaz, şirketin iştigal konusu önemli, tatil içinde olsa gidilen rotada fatura kesilebilir bir iş bağlantısının olması gerekir, örneğin bir büfe işletiyorsun diyelim, antalyadan aldığın mazotu nasıl işleyeceksin, adama sorarlar, sen büfecisin antalyada ticari aracın ne işi var, ama nalburlara dağıtım yapan bir toptancı işin varsa , tatildeki mazot masrafını, ticari dağıtım yapıyormuş gibi gösterebilirsin..Ticari düşünmek iyi bir fikir deyil...

Bu gün işe yatak odasının ahşap cam çerçevesini yaparak başladım, mengene adedim kısıtlı olduğu için montaj ve yapıştırma işlemini yapıp kurumaya bırakdım, sonra tavan takviye ahşaplarını yerlerine alıştırıp, yapıştırdım, daha sonra, dün bitirdiğim panoramik cam iç ahşap çerçevesinin montaj ve yapıştırma işlemini tamamladım, yapıştırma işlemlerinde dayson gri mastik kullandım, yaklaşık 5 tüp mastik gitti.. çerçevenin oynamaması için dikey kolonlara gizli tırnaklarla sabitledim.......
Kaldırma kollarının montajlanacağı takozları ve yerlerini ayarladım, önce takozlar civata ile yan duvarlara bağlanacak sonra kollar bu takozlara vidalanacak, camın kilitleri aynı zamanda camı aralık bırakma işleminede yarıyor...
Ortalık yerebatan sarnıcı gibi olunca, zaten havada kararmaya başlamıştı, işi paydos ettim...Yarın işe devam...

Görüntü121.jpg

Görüntü123.jpg

Görüntü124.jpg

Görüntü125.jpg

teşekkürler, Yücel...Önümüzdeki hafta yağmur ve kar geliyormuş, hızlı olmakda fayda var, cam işlerini bitireyim, karda yağsa aracın içinde izolasyon ve iç duvarların kontra kaplamalarına devam edebilirim....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR