Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,233
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkür ederim Yusuf, sen daha iyi bilirsin, bundan sonra işkenceye pek ihtiyaç olmayacak sanırım, çerçeveleri sırayla yapıştırarak sorunu çözdüm, bol işkence olsaydı bütün çerçeveleri aynı anda yapıştırabilirdim....
yusuf, bana 20 lik akü kablosu lazım, sen kabloları nereden almıştın?...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi bizim Sefaköy'de bir elektrikci var büyük bir firma her çeşit kablo var benim ve Ömer abinin de tüm kablolarını oradan almıştık.

Bu gün işe wc-banyo camının iç çerçevesini yaparak başladım, montajlayıp yapıştırdım, işkence ile bağlayıp kurumaya bırakdım.....
Sonra zemini kontraplak kaplamak için zemine 0.5 cm şilte döşedim, daha sonra kontralar kesilip alıştırıldı, iki parça halinde zemine döşendi kenarları yine dayson mastikle dönülerek kurunmaya bırakıldı...Daha sonra üzeri tekrar şilte ve Laminat parke ile komple kaplanacak..
Bundan sonraki iş, cam yünü izolasyon malzemesini tavan ve duvarlara yapıştırarak, duvar, kontraplak kaplamalarını montajlamak..
Zemin kaplaması için parçalar büyük olunca, bügün hanımda yardım etti kalfalık yaptı, kalfalık diyorum, çünkü hanım daha önce iki çekme karavan toplanmasında çalıştığı için çıraklıkdan kalfalığa terfi etmişti..

Güneş paneli bilgisini vermeye devam ediyorum, akşamleyin 12.6v olarak bırakdığım yedek akünün, sabahleyin voltajı yine 14.2v, panel yine gece sokak lambasından şarz olmuş, bir şeye daha dikkat ettim, sokak lambası o.3 amp/saat şarz yapıyor, yani 3 saatte 1 amp. tüm gece 12 saate 10amp gece şarzı var...

Görüntü131.jpg

Görüntü133.jpg

Görüntü134(1).jpg

Görüntü136.jpg

Atilla abi Masallah super hizli gidiyorsun. Bence seni su kurumaya birakma isleride yavaslatiyor onlarida bitirirsen cok daha hizli gidecektir eminim.

Teşekkürler, Melih..teshisin çok doğru, kuruma işi işi yavaşlatıyor... Mastik çektinmi kurumasını beklemek zorunda kalıyorsun, işe devam etsen, bu safer mastikler tozdan kirleniyor, parçaları bir an evvel sabitlemek için hemen mastiklemek zorunda kalınıyor..

Yusuf, sefaköy diye, benzincinin oradaki oto sanayiyi kastediyorsan doğru oraya bakmak hiç aklıma gelmedi..

atilla,yakında elektrik tesisatı döşeyecegim için bazı bilgilere ihtiyacım var.
1-solar panel ile regülatör arası kablo kesiti 2*2.5 olurmu
2-panel ile regülatör arasındaki mesafe uzarsa sorun olurmu.(solar panel için kabloyu arkada iki kapının üstündeki stop lambasının içnden çıkartmayı planlıyorum)
selamlar.

Rifat, solar panelle regülatör arasındaki kablo, enerji iletkenliği ve kaplaması özel solar panel kablosu, ve 4mm2, yani sorduğun (2x2.5)un iki katı, yani kalınlığı uygun herhangi bir bakır tel deyil..Kablo uzadıkca enerji aktarım verimi düşer, tercih en kısa yol olmalıdır, sen tavanı delmemek için başka yollar arıyorsun galiba...Tavan sacı delinerek çift taraflı ortası kanallı silikon özel bir contası var, bu contanın içindan özel solar kablosu sıkı sıkıya geçiyor, örneğin ben aracın tavanından bu contayı da mastikleyerek iyice emniyete aldım..Solar kablo ve bu sac contalarına ihtiyacın olacaksa, ankaradan bulamazsan ben sana istediğin kadar yollarım, yeterki orjinal malzeme yerine alternatif şeyler kullanma...

Bu gün yağmurla uyandığımız pazar sabahında, işe, panoramik camın kollarının son montajını bitirip artık açılır kapanır hale getirerek başladım, sonra aracın radyo antenini yenisi ile değiştirdim, karavan tamamlandıkdan sonra değiştirmesi zor bir bölgede olduğu için, bunuda aradan çıkardım....Tavan kontrasının kayar kapıya gelen yerinde kapının oval rayının kalıbını çıkardım, tavan kontrasını alıştırma işini kolaylaştıracak, içerideki diğer kontra kaplamaların hepsinin detaylı kesim ölçüleri çıkararak bu günlük işi bitirdim...

Görüntü138.jpg

Görüntü139.jpg

Görüntü140.jpg

Görüntü141.jpg

Teşekkürler, yücel.... Camın kullanılır vaziyetteki çalışmasını her halde ilk görende sen oldun..

Atilla Hocam, bu camın patenti sizin mi oluyor şimdi?... :smiley:
Güzel göründüğünü de belirtmeliyim bu arada; emeğe ve beceriye saygım sonsuzdur!...

Cavid Sezen

Atilla bey büyük bir zevkle ve sabırsızlıkla sizi takip ediyorum olay gelsin.

Atilla usta, bilhassa camlar, harika görünüyor, içerde çalışma başlayınca işler daha çok ilerler, kolay gelsin.

Atilla bey camlar çok güzel olmuş ellerinize sağlık,keşke size yakın bir bölgede olsaydım sizden öğreneceğimiz çok şey var maalesef uzağız.Selamlar

Atilla ağbi kolay gelsin, çalışmaların hızlı gidiyor aman nazar değmesin, herşey güzel oluyor :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR