Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,531
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Mehmet abi, haldun abi, haşmet, ve yusuf, öncelikle teşekkürlerimi sunarım...
Hakikaten, malzemeleri doldurup eve dönmek mükemmel bir keyifti, aslında yapılan şey azdı ama un, şeker, yağ artık geldi, şimdi helva zamanı...Camın çerçevesini bitirip, açık vaziyetteki fotoğrafını yayınlamak için sabırsızlanıyorum, biz içeriden elle ittirerek açtığımızda içeriye tarifsiz bir dışa açılan mekan hissi veriyor...Şimdiden bundan sonraki karavanda uygulamayı düşündüğüm projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağım, yeni hedef, kayar kapıya ilave, kapının içinden açılır karavan kapısı takmak olacak...
Bu gün birşeyi daha anladım, burada yazıyoruz, "gidip kontraplakları aldım", bu kelime inanın hiç bir şey ifade etmiyor, en az 5-6 kontraplak satıcısına gittim, 6 tane aynı desende yan yana montajlanabilecek doku ve renk benzerliğinde kontra plağı bulabilmek için 100 adet kontrplağı harmanladım, bu arada bir çok satıcı seçtirmediği için tartışmak zorunda kaldım, kontraları almak kolayda bir birine ikiz konrtaları bulmak zor, birazda bizdede kıllık olunca, konrtaplak alma işi oldukca meşakkatli oldu...ahşapların görünen yerlerinde kullanılan mastik yapıştırıcılardan bulaşan artıklar mastiğin rengine göre beyaz,gri veya siyah olarak ortaya çıkıyor, sonra bu izleri yok etmek için çalışılıp duruyoruz, bu sefer sadece görünen yerlerde kullanmak için yarı şeffaf bal rengi montaj mastiği arayıp buldum, yeterki köşelerden sırıtmasın diye, bu bile meşakkatli işmiş...Aslında yapılan şeyleri burada anlatmak tam anlamıyla macerayı anlatmıyor, çünkü yapılanlardan ziyade, asıl macera yapım hazırlıklarında ve malzeme temininde gizli....

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Aslında yapılan şeyleri burada anlatmak tam anlamıyla macerayı anlatmıyor, çünkü yapılanlardan ziyade, asıl macera yapım hazırlıklarında ve malzeme temininde gizli....

veya malzeme uydurmakla ilgili ;D
ne kadarda yazsakta insanların başlarına gelmediği müddetce bu uyarılarla ilgilenilmeyecektir, ''bir civata buldum geldim'' cümlesinin anlamını yaşadığı zaman öğrenecekler ;D

malzemelerin hayırlı olsun ağbi, şimdi artık boş vaktin kalmayacak, kafanı oturup plan kurmakla meşgul etmeyeceksin,
aaarrrrrttttıııııkkkkkk çalışma zamanı ;D ;D ;D

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu gün işe, arabadaki şimdilik gereksiz, kontraplakların bir kısmını eve koymakla başladım, sonra içeriyi biraz düzenleyip çalışma ortamını hazırladım...
İlk iş oturma grubunun masasının duvara takılan aparatını konrtaplağa direkt montajlamamak için hizasına kayıt attım, masanın alüminyum aparatını bu kayıta vidalayacağım, böylece sağlam olacak...
Sonra panoramik camın son ayarlarını yaptım, çünkü ahşap iç çerçeve takıldıkdan sonra cam ile alakalı işlem artık yapılamayacak, sonra panoramik canım dikeydeki eğimli dikmelerini alıştırdım, sonra yataylarını alıştırıp, kareyi birleştirdim, ahşap iç çerçeve tamam....
Küçük mekanda planyadan çıkan talaşın kokusu muhteşem, kafada plan yapmakdan bıkmıştım artık, ahşapla çalışmayı özlemişim...

Bu gün sabah 10:00 da işe başladığımda, güneş paneli sisteminin aküsü, 14.2v gösteriyordu, akşama kadar, jet, dekopaj ve planya ile çalıştım, akşam 17:00 de işi bırakdığımda akü voltajı 12.6v'a düşmüştü..Bu sabah gün doğumunda gün batımına kadar panelin aküye gönderdiği şarz amperi 27 amp.

Görüntü115.jpg

Görüntü116.jpg

Görüntü119.jpg

Görüntü117.jpg

Atila Bey ,Kolay gelsin. Olmayanların (benim) başınada gelsin.

Teşekkür ederim...olmayanlarında, başına gelsin....Düşünce senelerce gerçekleşmeyecek gibi sabretmeyide bilmek ama yarın olacakmış gibide planlar, projeler hazırlamak lazım....

Atilla abi kolay gelsin ellerine sağlık güzel olmuş pencere kenarları,bende heyecanlandım birden ellerim kaşınıyor ahşapla uğraşmak istiyorum ben en iyisi izin günümde bodruma inip biraz planya ile tahta yontayım ;D yeni evde bu imkan olmayacak :-\

bir süre teknik nedenlerden dolayı foruma giremedim. bu süre içersinde epeyi yol katetmişsin.ellerine sağlık.aldığın malzemeler hayırlı olsun.
senin solar çıkışı 36v idi resimde gördüğüm regülatör aynı zamanda 36v giriş 12v çıkış olarakmı çalışıyor.
aldığın malzemeleri görünce benimde başıma neler geleceğini görüyorum ;)
kolay gelsin. seamlar.

Teşekkürler, yusuf..Sen kendini bu aralar yorma, senin ev taşıma işin var, muhtemelen evde seni kesecek kadar iş çıkacakdır...
Camın ahşap çerçevesini, planya ile eğimlere alıştırırken, planyanın dalmasını 2mm'ye çıkarınca, kullandığım çin malı 1000watt inverter kendini korumaya alıyor, planya 850watt mecburen 1mmm dalma ile planyalamak zorunda kaldım, avuç içi taşlama ve dekopajın çalışmasında sorun yok...

Teşekkü ederim, rifat...Bakdım sürekli plan yapmakla, planları değiştirmekle işin biteceği yok, düşünmeninde sonu yok zaten, havalarda bu günlerde yağışsız olunca, başlıyayım artık dedim...Ben tek başıma çalışıyorum, atölye olarakda aracın içinde çalışıyorum, mekan küçük olunca bazı şeyler zor oluyor, ama keyifli......
Dediğin gibi panel çıkışı 36v, kullandığım iyi bir regülatör, alt ve üst voltaj sınırları çok güzel, ve çapraz akım kontrolü yapabiliyor..kış güneşinin şarjından bile ben çok memnunum, daha önce yazdığım gibi, sabah 60amp akü 14.2v gösteriyordu, akşam 12.6v'a düştü, bakalım yarın sabah nekadarını toplamış olacak, aracı beyaz ışıklı sokak lambasının altına parkedince geceleyin bile şarz ediyor, sarı lambalı sokak lambaları işe yaramıyor...

Karavanlarınızı öyle bi zevkle yapıyorsunuzki, elimdeki karavanı satıp yenisini kendi ellerimle yapmak geliyor içimden. Bize kötü bir virüs bulaştırıyorsunuz. Sizlerden şikayetçiyim..!!!

Yapmak iyi güzelde gıdım gıdım nası bitecek bu alet, bu güne kadar çok berbat durumdaki çekme karavanları topladım ama çalışırken bile en azından karavanın bir şekli şemali var, yapılan iş görünüyor, bomboş panelvanın içinde çalışmak aynı şey deyil, yap yap ortada birşey yok, gerçi biz tez canlıyız bir kaç gün sonra göze görünür birşeyler belki ortaya çıkmaya başlar, hele birde Levent aklıma geliyor bir senedir uğraşıyorlar ancak bitti....

Düşünüyorumda... Böyle bir çalışma ve sabırla insanın kendi emeğiyle meydana getirdiği bu karavana binerek,marşına bastıktan vede yürümeye başladıktan sonra alacağı keyfi. İşte bu anlatılamaz sadece yaşanır diyorum. Kolay gelsin. Bir çırpıda bitsin..

Bu gün fitili ateşledim, komple kontraplak kaplı içi boş bir kutu haline getirinceye kadar durmak yok hergün sabah 10 akşam 17 çalışmaya devam, bir haftada, ilk hedefime ulaşırım diye düşünüyorum...

atilla,hedefi tutturacağım derken hastalanmayasın.nihayetinde hedefide sen belirliyorsun.

Camlarla uğraşırken, hastalanma riski çok fazlaydı, çerçeveleri yapıştırıp 2 saat soğukda kurumasını beklemek zordu, aracı heryeri açık bırakıp evede gidemiyorsun, ama cam işleri bitti rüzgar ve soğuk kesildi, hergün sabahtan akşama çalışınca yorgunluk olacak muhakkak...

atiladi' Alıntı:
Yapmak iyi güzelde gıdım gıdım nası bitecek bu alet, bu güne kadar çok berbat durumdaki çekme karavanları topladım ama çalışırken bile en azından karavanın bir şekli şemali var, yapılan iş görünüyor, bomboş panelvanın içinde çalışmak aynı şey deyil, yap yap ortada birşey yok, gerçi biz tez canlıyız bir kaç gün sonra göze görünür birşeyler belki ortaya çıkmaya başlar, hele birde Levent aklıma geliyor bir senedir uğraşıyorlar ancak bitti....

Atilla ağbi bizim durum başka, biz hafta sonundan haftasonuna o da hava müsade ederse çalışabildik, geneldede cumartesi malzeme temin et pazar full çalış sisteminde oldu, bazı haftalar cumarteside işe gitmek zorunda kalınca bazı aylar hiç çalışamadık,
senin en azından bütün hafta rahatca çalışabilecek zamanın mevcut, sende problem içinin mobilyalarını oturtmaya başlayınca çıkacak, aracın dışında çalışmak zorunda kalacaksın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri