Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,531
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler, yücel, sende aktifsin, arka kapıları bitirmişsin, istanbul oldukca soğuk, arada bir aracın içinde ısınmaya çalışıyorum ama yinede üşütüyorum, sen tamamen açıkda çalışıyorsun dikkat et...

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Tam olarak bitmedi, Sadece kendi montajları bitti, Daha yerine monte edilmesi var. :p
Burada hava güneş varsa iyi oluyor, Yine de akşam ezanından sonra veya bulutluysa soğuk oluyor,
İş yaparken eski kıyafetlerden bir dizi iş kıyafetim var kat kat giyinip kendimi korumaya çalışıyorum.
Teşekkürler Atilla abi, Selamlar.

RÜZGAR' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar,Yusuf,Atila;Acaba şaselere hiç bakabildiniz mi ?Bu günlerde arkadan itişli (Ford,İveco,Mercedes vb.) 2006 temiz şase bakınıyorum. Belki gözünüze çarpmıştır. "sahibinden. com" dan da olabilir. Bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Selamlar,
Hüseyin abi aklımızda bulunsun olurda denk gelirse size haber veririz.

Atilla abi, solar panel, pencere derken hızlı gidiyorsun, bu gidişle bahara iş bitecek :smiley: :smiley: :smiley:
İmalatlar güzel olmuş, eline sağlık...

atiladi' Alıntı:
İnsel, ben bir akü bağlayarak, bütün bu sonuçları alabiliyorum, bir gün gel senin akülerden birinide sisteme bağlayalım, bakalım alet, paralel iki akü bağlanınca ne diyecek, deneyip görelim...

Tamam en kısa zamanda ugramaya calisacagim. Tesekkurler. Kolay gelsin.

Haşmet, teşekkürler...Uzunca bir süredir sanal olarak çalıştık biriktirdik, şimdi barajın kapaklarını açtık, amaç havalar güzel iken aracın dışıyla ilgili çalışmaları bitirip içine girebilmek, bağımsız elektrik işini halledince artık yağmurlarda yağsa farketmez, aracın içinde çalışmalara devam edebileceğim çalışma düzenini kurdum...
Artık karada ölüm yok...
Çalışmalar devam ediyor..
Arkası yarın..

Bu gün havanın yağışlı olması, programımı aksattı, ama yinede detaylara çalıştım, panoramik camın takılacağı yerdeki yatay kirişleri kesip çıkardım, camın kesim kalıbını çıkarıp, sacın özerine çizdim, sonra panoramik camın montajı ile uğraşırken çizilen siyah boyalarını rötüşledim, yağışsız ilk fırsatta, sacı dekopajla kesip panoramik cam yapıştırılacak hale geldi....

Görüntü102.jpg

Görüntü105.jpg

Görüntü103.jpg

Vay anam vay. :D
Atılla kardeşimizin yaptıklarına bakın. Valla tecrube ve bırıkım baska bır sey. Tabi kı bır seyler yapmak yapabılmek onemlı ama bır de bunun yanına estetık gorunumu ve temız bır yerleşimi de ılave edersenız işte boyle tertemız şık goruntuler çıkıyor karrşımıza. Aslında Atılla kardeşimiz de bılıyor butun gozlerın uzerıne dıkılı oldugunu. " Haydı bakalım uste gorelım maharetını" der gıbı . Dogrusunu istersenız bu beklentıler altında sanıyorum yukunu bır kat daha arttırıyor olsak da, bizlerın kendısını imrenılesı bır hayranlık ıcerısınde bılmesını ısterım. Ben bılıyor ve umuyorum kı bu yapım surecını merak la ve begenıyle ızleyecegız . Herkesın cok şeyler ogrenecegını umuyorum.
Kolay gelsın Atılla.

Atilla ağbi kolay gelsin :smiley:

Mehmet abi, Levent teşekkür ederim...
Mehmet abi, benim amacım elimi attığım işlerde beni anımsatan bir takım izler bırakmak, bir şeyler yaratmakdan zevk alıyorum, bizim yaptığımız uçuk kaçık vakti bol emekli uğraşıları, "baki kalan bu kubbede bir hoş seda" tutkunluğu.....

Çekme karavanlar (caravan by Atiladi).jpg

Dün hava yağışlı olunca panoramik camı yapıştıramamıştım, bügün, aracın yan sacını keserek işe başladım, sonra çerçeveyi yapıştırıp kurumasını beklemek zorunda kaldım, bu bekleyiş zor oldu, camın çerçeveye montajına başladığımda hava kararmaya başlamıştı, camın açılan kısmını çerçeveye menteşesini vidalarken, daha sağlam olacağı düşüncesi ile açılan kısmı çerçeveyle birlikde aracın sacınıda delip hepsini birden civataladım, havada artık karavlık oldu, yeni panoramik camın kilitlerini kapatıp, canım çerçeveye ayar kısmını yarına bırakdım, yarın camın çalışması ile ilgili gündüz gözü ile çekilmiş fotoğraflarını yayınlarım...
Bu günkü çalışmalarımda elektrikli aletleri yine güneş panelinden elde ettiğim elektrikle karşıladım, dünkü çalışmalarda akşam aracı terkederken aküdeki voltaj 12.6v'a düşmüştü bu gün işe öğlene doğru başladım, araca gittiğimde akü voltajı 13.1v idi..Sağolsun solar panel..
Ayrıca bügün çalışırken Celal abi ziyaretime geldi, karavan ağırlıklı muhabbet ettik...
Yarın, camların iç çerçeveleri için ahşap, elektrik tesisatı için kablo, tesisat borusu ve izolasyon için cam yünü alacağım, bundan sonraki günlerin iş programıda böylece belli oldu...

Görüntü109.jpg

Görüntü106.jpg

Görüntü108.jpg

Görüntü111.jpg

Aksini düşünmediğimden olsa gerek,yapılan işler sizden beklendiği gibi çıkıyor.Cam olayını ilk planladığınızdan beri tutmuştum ,yanıltmadınız .Elinize sağlık benim karavanım yapılıyormuşçasına mutlu izliyorum .

Teşekkür ederim..... Bahara kadar vakit çok planladığım detay çalışmalarından ve kalıteden asla ödün vermeyeceğim, cam işleri bitirip kendimi karavanın içine atıp içeride çalışmaya bir başlayayım, birde piknik tüplü soba kafası uydurdummu, günde 8-10 saat detaylarla ince ince uğraşmak daha kolay olacak, nasıl olsa karavanda 220v elektrik sürekli var artık canım istediği yerde çalışabilirim...

Atilla abi, küçük alanlarda çok dikkat gerektiriyor onları kullanmak. aman dikkatli olun. Bu arada panoramik çift açılır pencere çok şık olmuş, Elinize sağlık,
Selamlar,

Atilla ağbi cam yakışıklı olmuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri