Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,536
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Tamamdır.Kolay gelsin.

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler, Yusuf, biz arabayı dekopajla delip cam takmayı kimden öğrendik, ustamız sensin..Tavanı delip havalandırmayı takmak tam 15 dakika, öyle güzel bir sac kesme testeresi almışımki, maket bıçağıyla keser gibi kesdi artık diğer camları delmek pisikolojik olarak çok kolaylaştı ...

Geçen gün, solar panelin barlarının profilleri kestirirken, profilcinin yanındaki oto çıkmacısında ducato minibüs kayar kapısı gördüm, gözüm hemen kapının iç kısmındaki plastik cam çerçevesine takıldı, hemen söküp aldım, tabiki ücretiyle..Kayar kapının camını takdıkdan sonra içeriden orjinal çerçevesini takacağım, daha yakışıklı olacak...

Kayar kapı cam iç plastiği.jpg

Bak şimdi havaya girdim Atilla abi ;D

Kapı içi döşeme çerçevesi gerçekten güzel fikir olmuş Allah kolaylıkla tamamlamayı nasip eylesin.

Yusuf, benim gibi emekli olup günün bütün vakdini orada burada ne var diye geçirince, ruhunda da biraz bit pazarcılık ve hurdacılık olunca, arasıra böyle güzel şeyler bulunuyor..

O bit pazarcılık ve hurdalık bendede var ama yeni evde buna müsade yok iç işleri bakanı şimdiden ültümatomu verdi hepsini çöpe atarım dedi o kadar malzemeyi ben ne yapacağım bodrumu olduğu gibi bırakıp gideceğim sadece 2 takım çantası ve matkap türü birkaç alete izin var o da dolaplarda kapalı olmak şartıyla :-\ tez elden yakında bahçeli garajı olan birini bulup karavana ısındırıp hatta zehirlemem lazım ;D belki bu vesileyle yeniden karavan yapımı olursa çalışacak malzemeleri koyacak yerimiz olur ;)

Fikir güzel...Bu arada benim odamı görsen kafayı yersin, odanın iki duvarında 3 adet gardrop var, içleri hınca hıç malzeme dolu, bizim evdede ortalıkda malzeme bırakmak yasak...

atiladi' Alıntı:
Fikir güzel...Bu arada benim odamı görsen kafayı yersin, odanın iki duvarında 3 adet gardrop var, içleri hınca hıç malzeme dolu, bizim evdede ortalıkda malzeme bırakmak yasak...

Ben gordum ortalik tertemizdi. :D

Eyvallah insel, doğru, canlı şahit sensin...

Atilla ağbi kolay gelsin, güzel işler çıkmaya başladı :smiley:, bizim gibi adamlara çalışabileceğimiz bize ait, küçükde olsa bir dükkan lazım ;D

Doğru söz, fabrikası veya büyükce bir deposu olan bir akrabamızda yok ki, bir köşesinde bir yer verselerde orada çalışsak, onada razıyız, hava bozuk yada yağışlı oldumu hava muhalefetinden dolayı kapalıyız...

Bu gün sabah, ilk iş olarak dün montajladığım solar enerji panelinin araç içi bağlantılarını yapıp, geçici yaşam akümü bağlamak oldu..Bu şekilde 1000watt inverterim ile artık araç içinde, elektrikli el aletlerimi çalıştırabileceğim..Karavan artık enerji bakımından kendi yağıyla kavrulabilir hale geldi...

Görüntü079 AA.jpg

Karavanda elektrik ve panelden şarz işini başlattıkdan sonra, sıra wc havalandırma camını takmaya geldi, yeri işaretlendi, yapıştırıcı bariyeri bant yapıştırıldı, dört köşe matkapla delinip, dekopajla aralar kesilip sac çıkarıldı, elektrik artık bol ya birde jet ile taşlanıp, cam özel cam bitümü ile yapıştırıldı, taşan yapıştırıcı parmakla çerçeve kenarına sıvanıp, bariyer bantlar sökülünce iş tertemiz vaziyette bitti...
Elektrik konusunu merak edenler için;
Elektrikli matkap, dekopaj ve jeti kullanmaya başlamadan önce, solar şarz regülatöründe akünün voltajı 14.2V olarak görünüyordu, iş bittiğinde ise 12.7V gösteriyordu, ortalığı temizledim aletlerimi toparladım, regülatöre baktığımda 13.1v gösteriyordu, aracı kapatıp eve çıktım....
Yarın, yatak odası tarafındaki 25x60 cm'lik havalandırma ve ışık camını montajlayacağım, daha sonra panoramik camın menteşe, kaldırma kolları ve kilitlerini montajlayacağım, hava güzel olursa pazar günü panoramik camı takabilirim..

Görüntü086.jpg

Görüntü088.jpg

Görüntü089.jpg

Güzel duruyor eline sağlık sonrası içinde kolay gelsin.

Sağol faruk, elektrik işini çok sevdim, evden 25mt uzatma ile elektrik alma işinden kurtuldum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri